Hangi Ulus’a Mensupsunuz ?

Hangi Ulus'a Mensupsunuz ?

''Osmanlı sirki sarayda''  diye yazı yazabilecek kadar nefret tohumunu içerisinde yaşatan gazeteci ve onun bu yazısını yayınlayan gazete , doğal olarak sizin esin kaynağı olduğunuz , İngiliz The Guardian  gazetesi, sizin kullandığınız başlığı kullanarak, üzerinde yaşadığımız toprak  ve altında toplandığımız bayrak ile  dalga geçerek  aynı başlık altında  bu  haberi veriyor.

Osmanlı sirki denen olay nedir ?

Cumhurbaşkanlığının yabancı  devlet büyüklerini  karşılamalarda kullanmaya başladığı 11 imparatorluk 5 devleti temsil  eden görsellik. Avrupa devletlerinin bir çoğunda bu tür motifler kullanılmaktadır. O devletlerden farkımız 19 . yüzyılda kurulan bir devlet olmamayışımızdır. Tarihin her safhasında Türk soyunu , Türk adını görmekteyiz. Yeni bir oluşuma girmiş olan devlette biz asırlardır var olan bir milletiz mesajınının dünyaya gösterilmesinde yanlış olan nedir ? Bir ingilizin perukla halkını temsil etmesinde herhangi bir  terslik görmeyen bu zihniyetin kendi devletinin dünyaya vermeye çalıştığı mesajı  yermesi nasıl bir mantık ölçütüdür.

Bir başka ulusal gazetede üç yazarın konu ile ilgili söylemleri ise;

'' Bu güne kadar 16 devlet kurup, 16 devleti batıran asrın liderinin 17. Başarısına kesin gözüyle bakılmaktadır''

'' Durum ciddi, 16 Türk devletini kurduk mu , kurmadık mı bilmem ama 17. Türk devleti gülmekten yıkıyor.''

'' Merdivende eski  Türk devletlerinin askeri giysileri giydirilmiş birileri, kravatlı padişahın kafasında sarık eksik''

Bu sözlerin  sahipleri bir gazete de köşe yazarı, devletine inanmayan, devleti ile dalga geçen bu zihniyetin sahiplerini takip eden sade vatandaş ise şu yorumu yapmaktadır.

'' Osmanlıya lafımız yok ,o devrin koşullarına göre en görkemli imparatorluk ama geçmişteki şaşaları canlandırarak Osmanlı olamazsın. Bu devrin imparatoru olamazsın. Bilim ile uğraşıp uzayı keşfede biliyormusun ? Belki haberin yoktur, adamlar uzayda maden şirketi kuruyor.  Mızrak ile miğfer ile Osmanlıca ile nereden maden çıkartacaksın''

Her ne kadar mantık ile bağı olmasa da ,köşe yazarlarının yaklaşımından  daha mantıklı bir bakış açısı. Her şeyden önce bir işi yapmak için ilk atılacak olan adım onu hayal etmektir. Eğer bir şeyi hayal edebiliyorsan doğru yol üzerindesin.  Sormak gerekir Göktürk 2  uydusu gönderilirken, odtü'de yapılan protestolar hangi zihniyetin aciz eseriydi. Yada bu güne kadar hayalden başka bir şey gönderebilmişmiydiniz uzaya. 

Ülkenin başında ki kurumda bir yol izlenmeye başlanmış, buna yapıcı  bir yorum ile yaklaşmayarak,  onu yermek ve bunu ulusal bir gazetede yapmak nasıl  bir vatan sevgisinin  göstergesidir. Avrupa'nın aynı zihniyetle olaya yaklaşması ile senin yaklaşımının arasında herhangi bir farkın olmaması bir planın kuklası olduğunuzun göstergesi değil midir?

 16 devletse sizin  inanmadığınız nokta, siz hangi ulusun eserisiniz ? Nereden türediniz ?

16 Türk devleti var olmuştur, tarih bizim tarihimizdir, geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkum olmuştur.  Dünyaya biz asırlardır vardık, hükmettik yine hükmedeceğiz  mesajını her yerde vereceğiz. Bu mesajı vermek için herkes birlik olmak zorundadır. Birilerinin kalemşörlüğünü yaparak aslını inkar edecek kadar  hayasızlaşanlar her devirde olmuştur, yine de olacaktır. Kurtuluş savaşında vatanına ihanet eden gazetecilerde olmuştur, başkalarının paralı kuklaları olarak hizmet vermelerine karşın bu millet kendi küllerinden doğarak ayağa kalkmıştır. Millet vatana ihanet edenleri değil, bu vatan için mücadele edenlere şükrandır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR