Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Fiyatlar gözden geçecek!

Bugün Metro açılıyor. Önceki akşam Metro'nun yemeği vardı Fevzi'ni Yeri'nde.
Yemekte konuşan Metro Operasyon Grup Müdüdürü Orhan Kozan Samsun'da ticareti canlandıracaklarını söyleyerek, "Herkes fiyatlarını gözden geçirekecek" dedi. Çok iddialı bir söz. Sonra devam etti: "24. mağazamızı Samsun'da açmaktan çok mutluyuz. Bu Karadeniz'deki ilk mağazamız. Çok fazla Karadeniz'i tanımıyorduk fakat çok hummalı çalışmalar yaparak öğrenmeye çalıştık. Samsun'da ticareti canlandıracak ve fiyatlar ucuzlayacak. Bu sadece bizim fiyat ucuzluğumuzdan değil, rekabetin gelmesinden kaynaklanacak.

Bizim tek dezavantajımız Samsun'a en yakın mağazamızın 400 kilometre uzaklıkta olması. Bizim için lojistik maliyet anlamında bir dezavantaj olacak. Fakat, bu dezavantajları ortadan kaldıracak, buradaki gidişata göre de Karadeniz'in diğer illerinde mağaza açmayı öngörüyoruz"
İşte bugün açılıyor Metro. Hayırlı olsun. Bakalım herkes fiyatlarını gözden geçirecek mi?

12 AYDA TESLİM!

Tokatlıoğlu İnşaat Mimarlık tarafından Atakum ilçesinde inşaa edilen 'Atakum Rezidans' için  dün anahtar teslim töreni yaptı. Atakum ilçesinde inşa edilen Rezidans Evleri ile tanınan Tokatlıoğlu İnşaat, bir süre önce ikinci projesi olan Cumbalı Evler inşaatının da temelini atmıştı.
 
Tokatlıoğlu Grub, gerek Çarşamba ilçesinde, gerekse Antalya ve  çevresinde bin 500 civarı konut ve proje yapmış olan 25 yıllık deneyimli bir şirket. Atakum Rezidans ve Yaşam Evleri'nde 104 metrekarelik 2 oda 1 salon, 126 ila 154 metrekarelik 3 oda 1 salon konutlar ile net 388 metrekarelik 12 villa yer alıyor. Atakum Yaşam Evleri'nde bulunan her villa için ise, özel havuz, özel sauna, panaromik asansör, çalışma ofisi, sinema salonu, ütü ve çamaşır odası, kiler ve sandık odası ile her odada banyo bulunuyor.

Ne güzel evler. Paramız olsa da alsak. Kutluyoruz Tokatlıoğlu'nu.

Bülent Hakan Altuncu'nun Objektifi

Günün Fotoğrafı

BİZ UTANIYORUZ, YA SİZ?

Gazetelerin, televizyonların, ajansların baskı karşısında sindiğini gördükçe, iktidar karşısında süt dökmüş kediye döndüklerini gördükçe mesleğimizden utanıyoruz.
Peki ya siz, gazeteci yöneticileri, anchormanlar, editörler, yazarlar arkadaşlarınız bir bir alınıp götürülürken yüzünüz kızarmıyor mu? Bu suskunluğun, tepkisizliğin bir gün gelip sizi de vuracağını hala görmüyor musunuz? Utanmıyor musunuz?
Peki ya siz, iletişim fakültelerinin hocaları, gerçeği topluma ulaştırmak için yetişdirdiğiniz öğrencilerin bir bir demir parmaklıklar ardına gönderildiğini görmüyor musunuz? Utanmıyor musunuz?
(Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu)

KALEM SİZDE

Koyunlaşma, insanlık dışı bir süreci içermesine rağmen insanlara çok çekici gelebilmektedir. İnsanı tembel ve uyuşuk nesneler olarak gören koyunlaşma süreci, insana hiç bir konuda rahatsız olmamasını ve her konuda söylediği şeylerin ona yeteceğini söylemektedir. Bu çok çekici teklif karşısında birçok kişi insanlaşma yerine koyunlaşmayı tercih etmektedir. İnsanlaşma çok zor ve çetin mücadeleler sonucunda elde edilen erdem olmasına rağmen, koyunlaşma zahmetsizce elde edilen, kişiyi tatlı ideallerle avutan, ondan bir şey olmasını istemeyen, onu sadece nesneleştiren bir körelme ve tükenme sürecidir.

Koyunun hayatta yeni bir varlık olma gibi bir iddiası yoktur. Onun için en iyi şey, sürünün uysal bir üyesi olarak yaşamaktır. İnsan, bu noktada koyundan ayrılmaktadır. İnsan, hep yeni bir varlık olmayı istemektedir. İnsan, hayatında hep bebek kalmayı, genç kalmayı ya da yaşlanmayı istememektedir. O, hayatının her aşamasında yeni bir varlık haline gelmeyi arzulamaktadır. Yeni bir varlık haline gelme arzusu, koyunlaşmanın önündeki en büyük engel iken, insan olmanın dinamiğini oluşturmaktadır. İnsan, hep yeni bir şey olmayı isterken koyunlar ise hep aynı kalmayı ve sürünün aptal bir üyesi olmayı tercih ederler.
(Gülsüm Urfalı)
****

Cevdet Sunay Cumhurbaşkanı olduğunda, Orduevi'ndeki bir davete CHP lideri İsmet İnönü gelince ayağa fırlamış. Paşa'yı karşılamış. Buyur etmiş. “Önce siz oturun” demiş İsmet Paşa… “Olur mu Paşam…” diye yer göstermiş Sunay… İnönü üstelemiş. Yine olmamış. Ayakta bir türlü birbirlerini oturmaya ikna edemeyince sonunda İnönü, sert tondan, uygulamalı cumhurbaşkanlığı dersi vermiş: “Siz Cumhurbaşkanısınız. Önce siz oturacaksınız. Biz size göre yerimizi alacağız.”... BÜYÜK İNSAN İNÖNÜ'YÜ SAYGIYLA ANIYORUZ..
(Burak Bulgurcuoğlu)
****

Teşekkürler Türkiye,
Teşekkürler AKP Hükümeti,
Teşekkürler Kendi Çıkarları,
İçin Susan Ses Çıkarmayan,
Başka Zamanda Sözde,
Halk İçin Mücadele Ettiğini Söyleyen,
CHP ve MHP..
(Adnan Sarımeşe)

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamıza  tüm hızımızla devam ediyoruz. Ta ki siz balık-ekmekten bıktık diyene kadar da devam edeceğiz. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğrafıki kişiyi ya da kişilerden birini tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. Dünkü Fotoğraftaki kişi  CHP'nin eski il başkanlarından Yılmaz Türkoğlu idi. O kadar çok bilen oldu ki şaşırdık. Bir kişi kur'ayı kazanan. Adı: Necdet Çetiner. Kartı bizde. Cevaplarınız için adresimiz [email protected] veya [email protected]. Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık Market Tel: 435 50 51

GÜZEL SÖZ

Okumasını bilirsen, her insanın bir kitap olduğunu görürsün.
Channing

ÖĞRETMEN
 
Evlenme çağına gelen kasabanın en güzel sarışın kızının 3  talibi varmış
ve kız da hangisini seçecek bir türlü karar veremiyor. Bir gün arkadaşına gitmiş ve durumu anlatmış. Arkadaşı hemen mesleklerini sormuş. "Doktor ,telefoncu ve öğretmen" demiş. Arkadaşı hemen "öğretmeni seç" demiş.
"Neden?" diye sormuş.
Arkadaşı :
"Doktor devamlı sıradaki der, telefoncu sürekli meşgul, ama öğretmen anlamadıysan Tekrarlar"

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR