Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

FATURA KAZIĞI NEŞTER İSTİYOR

Elektrik faturalarına yansıtılan kayıp kaçak bedeli ve TRT payı başta olmak üzere vatandaşa yüklenen "Kazık" için bir neşter önerisi gelmiş. CHP'li milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifi ile elektrik faturalarında Kayıp/Kaçak Bedeli, Perakende Satış Hizmet Bedeli, Sayaç Okuma Bedeli, İletim Sistemi Kullanım Bedeli, Dağıtım Bedeli, Enerji Fonu, TRT Payının kaldırılması istenmiş. Faturalarda Enerji Tüketim Tutarı dışında, Kayıp/Kaçak Bedeli, Perakende Satış Hizmet Bedeli, Sayaç Okuma Bedeli, İletim Sistemi Kullanım Bedeli, Dağıtım Bedeli, Enerji Fonu, TRT Payı, Belediye Tüketim Vergisi, KDV bulunuyor.
Türkiye'de yaklaşık 32 milyon elektrik abonesinden 9 ayrı kalemde tahsil edilen bedellerin oranı yüzde 81,3'e kadar ulaşıyor. Kanun teklifinde "Abonelerden değişik isimler altında haksız olarak alınan 8 kalem yükün her birinden ayrıca 9. kalem olmak üzere KDV alınması da büyük bir haksızlık yaratmakta, verginin vergisi denebilecek bir uygulama ortaya çıkmaktadır" deniliyormuş. Haydi bakalım. CHP'nin teklifi meclise gelecek mi, gelecekse de yasalaşıp çıkacak mı bekliyoruz.

BU CEM DE ÇOK OLUYOR!!

"Samsun'da  kamusal  hastanelerinin  hızla  yatak  sayıları, hekim  sayıları  azaltılarak  kamusal  hastane  hizmet  sunumu  niteliksizleştiriliyor.
Bugünlerde  SAMSUN  KADIN  DOĞUM  VE  ÇOCUK  HASTANESİ taşınıyor. Bu  taşınma,  eski  Mehmet  Aydın  Devlet  Hastanesinin  boşalttığı  binalara  gerçekleştiriliyor.  Dünyanın  hiç  bir  yerinde  yetişkinler  için  kurulmuş  bir  hastaneye, çocuk  hastanesi  taşınmaz. Süreci  uzun  zamandır  takip  ediyoruz.
Tamamen  bir  plansızlık  içinde  yürütülen bir  nakil  işlemi  var.           Klinik  planlamaları, tıbbi  malzemenin  taşınması  kabul  edilemez  bir şekilde, bir  düzen  dahilinde  gerçekleştirilmiyor.  Her  gün  klinik  yerleri  değiştiriliyor. Bu  konuda  ne  basına, ne  halka  bir  bilgilendirme  yapılıyor..
2  kamyon, dört  tane  hamal  ile  hastane  transferi  yapılamaz. Hastane  taşınması, ev taşınmasına  benzemez. Benzememelidir. Bu  konuda tüm  planlamalar  halk  ve  medya  ile  paylaşılmalıdır. Öncelikle de hizmet  veren  sağlık  emekçileri ile.. Samsun'un  yüksek  kapasiteli, tüm  çocuk  Hastalıkları  yan  dal  uzmanların  olacağı, çocuk  psikiyatrisi olan, yüksek  gözlem  yatağı  kapasiteli, çocuk  hastanesi mimarisinde  Dünya  Sağlık  Örgütünün  Kriterlerini  taşıyan,  yoğun bakım  hizmetlerinde  bilimsel  standartları  taşıyan, halkın ulaşabileceği çağdaş bir  ÇOCUK  HASTANESİ ihtiyacı  vardır.  Ama  bu, sadece  duvarları  yeniden boyanarak taşınan  Eski  Devlet  hastane  Binası  olmamalıdır. %60  larda  doluluk  oranı  ile  çalışan  bir  hastanenin, yatak  sayısını  artırmak  için  taşınıyoruz  diye  bir  açıklaması    her halde akılcı  olamaz. Bu  hastanenin  niçin  taşındığını bilimsel  ve  sağlık  planlaması  açısından  açıklayabilecek  bir  erk var mıdır? Yoksa  bir  tarafta  kanser  hastaları, KETEM dururken, yeni doğanları, gebeleri, çocuklarımızı bu  kaosun  içine  iten  güç rant mıdır?" TTB Büyük Kongre Delegesi Dr. Cem Şahan söylüyor bunları. Biliyorum şimdi bazı çevrelerin "Bu Cem de çok oluyor" dediklerini. Dedik ya tek kişilik ordu diye..


NERDEN ÇIKACAK?

Temel taksi durağında gece nöbetçisidir. Kadının biri çırılçıplak olarak Temel'in taksisine biner. Temel ikide bir dikiz aynasından kadına bakar...
Kadın: "Ne bakıyorsun sen hayatında hiç çıplak kadın görmedin mi?" diye çıkışınca Temel boynunu büküp cevap vermiş: "Haçan ondan deyuldur daa.. Parayi neredan çikaracaksun diye.."

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamıza  tüm hızımızla devam ediyoruz. Ta ki siz balık-ekmekten bıktık diyene kadar da devam edeceğiz. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. dünkü fotoğrafımızda tanıdığınız isim Ali Kama idi. Doğru cevabı veren çok oldu. Kur'ayı kazanan Onur Özer oldu. Balık-ekmek kazandı. Bugünkü fotoğraftaki herhangi birini tanıdınızsa Bize bildirmeniz yeterli. Cevaplarınız için adresimiz [email protected] veya [email protected]. Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık Market Tel: 435 50 51

KALEM SİZDE

Ne kendi vatandaşlarımızın ne kendi partimizde partililerimize hiçbir haksızlığı reva görmemeliyiz. Çoğu kere bu zulmü iktidardakiler yapar. Güç sahipleri bunu yapar. Gücü olanlar gücü olmayan mazlumları büyük acılara gark ettiler...
(Deniz Baykal)
****

Doğumdan ölüme giden yolda acı hep vardır. Dostlar, sevgililer, tanıdıklar, analar babalar bile hep giderler. Elekte kalan tek sey yaşanmışlıklardır. Ölmek kolay, zor olan yaşamaktır. Canının acıyacağını bile bile yaşamak, inadına yaşamak..
(Gülsüm Urfalı)

TANRI GÖZLÜYOR!

Çocuklar öğle yemeği için Katolik ilkokulunun kafeteryasında sıraya girmişlerdi. Masanın başında büyük bir elma yığını vardı, rahibe bir not yazıp elma tepsisinin üzerine asmıştı: "Sadece BİR tane alın. Tanrı izliyor."
Sırada biraz daha ilerleyince, masanın diğer ucunda büyük bir çukulatalı çörek yığını vardı. Bir çocuk not yazmıştı, "İstediğiniz kadar alın. Tanrı elmaları gözlüyor."


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR