Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Erdoğan'a destek yok mu?

KESK Dönem Sözcüsü Müşfik Veysel Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgeyle 19 Mayıs törenlerini sınırlandırmasına ilk tepki gösterenlerden biri. Basınımızdan da 19 Mayıs kentinden benim görebildiğim yalnızca İsmail Başaran oldu. Kuzey Haber internet sitesi sahibi. Sonra da Naci Altuncu var. Müşfik Veysel Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, "Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet'in kutlamalarını eğlence kabul ederek yasaklayan anlayış, son olarak bu ulusun emperyalizme baş kaldırışının anlamı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını sınırlandırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız'ın Bakan Ömer Dinçer adına İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına öğrencilerin katılımıyla yapılacağına dair bir zorunluluk bulunmadığını belirterek, kutlamalara öğrencilerin katılmayacağını, okullarda ayrıca günün anlamına uygun etkinlikler yapılacağı ifade edilmiştir. 19 Mayıs Türk Ulusu'nun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs bu ulusun emperyalizme karşı başkaldırısının, bu ulusun bağımsızlık adına başlattığı kutsal isyanın adıdır." diyor. Ve ekliyor: "Böylesine anlamlı bir gün kutlamalarının içerisinden gençleri çekip almakta ki amaç; törenlerdeki coşkuyu ve halkın katılımını ortadan kaldırarak bu ulusun bağımsızlık mücadelesini hafızalardan silerek, bu ulusun bağımsızlıkçı ruhunu zayıflatmaktır. Unutturulmak istenen emperyalizme başkaldırımızdır!Unutturulmak istenen bu ulusun kutsal isyanıdır! Öğrencilerimizin 19 Mayıs kutlamalarının içerisinden çıkaran anlayış aynı öğrencilerimiz için umre turları düzenlemektedir. Sudan bahanelerinin arkasına sığınarak, sinsice Atatürk'ü ve Cumhuriyet'in temel değerlerini başta gençlerimiz olmak üzere bu ulusun hafızalarından silmek için uğraşanlar asla bu amaçlarına ulaşamayacaklardır.Atatürk, Cumhuriyet ve Milli Bayramlar bu ülkenin bu ulusun ortak değerleridir. Bu ulus, bu değerleri ile oynamak ve bu değerleri yıpratmak isteyenlere gerektiğinde hak ettiği en ağır cevabı verecek kadar güçlü ve onurludur."


Bir de İsmail Ağabey (Başaran) İşte o gün geldi başlıklı yazısında, "Dün bir bahaneyle Cumhuriyet Bayramı kutlanmadı, bugün 19 Mayıs'ın kutlanması yasaklanır duruma geldi, yarın ise Şanlı Türk Ordusu'nun kazandığı büyük taarruzun yıldönümünde “Zafer Bayramı” da kutlanmazsa şaşırmam.
Hatta daha sonraki günlerde Lozan yok sayılıp, Sevr hortlatılır ve uygulanmaya konulursa bile “Biz bunu hak ettik” derim kendi kendime." diyor

AR(SIZ)DI(R)Ç

"Kimsenin hakkını yemeyelim, elbette bizim şenlikler Mussolini İtalyası'nın şenliklerinden farklıydı: Bizde hiç olmazsa erkek çocukların eline tahta tüfek vermiyorlardı.. Vallahi ne kadar heyecan yaratıyormuş 19 Mayıs!)
Kızların bacağı ne kadar açılırsa da hamşo basın bunu o kadar ilericilik sayıyordu... Kendilerine Atatürkçü süsü veren faşistler bu kadarına bile bozuldular. Bir komünist eskisi, bu gidişle "bayramın da kaldırılacağını" yazdı. Ay vallahi şeriat bile gelebilir ha... Miting yapın da gelmesin.
Faşistlerin dellenmeleri, iktidara övünç kaynağı oluşturmasın: Bu adım yetersizdir. İş, yavaş yavaş ve yarım yamalak yapılmıştır. Kimden korkuyorsunuz? Hani yıkmıştınız bürokratik vesayet düzenini?" diyen bir köşe yazarı okudum önceki gün Sabah (!) vaktinde. Lanet olsun dedim. Buyrun size bırakıyorum. Gerisini siz tamamlayın.  

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİİ..

Bu arada Büyük futbolcu, Türk futbolunun ordinaryüsü Lefter Küçükandonyadis'i de dün defnettik. Lefter, Metin Oktay, İslam Çupi işte böyle buluşmuştu santrada. Şimdi üçü de yok aramızda. Üçünün de ruhları şâd olsun.

KENTSEL

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İstanbul'da düzenlenen Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısına katılmış. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin de katıldığı toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gazientep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör katıldı. Toplantıda 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' masaya yatırılmış. Dileriz, kentler bu dönüşümle masada kalmaz!

BİZİM AZİZ!

Bizim Aziz dediğim Aziz Konukman. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman hem hemşehrim, hem de akrabam olur aynı zamanda. O nedenle bizim Aziz dememi mazur görün. O'na sormuşlar geçende "Memuru, işçiyi enflasyona ezdirmedik" yaklaşımını nasıl buluyorsunuz? Yüzde 10'ları geçen bir enflasyonda emekçilerin ücret artışları yeterli midir?" diye.
"Öncelikle böyle bir söylemin kesinlikle gerçek hayatta karşılığı yoktur." diyerek şöyle yanıtlamış soruyu: "Çünkü şöyle sorarlar, eski kayıpları ne yapacaksınız? Emekçilerin çoğu şu an kayıpta. Bir kere enflasyonun hesaplanma şekli emekçinin gerçek enflasyonundan uzak bir artışı temsil etmektedir. Çünkü TÜFE  ile emekçinin sepetini düşünün, birbirine yakın olmayan iki ayrı sepettir. TÜİK bize ortalama bir sepet sunar, oysa bu ortalama sepette yaşayan bir nüfus bulunmamaktadır. Şimdi Engel yasasına göre kişinin geliri arttıkça gıdaya harcadığı pay süreç içerisinde azalır. Yani yoksulluktan yukarı gelir grubuna doğru çıktıkça gıda harcamaları düşer. TÜİK'in hesaplamasına bakıyoruz, enflasyon oranı yüzde 10.45 iken, gıda grubundaki enflasyon 12.21 olmuştur.Bu tablo bizi şu sonuca götürüyor, düşük ve orta gelirlinin sepetinde önemli görülebilecek bazı kalemler ortalama enflasyonun üzerinde çıkmıştır. Dolayısı ile asgari ücretli için bu enflasyon zaten gerçeği yansıtmamaktadır. Burada yapılması gereken farklı gelir grupları için farklı sepetler içerecek ayrı enflasyon grupları oluşturmaktır. Yoksa bu şekli ile kabul edilebilir bir hesaplama yöntemi değildir. Bu oranın temel alındığı ücretlerdeki artış oranının ise kayıpları telafi edici bir özelliği bulunmamaktadır." Bizim Aziz bu işleri iyi bilir.

BAŞSAĞLIĞI

Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Bayram Çelik'in babası Temel Çelik, Ankara'da tedavi görmekte olduğu hastahanede kalp yetmezliği nedeni ile yaşamını yitirmiş. Geç öğrendim. Allah Rahmet etsin. Tüm geride kalanlarına başsağlığı ve sabırla birlikte bunun son acıları olmasını dilerim.

GÜZEL SÖZ

"Hayatta iki trajedi vardır.
Gönlünüzdekini elde edememek.
Ve elde etmek."
(George Bernard Shaw)

KIZLAR MAÇ YAPARSA

Bir ara bir takım topu ceza alanına kadar getirmeyi başardı Topa vurdular.
Rakip takımın oyuncusu topu eline aldı veeee,Tamam, tamam tuttum, dedi.
Düüüüüüüüt! Penaltı.
N'oldu yaaa??
Topu eline aldın.
E Aynur'da alıyo ama?!!
Aynur kaleci salak!
-?!?!!!!!

KARTPOSTAL VAR MI?

Adam ve kadın otele giriş yapmışlar, odalarına çıkmışlar, görevli delikanlı bagajlarını getirmiş, odalarına yerleştirdikten sonra  "Başka bir emriniz var mı efendim?.." diye sormuş,"Yok, teşekkür ederim.." demiş adam,
"Karınız için bir şey gerekli mi?.." diye sorusunu yinelemiş görevli.
"Hatırlattığın için teşekkür ederim" diye cevap vermiş adam,
"Lobi'de kartpostal satılıyor mu?.."

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR