Eğitim Şart

Milli eğitim sistemini tartışoyoruz günlerdir.Habire sağından solundan

kıyısından köşesinden zaman ilerledikçe eleştiriler daha başka başka haller alıyor.Sahi neyi eleştiriyoruz
 MİLLİ EĞİTİMİ..İnanın gülesim geliyor.Eğitimi eleştirebiliriz ama Olmayan Milli eğitimi eleştiremeyiz.
Bakın bu konuda o kadar çok şey söylenebilirki ama ben yazıma
ATATÜRK'ÜN sözleri ile başlamak istiyorum;                             
"Eğitimdir ki, bir milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder. Eğitim kelimesi yalnız olarak kullanıldığı zaman herkes
kendince istediği bir anlama geçer. Ayrıntılarına girişilirse eğitimin hedefleri, amaçları çeşitlenir. Meselâ dinî eğitim, millî eğitim, uluslararası eğitim... Bütün bu eğitimlerin hedef ve amaçları başka başkadır.
Ben burada yalnız yeni Türk Cumhuriyeti'nin yeni kuşağa vereceği eğitimin, millî eğitim olduğunu kesinlikle ifade ettikten sonra diğerleri üzerinde durmayacağım.Bir de millî eğitim esas olduktan sonra onun dilini,
yöntemini, araçlarını da millî yapmak zorunluğu tartışmadan uzaktır. Millî eğitim ile geliştirmek ve yükseltmek istenilen genç beyinleri, bir taraftan da paslandırıcı, uyuşturucu, hayalî fazlalıklarla
doldurmaktan dikkatle kaçınmak gerekir."1925 (Atatürk'ün S.D. II, s. 198)   Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN vefatından günümüze gelene kadar Ülkemizde hiç bir zaman devlet
politikaları uygulanmamış,hep hükümet politikaları uygulanmıştır.Bu yüzden bir türlü genel politikamız olmamıştır.Hep siyasi iradeye göre yön değiştirmiştir politikalarımız.
Bu yüzden uzun sayılabilecek tarihimizde geldiğimiz nokta bellidir.  Biz kendimizi arıyoruz ve bir türlü bulamıyoruz.Bugün Hükümetin ortaya atmış olduğu eğitim sistemini genel manada halkımız bilmesede Başbakana olan güvenleri yeni bir sistemi meydana getireceği ve kendilerini
 bulacağı inancındadır.Bu yüzden muhalefet habire havanda su dövüp olur olmaz iddialarla
MUHALEFET görevini yerine getirmektedir.   
 Hafızalarınızı bir yoklayın bakalım yaşları 40 ve üzerinde olanlar sizlerin zamanında okullarda aldığınız
eğitim ve terbiye nasıldı şimdi nasıl?  
 Edep,Haya,Sevgi,Saygı,Hürmet,Milli duygular,Manevi duygularla yoğurulmuş bir eğitim-öğretim gördük öğretmenlerimizden.
Yüreğimizde Vatan sevgisi,Kalbimizde ALLAH korkusu ve beynimizde fikir çilesi..Biz böyle gördük okullarımızda öğretmenlerimizden dersleri.   
 Avrupa da okullararın sınıflarına bir bakın her sınıfta Haç!ı veya Hz.İsa'nın resmini görürsünüz.Sıkıysa bizim okullarda Besmele-i Şerifi yazın okullarda sonu ne olur görürsünüz Biz okullarımızın duvarlarından Fatih Sultan Mehmetlerin,Kanunilerin resimlerini kaldırdık.
Yani kendi tarihimizi kendi ellerimizle okullardan kaldırdık.   
 Yeni sistem o yada bu şekilde devreye girecektir.Ama önemli olan bu sistem içerisinde Milli değerlerimize Manevi değerlerimize sahip çıkan öğreten bir sisteminde yerleştirilmesidir.
 Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN dediği gibi her eğitimin amaçları farklıdır.Özellikle belirtilen genç beyinlerin paslandırıcı,uyuşturucu hayali fazlalıklarla doldurmaktan kaçınılması olduğudur.  Şimdi yıllardır yapılan verilen eğitime bir bakalım hep bu noktada birleşmiyormu.
Okullarda öğretmenler yeteri kadar ders vermiyor zaruri olarak Dershaneler ortaya çıkıyor.Okullarda yeteri kadar eğitim verilmiyor Neredeyse orta okul çağındaki çocuklarımız uyuşturucu ile kötü alışkanlıklarla tanışıyor.Öğretmek kolaydır verirsin kitabı eline öğretirsin okuyarak veya okutarak ya EĞİTİM?
 Bu noktada eğitime yönelik anlatımlara giren öğretmenlerimizde maalesef hor görülüp itiliyor, kakılıyor veya hakkında soruşturma açılıyor.     
 Sistem ne olursa olsun eğer bakanlığın adı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ise aslına uygun müfredat,aslına uygun bir eğitim sistemi getirilmelidir.Milli ve manevi değerlerin okul sıralarında çocuklarımıza gençlerimize verilmesi gelecek nesillerin daha bilinçli ve bilgi yönünden sağlam olması demektir.   
 Eğitimin şart olduğunu artık kabul edelim.Bu sabah TV de izledik koca koca milletin vekilleri yumruk atıyor kavga ediyor..EĞİTİM ŞART ŞART.     
 Yeni sistemde özellikle bu yönde Milli ve Manevi eğitime ağırlık ve yön verileceği inancındayım,Kim nederse desin Vatanını Milletini devletini Seven ALLAH Korkusu nedir bilen,Dinini diyanetini bilen bir nesilden
 hiç kimseye zarar gelmeyecektir.Muhalefet Havanda su dövmesin,Korkmasın bu tarzdaki yetiştirilecek olacak nesillerden. 
 Milli ve manevi değerlerle yetiştirilen bir gençliğin yöneteceği devlet ve milletimizin önünde hiç kimse duramayacaktır.
Sevgi ve Saygılarımla.ALLAH (C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR