EYYİ KOCA’NIN MARİFETLERİ

 

EYYİ KOCA'NIN MARİFETLERİ


Literatürümüzde var olan bazı deyimleri değiştirme zamanı geldiğinden bundan sonra bazı yeni deyimlerle karşılacaksınız.Örneğin SU AYGIRI, HANZOPAŞA, EYYİ KOCA tabirlerini bundan sonra sık sık kullanacağız. Su aygırını herkes tanımış, Hanzopaşa ile ilgili dün şahsi TSE 'me müracaat edip onay aldım, onun teklifi Tosunpaşa idi ben olmaz dedim. Nedenine gelince Tosunpaşa şişmanlığı ve beceriksizliği ile tanınan sevecen bir karakter ama Hanzopaşa çok farklı bir karakter, hanzoluğu nereden geliyor derseniz konuşurken zerafetsizliği nedeniyle insanlarla hart, hurt, zart, zurt konuşan adab, erkan, usul bilmeyen görgüsüz eski bir siyasetçinin karakterini canlandırmakta olup, bu siyasetçi çok boş bir insan olduğundan hakimiyetini bağırıp, çağırmayla, karşısındakilere hakaret etmeyle kurmaya çalıştığından bu kısmına da PAŞA dedik, bu iki özellik birleştiğinde ise orataya HANZOPAŞA karakteri çıkıyor. İlerleyen günlerde kendisi ile ilgili çok güzel hikayelerimiz olacak.

Bir başka kahramanımız ise kendisini okutmanın tek yolunun bana sataşmak olduğunu bilen EYYİ KOCA karakterini taşıyan zavallı olup bu ismi alma nedeni bir çok evlilik yapıp, çoluğunu çocuğunu ortada bırakmakla kalmayıp bir de yaptığı işlerde eşlerini kullanan, sıkıştığı yerlerde öteye beriye gidip eşi ile ilgili serzenişlerde bulunarak yardım talep eden, her evliliğinde kız çocuğu dünyaya getirip onları sokağa salan bu adamın ismi EYYİ KOCA olmasının en önemli nedeni. Ancak bununla da yetinmeyip , çoluğuna, çocuğuna sahip çıkamayıp rezil bir vaziyette sokağa salmış olmasıdır. Adam gibi adam çocuklarına sahip çıkar. Eşinden ayrılsa dahi çocuklarının her şeyi ile ilgilenen kişidir. Köpekler gibi cinsi münasebette bulunup çocukları sokağa çalan insanlardan olsa olsa EYYİ KOCA olur. Bu tabiri bazı eski siyasetçilerin kendi aralarında çok kullandıklarını da biliyorum .Zira bu siyasetçiler Ankara'ya gidip orada ayarladıkları hatunlara üç beş kuruş verip onlarla birlikte olurlarmış, ancak işin enteresan tarafı otelde yakalanırız korkuları olduğundan ayarladıkları hatunların evlerinde onlarla beraber olurlarmış, hatunların kocaları da bu işten haberdar olarak başka bir odada yatarmış bu tür kocalara EYYİ KOCA derler.

Bizim EYYİ KOCA almış eline kalemi saçma sapan bazı şeyler yazmış, hiç önemli değil. Zira Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki hakkımda bir Allah'ın kulu tek kuruş para aldı diye bir şikayette bulunmadığı gibi, giydiğim atlete varıncaya dek herşeyin hesabını vermiş bir insanım. Tüm piyasayı dolandırıp hala daha sokağa adamım diye çıkanların kalkıp başkalarını eleştirmeleri o kadar enteresan bir durum ki insan şaşıp kalıyor. Devletin Müfettişi gelmiş teftiş yapmış, rapor tutmuş ve demiş ki siz SAMSUNSPOR kulübünü yirmi milyon dolar dolandırdınız buna kimsenin sesi çıkmadığı gibi mahkeme dahi ayarlanmış olmalı ki bu teftiş kurulu raporuna rağmen adamlar beraat etmişler ve kulüp avukatları olaya itiraz etme gereği dahi duymamışlar.

Eskilerimiz Dünyanın çivisi çıkmış derlerdi ya SAMSUNSPOR kulübünde yaşananları görünce adeta bu sözün yaşamımızdaki örneği olduğunu gözlemledim. Biz Samsunspor kulübü için her türlü fedakarlığı yapmışız, Dünyanın parasını toplamışız tek bir kuruşuna dahi dokunmadığımız mahkeme kararları ile ortada olmasına rağmen tamı tamına 95 gün hapis yatmışız, çoluğumuz, çocuğumuz perişan olmuş adamların ise yirmi milyon doları aleni olarak yediklerini Devletin resmi müfettişleri tespit etmesine rağmen mahkemede beraat etmişler. Bu da yetmemiş Samsunspor kulübü bu mahkeme kararına itiraz edip Yargıtay'a müracaatta bulunmamış.

EYYİ KOCA ile ilgili önümüzdeki günlerdeki düşüncelerime gelince çok ama çok güzel sürprizlerim var. Kendisine ayrıca Rizeli'nin dediği gibi onunla kıçımı sileceğim. Nedir bu kıç silme işi derseniz. Rizeli kabadayı binmiş gemiye çekmiş silahını ve bir el ateş ettikten sonra herkes sus, pus olup pür dikkat dinlemeye başlayınca demiş ki hepunuzun üstüne paşina edeceğum, peyaz gömlekli sen hariç, gemideki beyaz gömlekli vatandaşı almış bir telaş acaba bana ne yapacak diye düşünmeye başlayınca bizim kabadayı yeniden ula heppunuzun ustine paşina edeceğum beyaz gömlekli sen hariç deyince bizim beyaz gömlekli gariban kabadayının yanına yanaşıp “Ağam habu uşaklarun ustine paşina edecesun anladuk temam da bana ne edeceğuni çok merak ediyirum” deyince bizim kabadayı sert bir sesle “Senun ile de kıçımı sileceğim” demiş. Ben de şimdilik işlerimin yoğunluğu nedeniyle bizim EYYİ KOCA' ya dokunmuyorum ama zamanı gelince onunla kıçımı sileceğimden en ufak bir şüphesi olmasın. Bir insanda biraz onur, biraz haysiyet, biraz da şeref olsa azıcık kendisine bakar, havada uçan kuşlara dahi borcu olup, o borçları ödememeyi adamlık sanan adamdan ne beklenirse siz de bu adam bozuntularından onu bekleyin. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR