Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

EĞİTİM ÖĞRETİM

Eğitim ve öğretim  müfredatı ile önem kazanır. Müfredat boşsa Evrensel ve ilmi değilse kendisine anlam yüklenenleri hüsrana uğratır. İyi Yurttaş, iyi vatandaş yetiştirmek için eğitim-öğretim önem taşır.

Öğretmen okulları eğitim bilim fakülteleri çok önem verilmesi gereken okullardır. Bunun dışında eğitilmiş kişilerin öğretmenlik yapması devlette iş bulamamış olur. Edebiyat ve fen fakülteleri mezunlarınında öğretmenlik mesleği yani Pedagoji ile şekillenmeye tabii olduktan sonra liseler için öğretmen olarak atanmalı.

Bu yılki üniversite sınav sonuçlarını daha önceleri yazdım yüzde olarak başarı çok düşük. Öğretmen okullarına eğitim fakültelerinin geçmişte siyasete alet edilmiş olması, onun değerini azaltmıyor, yeniden kanunla bu okullar tesis edilmeli, ilgili birimleri için öğretmen yetiştirmeye başlamalı. Gecikmemek gerekir. 

Bir de müfredat önemli faktördür fakat bir okuldaki iklimi belirleyen en önemli unsur okuldaki yöneticidir. Okullar arasındaki diyalogdan öğrencilerin beraberliği ne kadar her şeyi dert eden bir yönetici olduğu zaman, okulda olumsuz hava eserse her yukarıdan gelen emir ile meşgul, herkese tepeden bakan tarafsızlığını yitirirse o yönetici ile başarı sağlamak mümkün değil. Öğretmenlerin güç dengelerine göre davranış sergilemeleri kendisine olan güveni yitirir. 

Köylerde uzun yaz günleri yalnız görev yaptığım zamanları Türkçe ve matematikten daha fazla ders yapıyordum. 2 öğrenci bana teneffüsleri çok kısa yaptığımı söylediler. Onlara şimdi uzun yapsaydım biriniz polis birinizde İstanbul Pendik Lisesi'nde matematik öğretmeni olamazsınız dedim.

Meslek hayatımda mecbur kalmadıkça izin rapor almazdım. Kendimi zil çalınca zorlardım, öğrencilerden önce sınıfıma girerdim. Hep aklıma ahiret kazancı hesabım gelirdi. Türk milletinin öğrencilerinin yolu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yorulur Ne mutlu Türküm diyene Atatürk

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR