DÜN YİNE 1 MAYIS’TI

 

Merhabalar sevgili dostlar,

Dün işçi bayramını kutladık.Geçmiş yıllarda yaşananların tekrarlanmaması için dualar ederek bu günü bekledik.Emniyet birimlerimiz geçen geceden itibarekn teyakkuza geçerek alınması gereken bütün emniyet tedbirlerini aldı.Yollar trafiğe kapatıldı,arama noktaları hazırlandı.Yapılan her şey dünkü 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI kutlamaları için.

Biz hala neyin ne olduğunu anlayamamış bir haldeyiz. Demokrasiyi,özgürlüğü, sendikacılığı, dernekçiliği hala kavrayamamış gibiyiz.Biz bunları kendi hakkımızı almaya çalışırken başkalarının hakkını gasp etme gibi algılıyoruz.Kendi haklılığımızı ortaya koymaya çalışırken başkalarının iyi hallerini bile görmezden gelip habire kaptırmaya çalışıyoruz.Adı bayram olan günleri bile siyasi düşünce,fikir ve ideolojimize alet ederek meydanları yangın yerine,kıyamet yerine çeviriyoruz.

Nevruz Bayramlarını hatırlayın, Mayıs'ları hatırlayın.Bu kadarı yeter artık ama.İdeolijiler kirli ellerini artık işçilerin ve çalışanların üzerlerinden çeksinler.

Dün atılan sloganlara bir bakarmısınız;

''Kadın cinayetlerine hayır, taşeronlaştırmaya hayır''''Üniversiteler hapsedilemez'', ''Yaşasın 1 Mayıs'', “SOL AÇIK””inşallah sosyalizm gelecek.” 'Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız', 'İşçi memur elele genel greve', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Kahrolsun ABD emperyalizmi', 'Sermaye mezara emek iktidara', 'Yaşasın iş emek özgürlük mücadelemiz', 'Bekle Gündoğdu geliyoruz'”Savaşa savaşa kazanacağız”AKP hesap verecek”,” 19 mayıs 1977 suçluları yargılansın”

Kutlamalara bakıldığında hep ideolojik sol örgütlerin etkisinin olduğunu görüyoruz.Sol örgütler siyasi oluşumlar işçinin dostu sağ teşkilatlar düşmanı sanki.yok böyle bir yaklaşım.Yıllardır işçi bayramı hep devlete ve sisteme düşmanlığın karşı çıkmanın yeri gibi görülmüş ve bu çizgide bu meydanları dolduranlar bütün kin ve nefretlerini haykırmışlardır.Atılan sloganların işçilerle ne alakası var.

Ne garip değimli 1 mayıs işçi bayramı birde tatil ilan edildi bu gün ama hangi işçiler izinde.Kamuda çalışanlar izin yapabiliyor özel sektörde çalışanlar habire devam çalışmaya.Bu 1 mayıs ayrıca memurlara da piyango gibi ikramiyeden çıktı anlarda tatilde bu İŞÇİ BAYRAMINDA.Bu ne yaman çelişki..gariplikler içerisindeyiz diyoruz ya..Tatili hak eden başkaları tatil yapanlar başkaları.Bu ülkede özel sektörde çalışan işçi sayısı devlette çalışan sayıdan kat be kat fazladır.Ama meydanlara bir bakıyoruz mahşeri bir kalabalık.Nereden çıktı bu işçi olmayan işçiler.Asıl işçiler fabrikalarda iş yerlerinde çalışıyor.Peki o alanları dolduranların kaçta kaçı işçi kardeşim.Bir sorsanız işçi kardeşlerimize destek i,çin oralardayız diyede hamasi nutuklar atarlar.İZM'lerin desteğini biz istemiyoruz artık.O izm'ler bizleri ayrıştırmaya,baş kaldırmaya isyana yönlendiriyor.

Dün farklılıklarda vardı meydanları dolduran kalabalıklar arasında,Evlerinden meydanlara giden işçileri izlerlerken bir taftan ellerinde Türk Bayrakları ile halay çeken grupları görürken ,birden bire onların peşlerinden gelen farklı bir grup.Ellerinde Türk Bayrakları yerine renkleri bizlere çok farklı şeyleri andıran bayraklarla garip garip sloganlarla yürüyorlar meydana doğru.Ve slogan atışları bağırışları agresif,saldırgan ve ürkütücü.İşçilerin tek bilek tek yürek olması gereken günde böyle bir görüntünün oluşması hala amaçlarının birlik ve beraberliklerinin hangi anlama geldiğini kavrayamadıklarından kaynaklanıyor.

Olmasını asla istemediğimiz şiddet dolu görüntüler yine bu senede gündeme geldi.Kardeşim mitinge gidiyorsun savaşa değil.Gerçi sen savaşa gitsen arkanı tuta tuta geri kaçarsın.Ama böylesine güzel olması gereken mitinglerde de elinde sopalarla taşlarla aslan kesilir sağı solu taşlar camı çerçeveyi aşağıya indirirsin.Birde yüzlerinize maske takarsınız..O taktığınız maske bile gizleyemez sizlerin gerçek görüntülerinizi.Zira o maskelerin arkasında insana benzemeyen hayvani suretleriniz var,İnsani düşünmeyen hayvani hırıltılarınız var.Sizler insanlığın,barışın dostluğun kardeşliğin neresindesiniz.?

Meydanları dolduran Sendikalar,siyasi oluşumlar sizin bu bayramı kutlamaya hakkınız hiç yok.Yalandan yere bu milleti sözde işçileri ki meydanları dolduranların yarısından fazlasının işçi olduğuna inanmıyorum.Tüm devrimciler,komünistler,ateistler,şucular bucular meydanlarda.garibim işçiler ise fabrikalarda işyerlerinde çalışmalarına devam.İşçileri kullandırtmayacaklarını,haklarını zorla söke söke alacaklarını meydanlarda haykıranlar,hükümetin ve kendilerinden olmayanların işçileri ezdiğini ve sömürdüğünü söyleyenler SİZ KİMLERLE MEYDANDASINIZ? SİZİN İŞÇİLERİNİZ SİZ MİTİNG YAPARKEN ÇALIŞMIYORLARMIYDI? Sizlerde işçinin sırtından prim yapıp yan gelip yatıyorsunuz. Sanki siz işçileri kullanmıyorsunuz? Hemde tehlikeli bir vaziyette kullanıyorsunuz.

Sizler işçilerden en güzel verimi nasıl alırız diye bir plan program geliştirdiniz mi?Daha verimli ve daha iyi çalışma şartları ile ilgili neler yaptınız.İşçilerin işlerini en iyi şekilde yapmaları için gerekli eğitimleri verdiniz mi?Bilgilendirdiniz mi yönlendirdiniz mi onları.Hizmet içi eğitimlerle kalite ve seviyelerini yükselttiniz mi?

Önce istemesini bileceksiniz ve istediklerinize layık olacaksınız.,istediklerinize layık olduğunuz takdirde her isteğiniz bağrışmadan çağrışmadan güzellikle yerine gelecektir.Buna inanın.


Sevgi ve Saygılarımla..

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR