Dolmuş çilesi

Dolmuşlara “dur” diyebilecek var mı?
Her şehirde olduğu gibi bizim şehrimizde de yaşanan zorluklar var. Her insanın işinde bir zorluk vardır elbette. İşin içine girmeden bilemeyiz. Fakat karşı tarafı da düşünmek gerekli birazcık… Zaten insanoğlu karşısındakinin yerine kendini koyabilmeyi becerebilse birçok sorun ortadan kalkacaktır. Fakat ne yazık ki başaramıyoruz…
Özellikle Atatürk Bulvarında çalışan dolmuş şoförlerine seslenmek istiyorum buradan.
İşinize laf diyecek halim yok. Fakat artık insanlar sizin korna seslerinizden, özellikle de yolcu alabilmek için her kıyıda, köşede bekleyene ısrarla korna çalmanızdan bıkmış durumda. Doğrusu nedir? İşareti beklemek. Dur işareti gelmiyor olabilir, belki kişi görememiş de olabilir. Bir kere dat yaparsın sonra baktın bir hareket yok devam edersin. Doğrusu budur diye düşünüyorum. Ama siz ne yapıyorsunuz? Israrla üst üste datlatıyorsunuz.
Artık gitmek istediği yere hızlı gitmek insanlar otobüsleri tercih etmeye başladı. Neden? Çünkü otobüslerin belirli durakları var. Otobüs şoförü ne yapıyor, yolcusunu alıyor ve yoluna devam ediyor. Ama dolmuşlar böyle mi? Hayır. Sebepleri;
1- Dolmuşların yolcu indirme durakları belirli (sözde), yolcu alma durakları belirli değil! Bir şoför yolcuyu her yerde indiremiyor. Neden? Çünkü yasak. Fakat yolda her hangi bir yerde yolcu almak serbest!
2- Özelikle boş olan dolmuşlar keyfi olarak istedikleri kadar bekleme yapabiliyor. Yolcu varmış-yokmuş kimin umurunda, o bir yere yetişecekmiş kim takar? Hatta ve hatta laf söyleyen yolcularla da kavga etmek serbest…!

Yukarıda saymış olduğum şıkları arttırmak mümkün.   Bunlar en can alıcı olanları.
Bu konuda yetkili merciler şunu diyebilir:  “Biz bunu yapmıyoruz.”
Bir vatandaş olarak söylemek isterim ki, aranızdan birileri bunları yapıyor. Yaptığı için de şikayetler oluyor.
Artık bir "DUR" demek gerekiyor bu soruna…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Yeşim Akar Arşivi
SON YAZILAR