DENETİM KOMİSYONU

Büyükşehir Belediyesi ile ilgili haberler herkesin ilgisini çekiyor. Benim de. Sadece Büyükşehir mi? Belediyelerle ilgili haberler ilgi çekiyor.

Nasıl çekmesin ki; yaşamımızın her ayrıntısında belediyeler ve icraatları var. Çevre ve emlak vergisinden tutun da temizlik, su, kanalizasyon, yol , park bahçe, pazarlar, esnaf denetimleri, şehrin temizlik tertip ve düzeni, inşaat hatta trafik. En önemlisi de PARKOMAT sayesinde otopark.

Yani yakında soluduğumuz hava için bile para ödeyeceğiz neredeyse.Durum böyle olunca da bizden aldığı vergi, harçlarla bize en sağlıklı hizmeti vermesi gereken ve de paralarımızı çarçur etmemesi gereken belediyelerle ilgili her haber dikkatimiz çekiyor , yakından ilgilendiriyor.

Son zamanlarda , hatta son yıllarda hep belediyeler var. Belediyelerle ilgili yolsuzluk, usulsüzlük, baskın , peşkeş çekme, zimmet iddialarının olmadığı gün yok.

Nedenine gelince kamuyu rant kaynağı görme mantığının yansıması. Uygulamada var mı derseniz , ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Şimdilerde muhalif belediyelere baskınlar yapılıyor çoğunlukla. Gerçek, yalan yargı karar verecek.

Ama Samsun'da söylentiler ve söylenenlere bakıldığında en çok dedikodu ve iddia AK Partili belediyelerde. Soruşturma izni de Bakanlığa bağlı olunca yargının da eli kolu bağlanıyor. O zaman da iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Vatandaş merak ediyor; doğru mu , yanlış mı? Doğru ise ne olacak, kim hesap soracak?

Yargının eli kolu bağlanınca da iş iç denetim organlarına düşüyor. Bu organlar muhalefetten üyelerin de katılımı ile oluştuğu ve aralarında dürüst insanların bulunduğu için gerçekleri ortaya çıkaracak tek güvenilir mekanizma olarak çıkıyor önümüze.

Bu kadar söylenti ve iddia da olunca güvenle ve umutla bakmanın da bir sakıncası yok. Denetleme komisyonunun bu nedenle sorumluluğu ağır. Bir de bu komisyonlara sıcak bakmayanları anlayamıyorum.

Eğer alnınız aks, iddialar yalansa daha iyi ya! Bu komisyon sizi aklayacak. Yok eğer varsa yanlışınız tespit edecek sadece. komisyonun yaptırım gücü yok. Denetler, belgelendirir, rapor haline getiri, tavsiye eder ve başkan'a sunar.

Başkan ne yapar diyorsanız, Büyükşehir Belediyesi'nde 2006 yılında müfettiş görevlendirmiş, sonra sümenaltı etmiş. Bu sefer ne olur diyorsanız bekleyecek ve göreceğiz.

Büyükşehir'e ve birimlerine iddialar asılsız ise ispatla şansı. Komisyon marifetiyle. Kullanmaya değer mi? değer. Tabii iddiaların aslı yoksa.

Denetleme Komisyonu'nun tüm birimleri, özellikle üzerinde spekülasyon olan ve dedikodusu çıkan satın almaları, 22/d kapsamında, değilse doğrudan temin kapsamına alınarak ihalesiz iş verilen kişi ve kuruluşları ve bunların belediye üst yönetimine yakınlığını denetlemesi en büyük beklentimiz.

Neden mi? dedikodular ve iddialar bitecek de ondan. Her şey somutlaşacak , doğru haliyle, belgeli. O zaman susması gerekenler susacak.

Konuşması gerekenler mi? Denetleme ve Rapor sonunda açığa çıkar diye umuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR