Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

DALGA GEÇER GİBİ KUTLANMASIN

Cumhuriyet Kadınları Derneği Samsun Şube Başkanı Nurcihan Tomrukçu dün 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Dün basın açıklaması yapan Tomrukçu gibi pek çok kuruluş açıklamaları birbiri peşi sıra gerçekleştirdi. Tomrukçu, "Kimse kadınlarımızın aşağılanmaya çalışıldığı, geri plana, örtülerin altına itilerek tecavüzden bile sorumlu tutulmak istendiği bir ülkede dalga geçer gibi kadınlar günü kutlamasın" dedi.

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladığını anımsattı Nurcihan Tomrukçu. Sonra "Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100.000'i aşkın kişi katıldı." diye konuştu.

Nurcihan Tomrukçu 8 Mart'ın kapitalizmin ürünü bir tüketim toplumu günü olmadığını anımsattığı açıklamasında, 8 Mart'ın emekçi kadınlar günü olduğuna vurgu yaptı. Tomrukçu, "Sadece kadın oldukları için ikinci sınıf davranışları görmeyi reddeden, susmayan, haksızlık karşısında  altta kalmayan kadınlara adanmış bir gündür. Kadınlar üzerinden hakimiyet kurulacak siyasete dini motifler alet edilecek, istendiğinde  bekaretinden, sosyal hayatınaa kadar yargılanmaya açık olacak, çocuk doğrmaktan ve hizmetten başka bir alanda kabul görmeyecek ikinci sınıf insanlar değildir. Bugün Cumhuriyetimizin  odak noktasında yer alan modern ve çağdaş günlere gelmemeizde önemli görevler üstlenen ve başarıyla sonuçlandıran kadınlarımız günümüz kutlu olsun" ifadelerine yer verdi

KADINLAR

Bir kadın çocuktur aslında. Çocuk gibi davranmayı sever.
Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdigi şefkati göstermesini de ister. Bir çocuğu okşar gibi incitmekten korkarak okşamalıdır erkek kadını. Ama her kadın çocukça da olsa dinlenilmesini, dikkate alınmasını ister. Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz, ama asla onu bir çocuk olarak görmeyeceksiniz.

Bir kadın güçlüdür aslında. Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür.
Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez. İster ki, erkeğin
gücü kendisine huzur versin. Kendi kendine yapabilecegi şeylerin bile erkegin yapmasını bekler. Böylece hem daha kadın oldugunu hissedecektir. Hem de erkeginin ne kadar güçlü oldugunu görecektir. Ancak kadını gücünü göstermek istediginde onu engelleyemezsiniz. Yapmak istedigi bir şey varsa mutlaka yapar.

Bir kadın sevgilidir aslında. İçinde her zaman sevgiyi taşır.
Sevdiklerinden kolay kolay ayrılamaz. Sevdiklerini kolay kolay
kıramaz. Zor sever ama tam sever. Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için yüreğinin kabul ettiğini beyninin de kabul etmesi gerekir. Ve sevmezse de onu asla sevmeye zorlayamazsınız. Belki kolayca yüreğine girebilirsiniz. Ancak beyninde yer etmemişseniz her an terk edilebilirsiniz. Sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da var elbette. Bunun nedeni ise engelleyemedikleri "acımak" duygusudur.

Bir kadın yalnızdır aslında. Hiçbir zaman kadini bütünüyle elde
edemezsiniz. Kendisine ait bir dünyası vardır ve orada hep
yalnızdır. O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez. Hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz. Yalnızlık onun siığınağıdır. O sığınağa ne zaman gireceğine, ne kadar kalacagina hep kendisi karar verir.
Siginaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz.

Bir kadın çılgındır aslında. Neler yapabilecegini erkek aklı
hayal bile edemez. Yaratıcılığının sınırı yoktur. Ama bunu ortaya
çıkartmak için hayatının erkeğini bekler. Hoyratça harcamaz
yaratıcılığını. Sadece erkegine saklar. Bir kadının gerçek erkeği olmayı basarabilmişseniz çok sanslısınız demektir. Çünkü yaşamınız asla siradan olmayacaktır.

Bir kadin hayattır aslında. Çünkü hayatın içinde olan her sey
ancak kadınlar oldugunda anlam kazanıyor. Yemek yemek, su içmek bile. Bir kadının elinden içtiginiz suyla kendi kendinize bardağı
doldurup içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz? Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız, ne yazık ki yaşamıyorsunuz!
(Can Dündar)

TEST EDİN SİZ DE..

Sizin veya yakınlarınızdan birinin 3,4,5,6, ve 7. sınıflardan birinda okuyan çocuğu var mı? Ya da ne bileyim torunu falan.. Niye mi soruyorum. Samsun Test Kulübü 10, 11,12 Mart tarihlerinde ücretsiz bir seviye sınavı yapacakmış. Üstelik de ödüllü sınav bu. Hem ücret ödemeden çocuğunuzun, torununuun bilgi seviyesini bileceksiniz, hem de bakmışsınız meccanen bir ödül de kazanamış olacaksınız. Tabi ödül siz velilere verilmeyecek. Öğrenci ödüllendirilecek. Samsun Test Kulübü sahibi Tarık Durmaz tüm velileri sınav için beklediklerini söylüyor. Çocuğunuzun geleceğini önamseyenler bu sınavları kaçırmayın derim. Samsun Test Kulübü Çiftlik Mahallesinde Gürbüz Sokak No: 24'te. Benden de selam söyleyin Tarık öğretmenime sizinle ilgilenecektir. Haydi çocuklar sınava

GÜZEL SÖZ

İnsanların yaptığı sahte paralar kadar, paraların yaptığı sahte insanlar da vardır..

KADIN

Kimine göre kadın.
Soğuk kış gecelerinde sarılıp yatmak içindir..

Kimine göre kadın.
Sıcak harman gecelerinde zil takıp oynatmak içindir..

Kimine göre kadın.
Ömür boyunca omzumuzda taşıdığımız..
En büyük sevabımız ve en büyük vebalimizdir..

Ama sen kadınım.
Benim için sen.
Ne o.
Ne bu.
Şusun sen.
Benim can yoldaşım kavga arkadaşımsın.

Nazım HİKMET

BU MUDUR?

Fransız erkeğine sormuşar:
-Kadının elini neden öpersiniz?
-Kadına saygı duyarım erkek ile bir bütünü tamamlar.
Alman erkeğine sormuşlar:
-Kadının elini neden öpersiniz?
-Kadın kutsaldır.Hayatın devamını sağlar,doğurur.
Türk erkeğine sormuşlar:
-Kadının elini neden öpersiniz?
-Bi yerden başlamak lazım

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR