Çuvalladılar !

Hz Mevlana bir sözünde der ki: Kalbi ile sözü bir olmayan kimse, yüz dili bile olsa, yine de dilsiz sayılır.
Bu aralar Futbol Federasyonu başkanı ve şürekası doğruyu bilmelerine rağmen üzülerek ifade etmeliyim ki şike olayı ve Fenerbahçe kararları nedeniyle tam anlamıyla çuvalladılar.
Esasen Fenerbahçe lehinde! kararlar alarak taraftarı olduğu kulübe şirin gözükmeye çalıştı başkan Mehmet Ali Aydınlar. Ancak ne yazık ki yaptıkları ne Hak'ka yaradı ne de şeriata.
Yapılacak olanı hep öteleyerek iyi yaptıklarını düşünüp çoklu yanlışa imza attılar. Sıkı taraftarların haricinde herkesin gördüğünü Federasyon yetkililerinin görmemesi gerçekten hazindi. Hazin diyorum çünkü UEFA'nın şampiyonlar ligi kura çekimlerinden Fenerbahçeyi  Federasyonun kendi  eliyle men etmesi akıllarını başına getirmeye yetmedi. Bocalama ve saçmalama süreci hala devam ediyor.
Liglerin başlangıç tarihinin açıklandığı gibi 09 Eylül 2011 tarihinde Fenerbahçe'li fikstürle başlayacağının ilanı bu saçmalığın devamının göstergesi oldu.
Anlaşılıyor ki Fenerbahçe ligden düşürülmeyecek, sadece zorlama bir kararla eksi puan vs gibi işlemler uygulanarak sallama bir karara varılacak.
Bu esasen Fenerbahçeye yapılan en büyük kötülük oldu. Her deplasman maçında Fenerbahçe aleyhine yapılacak envayi çeşit kötü tezahüratı şimdiden öngörmek zor olmasa gerek.
Futbolcu ve teknik heyetin yaptığı "her gün ölmek istemiyoruz" türü açıklamaları Fenerbahçe'liler Süper Lig de oynadığı süre içinde her an zihinlerinde hisseddecektir. Psikolojik baskı Fenerbahçenin bitmesi anlamına gelecektir. Dönüşü olmayan çok kötü bir yola soktuğu için Federasyon Fenerbahçeye çok yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kalabilir.
Maske takarak yapılan bir iş imzasızdır. O nedenle Federasyon başkanı bir an evvel maskesini çıkartıp doğru dürüst işlere imza atmalıdır.
Federasyon yetkilileri için de iyi bir düstur olacağını ümit ederek yazıma başladığım Mevlana'nın başka bir sözüyle bitiriyorum.
-"Eden kendisine eder. Yapan bulur ve çeker. Unutma! Kazanmak Koca Bir Ömür İster..! Kaybetmeye İse Anlık Gaflet Yeter...

RAMAZAN BAYRAMI

Dünyanın bir çok coğrafyasında, özellikle maalesef müslüman dünyasının bulunduğu coğrafyalarda iç huzursuzluk ve kargaşalar yaşanmakta.
Somali'deki yaşanan dram hepimizi derinden etkiledi.
Türkiye olarak bu coğrafyalara geçmişimizin verdiği sorumluluk gereği ilgisiz kalmamız beklenemezdi. Bir Türk olarak Türkiye'nin birşeyler yaptığını  görmekten duyduğumuz mutluluğu tarif edemem.
Ramazan ayının son günlerine geldiğimiz bu günlerde yaşayacağımız Ramazan Bayramının tüm islam alemine ve ülkemize huzur getirmesini dilerken   herkesin Ramazan Bayramını can ı gönülden kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR