Caner Çolak ve Kocaeli maçına dair

Rize maçında o kadar harika bir futbol ortaya koyduk ki, pazartesi günkü maç yazımı okurken "keşke şunu da yazsaydım, anlatsaydım" dediğim birçok konu kalmıştı dilimin ucunda. Bir okuyucunun uyarısı ile maç ile ilgili çok önemli bir noktayı atladığımı fark ettim, o da 99 numaralı futbolcumuz Caner Çolak'ın ilk kez bir resmi maçta A takımımızın formasını giymesi. Henüz 18 yaşında olan genç kardeşimiz sezon başındaki hazırlık kampında üst düzey performans göstermiş, ancak geçirdiği talihsiz sakatlık sonucu uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Sakatlık ve rehabilitasyon dönemini atlatan genç oyuncumuz Rize maçının sonlarına doğru oyuna girdi. Fizik olarak gerçekten heybetli bir görüntüsü var, diri duruyordu tribünden. Hem fiziğini hem de ahlakını korursa takımımıza kaliteli bir golcünün de katılacağı gözüküyor. Rize'nin baskı yaptığı son dakikalarda ceza alanımız içerisinde çıkardığı 2-3 hava topu ile tribünlerin de alkışını aldı. Böyle devam etmesini diliyoruz genç kardeşimizin.
Rize maçını ve o maçın notlarını artık arkamızda bırakalım, Kocaeli maçımıza dönelim. Samsunspor için bu sezon bu tabiri çok kullandık ama çok kritik bir maç daha bizleri bekliyor. Samsunspor cephesine bakarsak son 3 haftada oynanan güzel futbol, girilen sayısız gol pozisyonu ve göze hoş gelen bir hucüm organizasyonu var. Sahadaki tek eksiğimiz son vuruşlardaki isabetsizliğimiz ilk 4 haftada. Yeni yönetimin getirdiği ve tebrik edilmesi gereken prim sistemi ile 3 maç üstüste galibiyete yüklü prim alıyor futbolcularımız. Bu primin de onlara ekstra güç katacağını düşünüyorum. Kocaelispor'a gelince ise ; onlar için ya tamam ya da devam karşılaşması. Devre arasında 12-13 transfer yaptılar, çok para harcadılar ligde kalmak için. Ancak harcadıkları paraya göre istedikleri puanları alamadılar ilk 4 haftada. Aslında kötü de futbol oynamadılar, ilk yarıdaki kek takım değiller tek eksikleri zamandı. Samsunspor'umuz karşısına artık oturmuş bir kadro ile çıkacaklar. Bir diğer güvenceleri ise seyircisiz oynama cezalarının bitmesinin ardından aylar sonra İzmit'te taraftarlarının önüne çıkmaları olacak. Ateşli ve dolu tribünler önünde oynayacağımızı düşünüyorum. Bu koşullara bakarsak Kocaelispor, taraftarının da baskısıyla şuursuz bir şekilde saldırmak isteyecektir. Eğer takımımız bu şuursuz baskıyı kaldırır hele de golü Körfez ekibinden önce bulursa gardı düşmüş ve etekleri tutuşmuş rakibi karşısında hızlı hucüm elemanlarımız ile farka gider. Kocaeli'yi de bir alt lige yollar erkenden. Enteresan da bir istatistiğimiz var Körfez ekibine karşı. Toplam karşılaşmalarda bariz üstünlüğümüz var ancak işin ilginç tarafı İzmit İsmetpaşa Stadı'nda da Kocaelispor'a galibiyet sayısında üstünlük kurmuşuz. Eskiden beri gollü galibiyetlerle kazandığımız bir deplasman Kocaeli, Fenerbahçe bile bizim kadar kazanamamış İzmit'te.
İki takım taraftarları arasındaki gerginlikte malumunuz geçtiğimiz senelerde hem burada hem de İzmit'te tatsız hadiseler yaşanmıştı. 2 sene önce Samsun deplasmanına gelen Kocaeli taraftarları şehrimizin girişindeki Samsun tabelasının "S" harfini atkı ile kapatarak akılları sıra esprili bir hareketle fotoğraf çekinmişlerdi, neyse.. Samsunspor taraftarı Samsun, Bursa ve İstanbul'dan oldukça kalabalık organizasyonlarla staddaki yerlerini alacak Allah izin verirse. Umarım kazasız belasız 3 puanla dönerler şehrimize.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR