Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Burası CHP!.

CHP'nin İl başkanlığı için günlerdir konuşulan haberleri an be an, en hızlı ve en doğru şekilde verdik. En son önceki gün, MYK toplantısında CHP Samsun İl başkanı olarak Ersoy Üstay'ın atandığını öğrendik. Bunu bize telefonla bildiren de Sayın Üstay oldu. Haberi olduğu gibi verdik. Diğer gazetelerdeki gibi CHP il başkanlığına faksla bidirildi falan da demedik. Yönetimde yer alacak olanların listesi 20'den eksik de olsa 17 kişilik isim listesini de biz duyurduk. Dün bizi Mehmet Bank aradı. Mehmet Bank kim biliyorsunuz! "Böyle habercilik mi olur!? Bize Ersoy abinin atandığıyla ilgili bir faks gelmedi. Size bu haberi kim verdi? " tarzında esti gürledi. Bize haberi duyuran Ersoy Üstay abiye döndük. Söylenenleri aktardık. "Ben faks geldi demedim. Bana Mustafa Polat hayırlı olsun diye telefon etti, bunun üzerine ben de seni aradım" dedi. Yani CHP İl Başkanlığı konusunda son durum bu. Samsun İl Başkanlığı konusu Çarşamba günkü MYK'nda ele alındı mı, alınmadı mı? Alındı ise atama yapıldı mı, yapılmadı mı? Bank, "Böyle bir konu gündeme gelmedi" diyor, Üstay "Bana telefonla bildirildi" diye söylüyor. Ve  dün saat 15.38'de telefonum çalıyor. Karşı tarafta Ersoy abi. "Şevki, 28 Eylül 2011 itibarıyla atamanın yapıldığına ilişkin faks geldi." Ben de size  duyuruyorum. Geldiydi, gelmediydi tartışması yapılan atamaya ilişkin faks işte. İlgilenenlere..

MERAKLISINA CHP İL YÖNETİMİ

Avukat Ersoy Üstay'ın başkanlığında oluşan CHP Samsun il örgütünde Mustafa Polat, Sadi Subaşı, İshak Özdemir, Mustafa Yaren, Şükrü Şişman, Mehmet Ali Canikli, Avukat Davut Emre Dilek, Ahmet Ketenci, Kemal Çoban, Ondokuzmayıs ilçesi eski belediye başkanı Yılmaz Erel, Ömer Altay, Aynur Özcan, Nesime Göker, Avukat Arzu Sabuncu Kırıcı, Filiz Öztopal, Yurdanur Abanoz, Bahtiyar Kaya İlkadım İlçesi Gençlik Koları Başkanı Taha Özyar gibi isimler yer alacak. Merak eden olursa buradan alabilir listeyi.

OTAT KATKILARIYLA

Dünkü sorumuz yine "Herkese Kafa Lazım" kitabından ve şöyle idi: Bir işletmenin torna atölyesinde kurşun parçaları torna edilmektedir. Torna edilen her parçadan küçük bir parça artıyor. Altı parça oluşturduktan sonra arta kalan yonganın eritilmesiyle yeni bir parça elde ediliyor. Bu şekilde 36 kurşun parçasından kaç adet parça oluşturulur?
Cevap: Soru iyice düşünülmediğinde şu sonuca varılıyor; 36 parça; her parçanın yongası bir yeni parça ettiğnden toplamda 36+6=42 parça elde edilir. Ancak bu durumda en son elde edilen 6 parçadan 1 yeni parça daha oluşturulabileceği unutulmuş olunur. Böylece toplamda 42 değil, 43 parça elde edilmiştir.
Malesef sorunun doğru yanıtını veren çıkmadı OTAT sağlık iksiri yoğurt veremedik. Şimdiki sorumuz kolay olsun istiyoruz.
Soru şu: İncil'de anlatıldığına göre İsrail kahramanı Samson bıyıklarındaki esrarlı güçle Filistinlileri yenilgiye uğratmış, aşık olduğu rahibe Dalida'nın uyurken bıyıklarını kesmesi üzerine gücünü yitirmiştir. Doğru mu, yanlış mı?
Cevaplarınızı [email protected]; [email protected] ya da 420 04 28 nolu telefona bildirmenizi istiyoruz. Haydi kolay gelsin. Bol OTAT'lı günler.

GÜZEL SÖZ

'Sağlıklı düşünmenin yolu, nüfusun üçte ikisiyle aynı fikirde olmamakta yatar.'
Oscar Wilde

HAYYAM'DAN

Elimde olsa dünyayı küçümserdim;
İyisine de kötüsüne de yuf çekerdim;
Daha doğrusu bu aşağılık yere
Ne gelirdim, ne yaşardım, ne ölürdüm.
Ömür uzasa bile yaşam nasıl olacak?..


EMİR MARKET&RESTORANT
KATKILARIYLA

Bugünkü fotoğrafımız  Samsun'dan. Bu fotoğrafın neresi olduğunu sizden istiyoruz. İstediğimiz yalnızca bu. Ve siz bizi Saat 17:00'ye kadar arıyorsunuz. Cevaplarınızı [email protected]; [email protected] ya da 420 04 28 nolu telefona bildiryorsunuz. Dünkü Fotoğrafımız Ordu/Perşembe idi. Oğuzhan Korkmaz isimli okurumuz doğru cevabı verdi. Emir Balıkçılık kartı bizde.

MURAT

Dördüncü Murat tüm meyhaneleri kapatmış, içki gizli gizli kahvehanelerde içilir olmuş...
Padişah tebdil geziyormuş, bir kahveye dalmış, bakmış ki Bektaşi önüne kırmızı şarabını koymuş içiyor...Sormuş:  Bardaktaki nedir?..
Baba Erenler durumu çakmış, karşısındakinin Dördüncü Murat olduğunu anlayıp yanıtını vermiş: Sudur Sultanım!..
- Be adam!.. Hiç kırmızı su olur mu?..
Bektaşi: Sizi görünce utanç ve korkusundan kızardı Padişahım!..

ALLAHA HAVALE

Söz Murat'tan açılmışken bir tane daha anlatalım. Dördüncü Murat, Bektaşi'nin bağ evine uğramış...Baba Erenler'e sormuş:
- Bağın büyük, bu kadar üzümü ne yapıyorsun?..
- Biz kalabalığız, yeriz sultanım...
- Yemekle biter mi?..
- Yiyemediğimizi sıkıp suyunu içeriz sultanım!..
- Bu kadar üzüm suyu içilir mi?..
- İçemediğimizi fıçılara doldurup kaldırırız...
Padişah:
- Peki, üzüm suyu fıçıda dura dura şarap olmaz mı?
Bektaşi lafın nereye gideceğini anladığı için:
- O Allah'ın bileceği iştir sultanım, demiş, biz fıçılara doldurup üzüm suyunu Allah'a havale ederiz; sirke mi yapar, şarap mı yapar, kendisinin bileceği iştir, biz ona karışmayız...

KALEM SİZDE

Kadın kabe'ye şeytan taşlamaya gider. 1. taşı atar, 2. taşı atar, tam 3. yü atacakken şeytan kulağına fısıldar:
- sen yapma bari kanka! 
(Teşekkürler Mert Markus)
****

Türkiye'de hiç radyasyon olmasa da sistemin kendisi yeter zaten.
''Beni radyasyon değil,
Türkiye'deki sistem kanser etti!''
(Kazım Koyuncu-Teşekkürler Gülsüm Urfalı)

Günün Fotoğrafı

Tansu Tekin'in Objektifi

Yurdum İnsanı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR