Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

BUGÜNLER DE GEÇECEK

Bu kadar uyarıya  ve ölüme  rağmen bir türlü  işin  ciddiyetine bazıları  vakıf  olamadı.Özellikle az havayı  güzel  görenler  kendilerini sokaklara piknik alanlarına  attı.Sonuç ortada şimdi  iki gün  sokağa  çıkma  yasağı  var.Bunu bekliyorduk zaten ne zaman olur diye.Neyse ki iki gün, uzamazsa tabi.Bence bu iki günün vereceği  sonuç bunu belli edecek.

Yasağı  duyanların  kendini sokağa  atmasına  ne demeli.Kuyruklar,tartışmalar. Dersin bir ay sokağa  çıkma  yasağı  var.Millet cips,kola,sigara alacam diye birbirine girdi.Gerçekten  hiç  hoş  görüntüler  değil.İnsanlar ölmekten çok  aç  kalmaktan korkuyor.Sosyal medyada adamın  biri otuz ekmeği  almış  atmış sırtına  gidiyor. Evde kaç kişiler acaba.Adam fırını bosaltmış.İki gün ya hepi topu.Sabah fırınlar  dolaşıp  ekmek dağıttı   zaten, isteyen aldı.

Bir aydır bu devlet kimi zorda koydu ki.Dışarı  çıkamayan  herkesin ihtiyacı ayağına  gitti.Kimse mağdur  edilmedi.Bütün  avrupa maske ve sağlık  malzemesi  sıkıntısı  çekerken, birbirlerinin maskelerine el koyup maske savaşları  yaparken bizim devletimiz fırsatçılık yapılıyor , vatandaşım  zorda kalıyor diye maskeyi de bedava veriyor ve ayağına  getiriyor.Bedava sağlık  hizmeti veriyor.Ne yaptığı  testlerden  ne de yaptığı  tedaviden para almıyor . Hatta evde tedavi görenin  sağlık hizmeti ve ilaçları  ayaklarına kadar gidiyor ve aranıp  kontrolleri yapılıyor. Psikolojik destek dahi veriliyor.

O gözümüzde  büyüttüğümüz, amblaj paketi gibi parlak,  bolon gibi şişmiş  avrupa söndü. Görüntüden  ibaret olduğu  belli oldu.Bir fırtına  esti dallarını  kırdı. Kendi vatandaşına  bile maske bulamayan,  ölümle ,işsizlikle ve korkuyla karşı  karşıya  gelmiş  halkının  gözünün  yaşına bakmıyor. Tek tek faturalarını  eline veriyor.Gözden  çıkardıklarını  ölüme  terk ediyor.Televizyonda bir teyze "Biz avrupayı birşey  zannediyorduk,oysa bir hiçmiş" dedi.Nee güzel  özetledi. 

Aynı  zamanda büyük bir işsizlik  ve ekonomik sıkıntısı  içinde olan bir çok ülke tek tek İMF'ye bize yardim et diye boyun büküyor. İMF'ye elini veren  kolunu değil  tüm  azalarını kaptırır  biliyorlar ama çaresizler.Allah bizi tekrar İMF' nin eline düşürmesin. 

Türkiye ise kendi vatandaşını  mağdur  etmediği  gibi zorda olan diğer  ülkelere
 de  yardım  elini uzatıyor.Dünya  beşden büyük derken ne kadar haklı  olduğunu  gösteriyor. Büyük kim tüm  dünya görüyor. Buna da ilahi adalet deniyor.Heryerden "teşekkürler  Türkiye " diye paylaşımlar geliyor.Bir tanesi "Türkiye  beklenendir,kendi zordayken bile yardım  edendir" diyor.

Allah izin verirse biz bu sıkıntıları atlattıktan  sonra daha güçlü  olarak çıkacağız  dünya  meydanına. Bu Türkiye'nin kaderinde var demişti bir araştırmacı.Buna engel olmayacaklar.Bu corona günlerinin sonunda farklı  bir dünya çıkacak karşımıza.Dengeler değişecek. Duyduklarımız  ve gördüklerimiz bunu gösteriyor.

Bizler de vatandaş  olarak buna katkıda  bulunup üzerimize  düşeni  yapmalıyız.Lütfen  damarlarınızdaki asil kanı hatırlayın. Panik,açgözlülük  yapmadan bu devletin niğmetlerini görerek  uhulet ve suhuletle evlerimizde bu zor günlerin  geçmesini bekleyelim.Daha kötüsü  yalnızca  bize zarar verir.Dünya bizden bahsederken onlara yanlış ve kınanacak fotoğraflar vermeyelim.

Unutmayın  her gecenin bir sabahı vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR