Bu Ramazan’da İnşallah Menüde Bir Şey Yoktur

                          Bu Ramazan"da İnşallah Menüde Bir Şey  Yoktur

 Ramazan ayı on bir aynı sultanı diye bilinen manevi atmosferin yoğun olarak yaşandığı oruç ayı. Müslümanlar için son derece önemli ve kıymetli bu ay Allah ve Resulü tarafından değişik vesilelerle müjdelenmiş ve arınma vesilesi sayılmıştır.Kur"an ve Hadis kaynaklarına göre yapılanların kat kat mükafatlarla karşılık bulacağı  bu ayda Müslümanlar son derece hassas ve de cömert davranırlar.
Yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilenir, hem bireysel hem de sosyal hayat bambaşka bir atmosfere bürünür.İftar hazırlıkları ,teravih coşkusu ,sahur heyecanı ve ramazan davulu ap ayrı bir hava getirir ...
Büyüklerimizin de ifade ettiği gibi eski ramazanlar çok daha coşkulu geçermiş ama günümüzde de diğer aylardan ve günlerden çok farklı geçtiğini hepimiz görebiliyoruz.Hatta Büyükşehirlerde özellikle İstanbul"da ramazan gün ve geceleri turistlerin bile ilgisini çekmekte,hususi ramazan ayında bu maksatla geldiklerine şahit olunmaktadır.
Bütün bu olanlar, mübarek ramazan ayının feyiz ve bereketinden başka bir şey değildir. Umarım , bütün Müslümanlar olarak bu güzel manevi yoğunluktan yeterince yararlanırız.
Ama her nedense bu güzel atmosferden rahatsız olup öküz altında buzağı arayanlar , bulanık suda balık avlamaya çalışanlar ,olmadık basit ve sıradan şeyleri abartarak ve de mecrasından saptırarak rant sağlamaya çalışanlar vardır.Bu konuda asla önyargılı değilim ve ısrarla böyle bir ortam oluşsun istemiyorum tabii ki.
Şimdilerde başkentte polemik konusu yapılan ""içkili büfe"" muhabbeti ramazan öncesinin en önemli menülerinden bir tanesi sanırım.Neymiş efendim ,""Oruç dolayısıyla kamu kurumlarında yemekhane nasıl kapatılırmış ?"" , ""Bu semtte neden içkili restoran yokmuş ?"",  ""Neden bu bölgede başörtülü kadın çokmuş ? "" ""Neden genç kız ve erkekler el ele kol kola dolaşmazlarmış ? ""cinsinden bir çok safsata....Aklı başında bir gazeteci ,düşünür yada normal bir vatandaş nasıl olur da böyle haberlerin ciddiyetine inanır anlamak mümkün değil.
Herkes bu toplumda kendini yargıç yada kural koyucu veya yönlendirici sanıyor.Konuşmaya gelince aşırı demokrat ve özgürlükçü görünenler ,nedense özgürlük ve demokratik tavır İslam ve Müslümanlar için olunca alabildiğine despotlaşıyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR