Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

TATİL KEYFİ

İki haftadır şehir dışındaydım.”Ekmek elden su gölden” sözü misali gerçekten; iş derdi yok, yemek derdi yok, erken kalk erken yat derdi yok. Arada sırada cep telefonu çalıpta, şuraya bu ödeme var, bundan şu ödemeyi alamadık telefonları da olmasa oh ki ohhh!!!
İki hafta Balıkesir-Erdek" de Samsun Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliğinin başkanlar kurulu vardı. Esnaf odaları başkanlarının sorunları ve dertleri dinlendi, çözümler ortaya kondu. Samsun İli Esnaf ve Sanatkârının sorunu Esnaf ve Sanatkâr sorunuydu. Küçük Esnaf ve Sanatkâr adı altında hayat şartlarının zorluğu, yetmiyormuş gibi devasa marketlerin yanında her sokak ve caddede mantar gibi biten marketçiklerle boğuşma derdi. Evet, globalleşme diyoruz, Serbest Ticaret diyoruz ama bu arada yok olmaya başlayan küçük esnaf ve sanatkârı da bir şekilde hayatta tutmalıyız. Tabi ki Devlet politikasıyla üstünden gelinecek sorunlar ve çözümler. Tez elden bu iş çözülmeli ve Küçük Esnaf ve Sanatkâra destek olup yol gösterilmeli. Bu Samsun iline bağlı sorundu da Türkiye genelinde farklı mıydı?
İkinci hafta Aydın-Didim "de, Türkiye Elektrik Elektronik ve benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonunun, tüm mesleki oda başkanları ile yaptığımız eğitim seminerleri toplantıları vardı. Gözlerinizi kapasanız kendinizi Balıkesir-Erdek "deki toplantıda sanırsınız. Demek ki bu ülkede, değişen sosyal yapı ve gelişmeye doğru ortaya çıkan tek sonuç, Küçük Esnaf ve Sanatkâra müdahale etme zamanı gelmiş de geçiyor. Bir an önce masaya yatırılmalı ve serum verilmeye başlanmalı. Küçük Esnaf ve Sanatkâr bu ülkenin ara elemanıdır. Bütün zincirin bir halkasıdır. Bu halkayı yok sayarsanız, zincirin gücünü de azaltır, kopartırsınız. Bu da ülkeye zarar verir düzeltilemeyecek yaralar açar.
Artık devlet Anayasadaki 173. Maddeyi yeniden ele almalı, gereğini yapmalı. Henüz çok geç değil. Vah çekmektense zamanında müdahale yapmalı, sorun çözmeli. İş yerini kapatan Küçük Esnaf ve Sanatkâr ile yanında çalışan insanlar devletin sırtına kambur olacaktır. Yemesiyle, içmesiyle, sağlığıyla ve en önemlisi güvenliğiyle. Sıkıntıda olan insan, duvara dayanmış kedi misali üzerine atlayacak sizi tırmalayacaktır.
Küçük Esnaf ve Sanatkârı sevelim, sayalım ve koruyalım. O da bu ülkenin küçüğüdür.
Her şey gönlünüzce olsun.
SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR