Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Bir Ziyaretin Ardından..!

Bu yılın, Esnaf ve Sanatkârların genel kurul yılı olduğunu geçmiş günlerde yazmış, enine boyuna değerlendirmeleri yapıp, yazıya dökerek, köşeme taşımıştım.

Artık genel kurullar sonrası, tebrik etmek ve hayırlı olsun temennilerini iletmek için oda başkanı arkadaşları ziyarete gidiyorum.

İlk ziyaretim, meslektaşlarımız olan ve bürolarımızın sırt sırta vermiş olduğu Elektrik Mühendisleri Odasına –EMO- oldu.

Bizde değişiklik olmadı. Üye arkadaşlarımız seçimi kazandırarak, bizlere tekrar görev verdi. Elektrik Mühendisleri dostlarımız ise görev değişikliği yapmış, yeni başkanı göreve getirmişlerdi.

Akşam saatlerindeki randevumuza, şehir içinde bulunan yönetim kurulu arkadaşlarımı alarak gittim. Çokta güzel karşılandık. Burdan, başkan Mehmet ÖZDAĞ ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.

Kutlama ve tanışma faslından sonra, çay içip sohbet etmeye başladık. Aynı mesleğe mensup bir zincirin halkaları olduğumuzdan, konu bulmakta zorlanmadık. Çünkü aynı dili konuşuyor, sorunlarımıza ve mesleğe aynı pencereden bakıyorduk.

Sohbet derinleştikçe derinleşiyordu. Zaten yıllardır tanıştığımız, piyasada çalışan mühendis arkadaşlarımız; Arif,Celil, Mustafa, Emin bey ve Özden hanımında sohbet ortamında bulunması, konuların da güncelleşmesine yardımcı olmuştu.

Ne istiyorduk? Neler yapılmalıydı?

Elektrik Mühendisleri Odası da-EMO- bizde; Elektrik- Elektronik Teknisyenleri Odası _EETO-, kaliteyi, kaliteli malzemeyi ve kaliteli işin yapılmasını savunuyorduk.Yıllardır, KORSAN olarak tabir ettiğimiz yani kaçak çalışan yetkisiz meslektaşlarımıza engel olamamış, onlardan bir türlü kurtulamamıştık.Açalım, KORSAN; Vergi vermeyen, işyeri bulunmayan,yetkisiz,haksız rekabet yaparak sadece pense ve tornavida ile çalışan demektir.Ayrıca yaptığı işte kalite bulunmayan, yapılan işte meydana gelebilecek bir olay karşısında arandığında bulunamayan, bulunsa da yasal muhataplığı olmayan kişilere iş yaptırmanın, ne kadar sakıncalı ve tehlikeli olduğunu anlatmaktan biz yorulduk ve anlatamadık.Anlattıklarımızın doğruluğunu anlamak için illede yaşamak mı lazım.O zamanda iş işten geçmiş olmaz mı..!

İşte, EMO"daki sohbette konuştuğumuz konulardan birisi ve en önemlisi, beklide buydu. Konular bitmiyordu. Mehmet başkan ve sohbet ortamındaki dostlar, yetişmiş eleman konusunda da bizlerle aynı düşünceleri taşıyordu. Kayıtsız ve belgesizlere karşı savaşmalıyız deniyordu. Yıllardır savunduğum şeyleri, kardeş kuruluş olan EMO"dan da duymak, bizleri mutlu etmişti.

Can ve mal güvenliği bakımından, beklide birinci sırada sayılabilecek bir iş koluydu ELEKTRİK. Buna rağmen önemsenmeyen, hiç de dikkate alınmayan bir iş koluydu. Oysa yaşamımızın her noktasında –Yüksek gerilimden, zayıf akıma kadar- yer alan elektrik ve elektrikle çalışan cihazların çalışmasını, sağlayacak, elektrik tesisat yapım işlerinin bu kadar basite mi alınması lazım, yoksa çok daha önemsenmeli mi. Tabi ki önemsemek gerekir.Çünkü yaşam, geri çevrilemeyecek kadar büyük bir kayıp.

Tüm teknolojik imkanların insanoğlunun önüne konduğu bu devirde, biz hala KORSAN"ı tartışıyorsak, bu da bizim ayıbımız olsun.

Yaşam değerimiz bu kadar ucuz olmamalı.Yaşamak güzeldir, hele de sevdiklerinizle bir aradaysanız…!

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR