Bir de Suriyeliler mi? Stk'lar ne iş yapar

 Merhabalar sevgili dostlar,

Güzel haberlerle güne başlamak,içimizi rahatlatan gündemleri,yüzümüzü güldüren memnun eden gelişmeleri yaşamak hepimizin hakkı değimli ?Ama maalesef öyle bir haldeyizki her gün haberlerin ilk 5'ini dinlemek işkence veriyor.Kalanlarda 3 ncü sayfa haberleri yüreğim kaldırmıyor.

Suriye'nin dostları konferansı İstanbul'da gerçekleştirildi.Suriye deki baskı zulüm işkence ve cinayetleri konferansa katılan ülkeler Esadın yanında değil Suriyelilerin yanlarında yerini aldılar.Güzel bir gelişme insanlık adına,toplum ve dünya barışı adına sevindirici.

Suriye üzerinde herkesin bir takım emeli ve hedefi var, Amerikanın, Türkiye'nin, Rusya'nın ve İsrail'in.Annan planı uygulanırmı,fiili müdahale olur mu..Şu aşamada çok zor bir ihtimal.Birilerinin hesaplarının tam tutması lazım.Suriye konusu gündemi daha çok meşgul edecek.

Bu konferans yapılırken dışarıda Suriyeli iki grup kavga gürültü çıkardılar,polis müdahale etti.Gözümüz aydın olsun,PKK terörü,eylemlerle uğraşırken bir de Suriyeliler çıktı başımıza.Ne bereketli topraklarda yaşıyoruz maşallah önüne gelen bize vuruyor habire.Meydandanlar da kendi kendilerine kavga gürültü ediyorlar gibi ama ya bunların toplumumuz üzerinde meydana getirdiği korkulara ne demeli.Irak kapısını açtık peşmergeler doldu ülkemize sonuç ortada,Suriye kapısını açtık dakika 1 gol 1..Bekleyeceğiz bakalım daha neler göreceğiz neler.

Sevgili dostlar,

Ülkemizde yüzlerce binlerce sivil toplum kuruluşları var,bunların kuruluş amaçları bellidir.Tüzüklerinde belirtirler,ama ne yazık ki bunların büyük bölümü amaçları dışında her şeye hizmet ederler.STK'lar kendilerine bağlı olan üyelerinin haklarını hukuklarını korumak,onların yaşam seviyelerini yükseltmek,sosyal alanlarda birlik ve beraberliklerini tesis etmek,mensuplarının dertlerine,sorunlarına çözüm bulmak için varlardır.

Son günlerde zamlarla yatıp zamlarla kalkıyoruz. Elektirik, Akaryakıt ve doğal gaz zamları. Bunlara gelen zamlar otomatikman farkında olmadan diğer alanlara da sıçrıyor.Ve farkında olmadan elimizdeki paralar uçup gidiyor,resmen milletin cebinden hortumlanıyor.

Sevgili dostlar,

Bazı bilgileri paylaşmak istiyorum sizlerle benzin ve motorin üzerine;

Benzin bizde 1.9 Avroya satılırken 1.2 si vergiye gidiyor,

Yunanistan'da 1.5 avroya satılırken 1 avrosu vergiye gidiyor

İspanya'da 1.2 Avro'ya satılırken 0.6 sı vergiye gidiyor.

Motorin bizde 1.5 Avro'ya satılırken 0.9 u vergiye gidiyor.

Almanya'da 1.2 Avro'ya satılırken 0.7 si vergiye gidiyor.

Bulgaristan'da 1 Avro'ya satılırken 0.5 i vergiye gidiyor.

Aradaki fiyat farkını ve alınan vergileri görünce bayağı bir fark olduğunu görüyoruz.Aynı durum elektrik ve doğal gaz içinde geçerli.Hem fiyat pahalı hem de vergi yükü fazla.

Haberlerde vatandaşların yorumlarını düşüncelerini izliyorum şaşırıyorum.Bunlara da alışırız,zamlarla birlikte sesimizi çıkartmadan kuzu kuzu yaşarız.Birileri de çıkıyor vatandaşlarımızın tasarruf tedbirleri almasını gerektiğini söyleyip doktorlar gibi habire reçete uzatıyorlar milletimize.Şöyle yaparsanız bu kadar tasarrufunuz olur felan filan..Kabahat bizlerde sanki tüketiyoruz ya benzini mazotu elektriği doğal gazı..Talep varsa zam da var olacak sanki.

STK lar ne iş yapar sahi neredeler bu zamlar karşısında ne yapıyorlar.Koltukları sağlamda değimli,kim bilir hangi koltukta oturanlar nerelerden nemalanıyorlar.Şoförler federasyonu tüm şoförlere 2 gün kontak kapatma eylemi yaptırsın,Nakliyeciler 2 gün yük taşımama kararı alsın,sanayiciler ve elektrik tüketicileri fazla değil 3/5 saat şalterlerini indirsinler aşağıya.Kara yolunda seyir halindeki araçlar bir dursunlar bakalım neler olacak neler ortalıklarda.

İlgili ilgisiz tüm sivil toplum kuruluşları silkelenip kendilerine gelsinler ve hepsi birden demokratik kurallar içerisinde kanunlar dahilinde üyeleri ile birlikte tepkilerini koysunlar ortaya..

Hani bakarsınız ne olur ne olmaz birileri insafa gelirde hesapları kitapları bir kere daha gözden geçirirler ve vergi yükü altında insanlarımızı daha fazla ezdirmezler.

Bu ürünlerden alınan vergiler sıcak ve nakit para direkt devletin kasasına giriyor. Devletimiz inde ayakta durması lazım ama milletimiz inde canı yanıyor hem de felaket şekilde. Toplum olarak Sivil Toplum Kuruluşları olarak artık kanuni yasal yollarla hakkımız ne ise korunmalı ve mücadelesi verilmeli.

STK'larda artık üzerine düşenleri yapsınlar. Oturdukları koltukların, bulundukları makamın değerini anlayıp hakkını versinler.

Saygı ve Sevgilerimle..

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR