Bihakkın teslimi: II

 


Kurupelit belediyesinde o tarihlerde görevde bulunan başkan Durmuş Ali KILIÇ bugün hayatta değil.

Her türlü kirli işlerde adını sıkça duyduğumuz ancak hiç iz bırakmayan her dönem en çok ismi zikredilen “gölge başkan” fen işleri müdürü O.ÖZKAYA' ise, Kurupelit belediyesi Atakum belediyesine bağlandığında B.Şehir Belediyesine geçmiş ve bilahare oradan emekli olmuş.

Emekliliğinin hayrını görür mü bilemem ama ben hakkımı helal etmiyorum.

Kendilerini göreve getirenlere Belediyenin tüm imkânlarını kullanarak diyet borcu ödeyen bu yöneticilere, Kurupelit sakinlerinin yaptığı beddua gökyüzüne değiyor.

İki adayı birleştirerek kendine ve birlikte olduğu partili ve nüfuzlu şahıslara çıkar sağlayan fen işleri müdürü ve zamanın Belediye Başkanı Durmuş Ali Kılıç'ın;

Önüne ne gelirse imzaladığı, nasıl olsa “kanser hastasıyım, ömrüm bitti benden sonra ne olursa olsun” zihniyetiyle kimi kararları sekreter hanım eliyle encümen üyelerine gözü kapalı imzalattığı, belediyede dönen bazı olaylardan haberi dahi olmadığı söyleniyor.

Bu araştırmalar sonucunda tanıdığım içlerinde belediye çalışanı olanlar da olmak üzere bazı arkadaşlardan elde ettiğim bilgiler ışığında;

“Belediye encümen kararları kanundur”

“Boşuna yorulma yapacağın masrafa değmez” diyenlere, hatta bu kişiler arasına bir iki de avukat eklenince;

Ne yani bu ülkede hiç mi adalet yok!? Düşüncesiyle daha da çok içerlendim.

İşte tüm bu olumsuzluklara ve içimdeki isyanla neredeyse zaman aşımına yaklaşan ve hiçbir Kamu yararı taşımayan bu davada haksızlığa uğramanın bilinç ve inancıyla çevreme ve gelecekte çocuklarıma kötü örnek olmamak adına kaybetmek pahasına da olsa,

HZ Âlinin;“Hakkını aramayan hakkıyla birlikte şerefini de yitirir” Sözüne uyarak arkadaşımız Mustafa Çakır hocanın önerdiği ve kendi davalarına bakan avukat Y.Z.Dereli bey'e vekâlet vererek davayı açtım.

Üç yıl süren davada bilirkişi raporlarının gelmesiyle adeta haklılığım kanıtlanmış, davayı kazanacağıma inancım bir kat daha artmıştı.

Nihayet dava sonucu hâkim kararı elimize ulaştığında,

Bu dava başından itibaren Kulağıma;

“Fakir düz ovada şaşırır, zengin dere tepe aşırır” diye fısıldayanlara,

Adalet;”Güçlü kimse ondan yanadır” “Belediyeler bu işi kitabına uyduruyor,

“Encümen kararlarları kanundur” diyenlere.

Beyinlerde oluşmuş “vicdan ile cüzdan” ikilemiyle insanın umutlarını kıranlara,

Sakın kanmayın…

Dürüst ve hakkaniyet sahibi hâkimlerin varlığıyla gelen iptal kararıyla adaleti temsil eden insanlara olan inancım artmış,

Benim gibi veya bir başka şekilde haksızlığa uğrayanların mutlaka haklarını arayarak Adalete güvenmelerini, hak hukuk ve adaletin herkese eşit ve insanca yansımasını diliyorum.

Onurlu ve kişilik sahibi hâkim ve savcılarımıza, dava başından itibaren insani değerleriyle gönül kazanan Sayın Avukat Yusuf Ziya DERELİ beye teşekkürlerimi sunar, görevlerinde üstün başarılar dilerim.

Yeniden buluşmak umuduyla hoşça kalın.

[email protected]




Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR