ATAKUM'DA ÇETİN YARIŞ OLACAK

Yerel seçimlerin en gözde ilçelerinden biri olan Atakum'da CHP, AK Parti ve MHP de ciddi bir seçim yarışının şimdiden bizi beklediğini söyleyebilirim.
CHP'nin bu bölgede Metin Burma başkanlığında güçlü bir halk kitlesi olduğu gerçek.
CHP'liler burayı kendi kaleleri gibi görüyor...
Burma'nın, Atakum'da 15 yıl gibi uzun bir süre belediye başkanlığı yaptığı düşünüldüğünde CHP'nin elinden bu kaleyi almak zor olsa da diğer partiler burayı fazlasıyla zorlayacağa benziyor.
CHP'nin adayı burada belli olduğundan aday gösterme sıkıntısı da ortadan kalkmış durumda.
Bir önceki seçimlerde Eski Belediye Başkanı Adem Bektaş'la seçim kazanan AK Parti bu dönem Atakum Belediye Başkanlığı'nı kazanabilmek için ince eleyip sık dokuyor.
Özellikle bölgede sevilen ve başarılı olabilecek bir adayı göstermeyi hedefleyen AK Parti'de en kuvvetli aday Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli gibi gözüküyor.
Sayın Dereli mesleğinde başarılı olduğu kadar, siyasi hayatında da gerçekten çok nezih bir duruş sergiliyor. Siyasetteki üslubu, beyefendi kişiliği ve dürüstlüğüyle temiz sayfa bırakan Dereli, bana göre AK Parti'nin burada göstereceği kuvvetli ve muhtemel adaylardan biri olarak gözüküyor.
Eski Belediye Başkanı Adem Bektaş'la geçen gün yolda karşılaştık ve ayak üstü bir sohbetimiz oldu. Aday mısın? diye sorduğumda "Evet " diye cevap verdi.
Ben Sayın Bektaş'ın bir dönem seçim kaybetmesi nedeniyle AK Parti teşkilatları tarafından burada yeniden aday gösterileceğine ihtimal vermiyorum. Siyasette peşin hükümlü olunmasada mantığım bana bu görüşü emrediyor.
AK Parti'nin diğer bir adayı ise İshak Taşçı...
Günler öncesinden aday adayı olduğunu açıklayan Taşcı, parti içinde kendine göre gücü olan bir isim.
Mesleği gereği teknik bir insan olması belediye başkan adaylığı için onun artısı olabilir.
Şu ana kadar da parti içinde kendisiyle ilgili olumsuz eleştirilere rastlamadım.
Taşcı'nın da Atakum'da AK Parti'nin aday gösterebileceği isimler arasında olabileceğini düşünüyorum.
Gelelim MHP kanadına...
Geçenlerde Atakum Merkez İlçe başkanı Sayın Mehmet Uzun sert bir açıklama yaparak aday adaylarına önemli bir gönderme de bulundu.
Uzun,"Partimize aday adaylığı için Cemalettin Kola ve Erkan Avcı müracaatta bulunmuştur. Diğer aday adaylarını asla tanımıyor ve kabul etmiyoruz" dedi.
Şu anda ön planda olan isimlerden Hasan Danayiyen ve diğer aday adaylarına bir mesaj mıydı bunu ilerideki günlerde daha iyi anlayacağız.
Cemalettin Kola ile benim özel bir dostluğum olduğundan ona karşı duygusal davranabilirim. Benim sevdiğim, değer verdiğim bir ağabeyim. En şanslı aday olacak isimlerden biri olduğunu da biliyorum.
Erkan Avcı'yı asla yabana atamayız. Onunda Atakum'da aylardır aday olabilmek için çalıştığını ve büyük gayret gösterdiğini hep birlikte görmekteyiz.
Aday olabilecek isimlere genel olarak bakıldığında partilerde hangi aday çıkarsa çıksın bu dönem Atakum'da çetin bir seçim yarışının bizi beklediğini söylemek mümkün...
Ne diyelim seçimin heyecanlı olduğu yerde biz gazetecilerde heyecana ortak olmak isteriz...
Mutlulukla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ünal YAVUZ Arşivi
SON YAZILAR