ADAY ADAYLARINA DEVAM

ADAY  ADAYLARINI  DEĞERLENDİRMEYE  DEVAM EDELİM

                Konumuza girmeden önce bir hususu  aydınlatmam gerekiyor. Malumunuz  geçtiğimiz hafta Atakum Kaymakamlığı İnşaatı'nda molozların üzerine örtülen Bayrak konusunu gündeme getirmiştik. Konuyla ilgili bizim dışımızda sadece tek bir haber sitesi duyarlı davrandı. Arkadaşımızın duyarlılığına teşekkür ediyorum. Valilik makamı konuyla ilgili gerekli soruşturmayı başlatmış hatta  Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunulmuş. Keşke konu bu kadar uzamadan ilk aradığımızda Atakum Kaymakamı bize “Siz haber yapın” demesi yerine “Bu hassas dönemde haber yapılması ülke yararına değil zararınadır. Biz derhal gerekeni yapacağız ayrıca hassasiyetinize teşekkür ederiz” demiş olsaydı da bu konu bu kadar uzamasaydı. Biz bu haberi yaparken kimseyi özellikle yıpratmak veya birilerine hoş görünmek için değil, sadece ve sadece uğruna can vermeye hazır olduğumuz Bayrağımıza karşı yapılan yanlışlığın ortadan kaldırılması için olayın üzerine gittik. Konuyla ilgili Valilik makamının hassasiyetine teşekkür ederek  bu konuyu kapatmak istiyorum.

                Gelelim bugünkü konumuza; Geçtiğimiz hafta belediye başkan aday  adayları ile İlkadım İlçesi'nden başlayarak bazı değerlendirmelerde bulunmuştum.  Bugün de Atakum'da  ön plana çıkan aday adaylarını değerlendirmek istiyorum. Önce AK Parti'den başlayalım ve aday adaylarını irdeleyelim. AK Parti'de öne çıkan şu an itibarı ile üç isim var. Bunlar eski Belediye Başkanı  Adem Bektaş, İshak Taşçı ve İlçe Başkanı Av. Hüseyin Dereli.  Şimdi bazılarınız diyecek ki Turan Çakır yok mu? Benim  kanaatim Turan Çakır'ı hiç  aday  listesine koymaya gerek olmadığı yönünde olduğundan Turan Çakır ismini değerlendirmeye dahi almadım. Neden böyle düşündüğüme gelince öncelikle Turan Çakır yüz bin nüfuslu Atakum'un  sadece ve sadece iki bin nüfuslu Kurupelit Beldesi'nde başkanlık yapmış bir arkadaşımız. Bu kadar küçük  bir beldede başkanlık yapmış birisinin Atakum seçimini alma şansı olamaz. Bunun dışında Turan Çakır, üniversite mezunu  olmadığından AK Parti kriterlerine uymamaktadır. Bu nedenle Turan Çakır'ı  değerlendirmeye tabi tutmadım.

                Diğer aday adaylarından eski Belediye Başkanı Adem Bektaş'la bir dönem Büyükşehirde beraber çalıştık. İyi taraflarını saymak gerekirse pratiktir, serbest meslekten geldiği için iş çözmeyi seven bir yapısı var. Belediye Başkanlığı yaptığı dönem de seçimi kaybetmiş olan bir başkanı AK Parti aday yapmaz. Şahsi kanaatim Adem Bektaş aldığı oyu bu seçimde alamaz. Yeni bir başkan adayına verilen destekle seçim kaybetmiş bir başkana verilecek destek çok farklı olur. Adem Bektaş'ın en büyük dez avantajlarından  biri de mevcut ilçe teşkilatı ve İl teşkilatıyla olan ilişkileri yok denecek kadar az. Milletvekillerinden de destek alması  bu durumda mümkün gözükmüyor. Geçtiğimiz yıl bazı Milletvekilleri   Atakum'da esnaf ziyareti yaparken onlarla görüşmemek için  bürosunu kapatıp gittiği  bile söyleniyor. Hatta bu yaptığını Milletvekilleri görsün diye onlar iş yerine yaklaştığında bürosunu kapattığı belirtiliyor. Bu durumda aday olması bana göre çok zor.

                Bir diğer aday adayı olan İnşaat Mühendisi  İshak Taşcı'ya gelince,  Taşçı sevdiğim bir arkadaştır. Rahmetli babası İsmail ağabey  1982 yılından ölümüne dek arkadaşlık yaptığım kıymetli bir insandı. İshak Taşçı  Rize  kökenlidir.  Atakum'da ne kadar Rizeli seçmen var bilmiyorum. Hatırı sayılır bir seçmen kitlesi olmadığı muhakkak. AK Parti Genel Merkezi'nin yapacağı anketten İshak Taşçı ismi çıkması biraz zor olacağa benziyor. Taşçı'nın da adaylığını bu yüzden zor olduğunu söylemeliyim.

                Gelelim AK Parti'nin son aday adayı olan İlçe Başkanı Avukat Hüseyin Dereli'ye,  Kanaatimce Atakum'da,  partinin en şanslı adayı Hüseyin Dereli olacaktır. Dereli iki dönem AK Parti ilçe Başkanlığı yapmış, daha önce İl Başkan Yardımcılığı, Belediye Meclis Üyeliği deneyimleri olan ve sürekli olarak bölgede ziyaretler yapıp halkla bütünleşen uyumlu bir siyasetçi olması nedeniyle seçimde en şanslı aday olacağı kanaatindeyim. Hüseyin Dereli kişilik yapısı itibarı ile yumuşak huylu, güler yüzlü, sevecen bir siyasetçi olduğundan her kesimden oy alabileceğini düşünmekteyim. Aday adayları arasında tercih noktasında il, ilçe teşkilatları, Milletvekilleri arasında en sevilen isim Hüseyin Dereli olduğunu düşünüyorum. Diğer partilerin aday adaylarını yazmaya yer kalmadığından bir başka köşe yazısında diğer partilerin aday adaylarını değerlendirmek üzere kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR