Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

ATAKUM İÇİN!

GÜZEL SÖZ

Kendin İçin Bir Şey Yapmayacaksan; Kim Yapacak?
Başkası İçin Bir Şey Yapmayacaksan;
Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan; Ne ZAMAN?
(Gandhi)

ŞAŞARIM

Okuldan yeni mezun bir ziraat mühendisi Temel'in bahçede dolaşıyormuş.
Mühendis: "-Sizin bu meyve alma metodlarınız eskidi. Bakın mesela şu ağaç, doğru budanmamış,  doğru gübrelenmemiş, Üstelik doğru yere de dikilmemiş. Buradan yılda 10 kilo elma alırsanız şaşarım."
Temel: "-Bende şaşarım mühendis bey, çünkü bu elma değil şeftali ağacı."

GÖZÜNÜ SEVDİĞİMİN HAKİMİ

Temel banka soymak suçundan yargılanıyormuş, son celsede
hakim delil yetersizliginden Temel'in tahliyesine karar vermiş .
Temel bunu duyunca çok sevinmiş ve bağırarak hakime ;
-Uuy cözünü sevdigumun haçim beyi, yani şimdi bu
paralar penim oldu değil mu …..?

SİZSİNİZ EFENDİM!

Bir gün, bir aslan, bulunduğu ormanın kralı olduğunu göstermek istemiş. İlk önce bir tavşana rastlamış. Sormuş;
—“Bu ormanın kralı kim” diye.
Tavşan da korkarak;
—Sizsiniz!!! demiş.
Aslan sonra ilerde bir tilki görmüş yanına koşarak gitmiş ve;
—“Bu ormanın kralı kim?” diye sormuş.
Kurnaz tilki hemen;
—Sizsiniz efendim, demiş.
Sonra aslan ilerde bir kurt görmüş yanına gitmiş ve;
—“Bu ormanın kralı kim?”diye bağırmış.
Kurt da;
—Sizsiniz efendim, demiş. Daha sonra aslan son olarak ilerde bir fil görmüş ve koşarak filin yanına gitmiş.“Bu ormanın kralı kim?”diye bağırmış.
Fil bir vurmuş aslana, aslan 4-5 metre uzamış. Sonra koşarak filin yanına gelerek bir daha bağırmış;“Bu ormanın kralı kim lan?”diye.
Fil yine vurmuş. Aslan 4-5 metre uzamış. Aslan bu sefer sinirlenmiş file doğru koşmuş;“Bilmiyorsan bilmiyorum de lan ne vurup duruyorsun” demiş.

ATAKUM İÇİN!

Şimdi hemen AKP-Metin Burma kapışması aklınıza gelmesin. AK Parti'nin yerel seçimlerde kendine hedef koyduğu Atakum için ana muhalefet partisi CHP, Atakum İlçe Teşkilatı İlçe Başkanlığı görevi için çeşitli kriterler koydu. Kongre süreçleri Nisan ayında başlayacak olan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ilk aday Atakum İlçe Başkanlığı görevine ilk talip olan Canik İlçe Başkanı Bayram Demir oldu. Mevcut Canik Başkanlığı görevinden istifa eden Demir, CHP Canik İlçe Teşkilatı'nda Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada CHP Atakum İlçe Başkanlığı görevini yapacak kişinin cesur ve özgüveni yüksek kişi olması gerektiğini söylemiş. 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'ne iki ay kala Canik İlçe Başkanlığı görevini kimsenin üstlenmemesinedeniyle kabul ettiğini açıklamış Demir. 71 bin nüfusa sahip ilçelerinde partisinin oy oranını 2 bin 400'den 8 bin 500'e çıkardıklarını ve CHP'yi Canik'te ikinci parti yaptıklarını söylemiş.  15 yıldır Atakum İlçesi'nde oturduğunu belirtmiş Demir. CHP Atakum İlçe Başkanlığı yapmanın kolay bir iş olmadığını vurgulamış. Partisinin Atakum İlçe Başkanlığı görevini yapacak olan kişinin öncelikle cesur ve özgüveni yüksek biri olması gerektiğinin altını çizmiş. Demir "Birilerinin himayesi ile aday olacakların kendilerini bu himayeden öncelikle çıkarmaları gerekiyor. Ben Samsun'un öz çocuğuyum. Gücüme ve cesaretime güvenerek Atakum'a bir şeyler katacağıma inandığım için aday oluyorum" demiş.

Yani demem o ki, Bayram Demir Atakum kavgasını ilk elden partisi içinde başlatmış. Önce parti içi, sonra AKP mücadelesi olacak.

AVRUPA İLE YARIŞIYORMUŞUZ

Bayındırlık ve İskan eski Bakanlarından AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, yeni binasında hizmet vermeye başlayan ve kendi alanında Türkiye'nin 5'inci, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde incelemelerde bulunmuş. 

Malum Sayın bakan eskiden olmadı kadar Samsunla ilgilenir olmaya başlayınca bir de meslekten bir arkadaşımızı basın danışmanı olarak yanına alınca hemen her gün haberlerini okur olduk. Bu vesileyle sayın bakanın dün de  Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ni ziyaret ettiğini öğrendik. Eski Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin acil servis ve yataklı tedavi bölümlerinin yeniden dizayn edilmesinin ardından, 9 bin 335 metrekare kapalı alanda hizmet vermeye başladı bildiğiniz gibi. Bilmiyorsanız şimdi benim yazdıklarımdan öğrenmiş oldunuz! Milletvekili Demir, hasta ve yakınları ile sohbet edip, geçmiş olsun dileklerini ileterek taleplerini dinlemiş. Sağlık Bakanlığı'nın Samsun'a güzel ve modern, teknik donanımı tam bir diş hastanesinin hizmet vermesini sağladığını dile getirmiş eski bakan. Mustafa Bey, "Daha önce 50 olan diş ünite sayısı 80'e, 11 klinik sayısı 34'e, cerrahi müdahale odası birden 3'e çıkarıldı. Röntgen cihazı 4 adet idi, 8 oldu. Volimetrik Tomografi cihazı bölgede ilk defa Samsun'da kullanılmaya başlandı. Yeni 2 ameliyat hane, bir merkezi vakum ve oksijen sistemi birimi kuruldu. Tüm diş uzmanlık ağız ve diş çene cerrahisi, çocuk diş hekimliği, endodonti, prototik diş tedavisi, dallarına ait klinik hizmetlerinin yeni hastanede verilmesi sağlandı" bilgilerini de vermiş.  Sağlık alanın da Avrupa ile yarışır duruma gelindiğini, bir çok noktada ise Avrupa'da bulunmayan sağlık hizmetlerinin Türkiye'de verildiğini de sözlerine eklemiş. Nasıl buldunuz arkadaşlar Ağız ve Diş Sağlığı merkezini? Fiyatları uygun mu?

ÇARŞAMBALI GAZETECİ!

Suriye'nin İdlib kentine kameraman arkadaşıyla birlikte kaybolan gazeteci Adem Özköse'in Çarşamba İlçesi'ndeki ailesi ve yakınları, devletten yardım bekliyor. Suriye'de, kameraman arkadaşı ile birlikte ortadan kaybolan ve kendilerinden haber alınamayan gazeteci Adem Özköse'nin amcası Ahmet Özköse, "Devletimizden yardım bekliyoruz" demiş. Gazeteci Adem Özköse'nin Suriye'ye giderken kendilerine haber vermediğini, genellikle tehlikeli bölgelere gittiğinde haber vermeden yola çıktığını söyleyen amcası Ahmet Özköse, "Biz haberleri sosyal medyadan aldık. Suriye'ye gittiğini bilmiyorduk. Ancak bundan 1 hafta öncesinde yanındaki kameraman arkadaşı ile birlikte Suriye'ye İdil bölgesine gittiğini, oraya vardığında eşini ve arkadaşlarını aradığını öğrendik. Son 4 gündür kendisinden haber alınamıyor. Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk, Ömer Çelik ile görüşüldü. Bu konuda devletimizden yardım bekliyoruz. Gittiğinden bizim haberimiz yoktu. Tehlikeli bölgelere gittiğinde bize haber vermiyordu" diye konuşmuş. Haberlerini gazetelerde okudunuz siz de. Ben de sizin gibi okudum da bu Adem kardeşimizin hangi gazetede çalıştığına dair bir bilgiye ulaşamadım haberi yazan gazetelerden. Sonra araştırdım hemşehrimiz Adem Özköse'yi. Buldum

Milat Gazetesi merkezinde düzenlenen basın açıklamasında konu hakkında bilgi veren Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, Dışişleri Bakanlığı nezlinde girişimlerde bulunduğunu belirtti. Gazeteciler arkadaşlarımızın hayatından endişe duyduklarını aktaran Adakoğlu, “Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Daire Başkanlığı, Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye'nin Halep Konsolosluğu aracılığı ile Özköse ve Coşkun hakkında girişimde bulunduğu bilgisini verdi. Biz, hükümetimizin bu konuda gerekli çalışmaları yapacağından eminiz. Suriyeli yetkililerden de arkadaşlarımız için gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz” dedi.
Evet Adem Özköse kardeşimiz Milat adlı gazetede çalışıyormuş öğrenmiş oldum. Özköse ayrıca Gerçek Hayat dergisinin de Orta Doğu temsilciliğini yapıyormuş. Sizinle de paylaşalım istedim. Adem Köse bakın neler bildirmiş Suriye'den "Babul Amr mahallesi Baascı katillere karşı sabahtan beri direniyor... Suriyeli mücahitler Allahın yardımıyla Baascı binlerce askeri geri püskürttü. Ya Rabbi, mücahitlere yardım eyle... Onlara melek ordularını gönder... Gençler, kardeşlerim bu geceyi Suriyeli mücahitlere dua ederek geçirelim...Amerika sen gerçekten pisliksin... Ülkemizde Amerikan askerlerinin ratahça cirit atmaları, üsler açmaları ne utanç verici. Son Amerikan askeri ülkemden defolup gidene kadar Türkiye'nin tam bağımsız bir ülke olduğuna asla inanmayacağım"

VERGİDEN KURTULMAK MI İSTİYORSUNUZ?

Türkiye, 28 Avrupa ülkesi arasında sigara satış fiyatı içindeki vergi yükü bakımından 9'uncu sırada yer alıyor. Türkiye'de ve tüm dünyada en yaygın alkollü içecek olan bira üzerindeki vergi yüküne bakıldığında ise, Türkiye yüzde 20,8'lik vergi yüküyle OECD ülkeleri arasında ikinci sırada yer alıyormuş. Maliye Bakanlığı'nın derlediği verilere göre, Türkiye'de sigaraya ödenen paranın yüzde 80,3'ünü vergiler oluşturuyormuş. Satış fiyatı üzerindeki vergi yükü bakımından Hollanda, Slovakya, Danimarka, Fransa ve Macaristan da Türkiye'nin üzerinde bulunuyormuş. Bu ülkelerde de vergiler, sigara satış fiyatının yüzde 81,9'u ile yüzde 80,6'sı arasında değişiyormuş. Danimarka, Fransa ve Macaristan sigaraya yüzde 80,6 olmak üzere aynı oranda vergi uyguluyormuş. İngiltere, İspanya, Finlandiya, Romanya, İrlanda, Letonya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Slovenya, Malta, Portekiz, Belçika, Avusturya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Lüksemburg sigaradaki vergi yükünde Türkiye'nin ardında sıralanıyormuş. Nasıl ama? Siz vergi vermeyi seversiniz. Vergiden kurtulmak istiyorsanız paketleriniz bırakın. Sigarayı vergiseverler içmeye devam etsin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR