Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

'ALTIN'ORDU'DA 'AY'BASTI!

Ordu'nun Aybastı İlçesi'ndeki 'İstiklal', 'Hürriyet', 'Cumhuriyet', 'İnönü' caddelerinin adları, 'halk alışamadı' iddiasıyla Belediye Meclisi kararıyla değiştirilmiş haberiniz olmuştur. Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, vatandaşlardan isimlerin değişmesi yönünde yoğun talep geldiğini belirtmiş.
Belediye Başkanı AK Partili İzzet Gündoğar, vatandaştan gelen talep doğrultusunda isimleri değiştirdiklerini söylemiş.

Eski Belediye Başkanı DSP'li Fehmi Küpçük ise, "Bunlar bizim toplumsal olarak en büyük değerlerimiz. Halktan kesinlikle böyle bir talep olduğunu düşünmüyorum. Bunlar ideolojik olarak alınan bir karardır" ifadelerini kullanmış
Ordu'nun Aybastı İlçesi'nde 8'i AK Partili, 3'ü DSP'li 11 üyenin oy birliği ile alınmış meclis kararı. İstiklal Caddesi 'Hükümet', Hürriyet Caddesi 'Gölköy', Cumhuriyet Bulvarı ikiye bölünüp 'Fatsa' ve 'Reşadiye', İnönü Caddesi ise 'Lise Caddesi' olmuş. Hayırlı ve uğurlu olsuuuunn. 29 Ekim, 19 Mayıs derken teker teker gidiyor.. Sinop'un Ayancık ilçesi'nin bir türküsü var. "Teker teker baş olmaz cümleden hoş geldiniz" der bir bölümünde. Hoş geldinizzz cümleden!..

GERÇEKLE YÜZLEŞMEK..

Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, dünkü köşe yazısında kullanmış bu başlığı ve AK Parti'nin Atakum Belediyesi'nin üstüne neden bu kadar yüklendiğini irdelemiş. Kasadan para çalınmasıyla ilgili eleştirileri seviyeli bulan Uzun "Ancak, ikide bir 'Atakum'u geri alacağız' sözlerine anlam veremiyorum" demiş. "İki yıl önce neredeydiniz?" diye de sormuş.

Ve bu konuşanların çoğu Adem Bektaş'a destek olsaydı Atakum'da seçim mi kaybedilirdiye kadar vardırmış sonunda. Yazının tamamını merak ederseniz okursunuz. Necdet Uzun engin deneyimi, birikimi ile bu kentin her alanda nabzını iyi tutanlardan bir gazeteci arkadaşımız. Sayın Uzun bunları yazmışsa elbette bildiği derin şeyler mevcuttur. "Atakum'u geri alacağız" diyenlerin neden İlkadım için bu kadar hevesli değil.. sorusu da oldukça manidardır!..

KARARA UYULMUYOR!

Samsun Çevre Birlikteliği Sözcüsü Metin Telatar, Terme ilçesi Akçay mevkiinde OMV tarafından yapılacak doğalgaz çevrim santraline karşı alınan mahkeme kararının uygulanmamasına tepki göstermiş.
 
Santral inşaatına yürütmeyi durdurma kararı alındığını hatırlatmış Telatar. Buna rağmen firmanın çalışmalarına devam etmesini dile getirmiş. Telatar, Elektrik Mühendisleri Odasında bir basın toplantısı düzenlemiş  "Satın alınan 44 hektarlık arazi verimli tarım toprağıdır. Buna rağmen çeşitli baskılarla Samsun il toprak koruma kurulu tarafından 'tarım dışı' kullanılmasına karar verilmiştir. Kurul üyesi Ziraat Mühendisleri Odası ve TEMA karara 'Red' oyu vermişlerdir. Toprak Koruma Kurulunun bu kararının iptali için ZMO tarafından dava açılmıştır. Ancak bu dava halen devam etmektedir. Tabii, OMV'nin santralıda durmadan yoluna devam etmiş ve bitme aşamasına getirilmiştir. Danıştay kararı, taraflara ve ilgili tüm makamlara iletildiği halde santral inşaatı durmak bir yana adeta daha da hızlandırılarak bitirilmeye çalışılmaktadır" diye konuşmuş.
 
İnşaatın durdurulması ile ilgili Danıştay kararının uygulanmadığını söylemiş Metin Telatar ayrıca. Telatar, "sorumluluk ilin mülki amirindedir. Yani sayın valimizdedir. Ancak her nedense yargı kararı uygulanacağı yerde bürokratik bir takım yazışma yolu ile adeta OMV'ye süre tanınmaktadır. Konu hakkında EPDK'ya 'bilgi edinme hakkı' üzerinden yazı yazılmıştır. EPDK, Danıştay 13. Dairesi tarafından verilen 'yürütmeyi durdurma kararı' nedeniyle eğer ikinci bir yargı kararı alınmazsa, OMV'nin 'üretim lisansı'nın yok hükmünde olduğunu bildirmiştir. Yani, kararın aksine bir yargı kararı istihsal edilmediği sürece OMV'nin elindeki 'üretim lisansı' kapsamında herhangi bir faliyetde bulunması mümkün değildir" ifadelerini kullanmış. Doğru mudur? Doğruysa gereği neden yapılmamaktadır? Bu soruların yanıtı merak ediliyor.

BİLMELİSİN Kİ..

Bilmelisin ki...
Duvarda asılı diplomalar
insanı insan yapmaya yetmez.

Bilmelisin ki...
Aşk kelimesi ne kadar çok kullanılırsa,
anlam yükü o kadar azalır.

Bilmelisin ki...
Karşındakini kırmamak
ve inançlarını savunmak arasında
çizginin nereden geçtiğini bulmak zor.

Bilmelisin ki...
Gerçek arkadaşlar arasına mesafe girmez.
Gerçek aşkların da!

Bilmelisin ki...
Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın
dünya sizin için dönmesini durdurmuyor.
(Can Yücel)

GÜZEL SÖZ

"İnsanlarla yüzyüze konuşarak her sorunu halledebilirsin; ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin!.."
(Pablo Neruda)

BAHANE

Temel ile Dursun ormanda uyuyorlarmış,
bir ara Temel Dursun'a seslenmiş.
"-Dursun ha bu ormanın güzelliğine bak."
Dursun: "-Ağaçlardan göremiyorum ki."

ÇARPMA

Hızla gelen bisikletli,yolda yürüyen Temel'e çarpmış,
bir de üstelik Temel'e çıkışmış: "-Salak herif dikkat et bir daha."
"-Niçin " demiş Temel."-Tekrar geri mi döneceksin?"

ÖLÜMDEN KORKMAK

Bektaşi'ye sormuşlar: "-Ölümden korkar mısın?"
Baba Erenler cevaplamış:
"-Hayattan korkmadım ki, ölümden korkayım"

KAHVE DEPOSU'NUN KATKILARIYLA

Arka Oda olarak bundan böyle sizi sık sık Kahve Deposu'nda ağırlamayı sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi, bunun için bir sorumuz, bir şartımız oluyor tabii ki. Eğer bizim sorduğumuz küçücük bir fotoğraflı soruya "tanıyoruz tabi" diyebiliyorsanız bizi arayın lütfen.

İki kişilik davetiyenizi verelim size de, başbaşa bir kahve için sevgiliniz, arkadaşınız her kimse onunla oturun o güzelim mekanda. Günü en güzel biçimde değerlendirin! Hem ne demişler, bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Sorumuz fotoğraftaki kişiyi tanıdınız mı? olacak. Samsun'un en eski saz ustalarındandır kendisi.

Tanıdınızsa adresimiz: [email protected], [email protected]. Tel: 420 04 28 buradan Şevki Yıldırım'ı isteyin. Arayın, yazın, söyleyin. Dünkü çok kolay sorumuzun cevabı Balık Tutan adam olacaktı. Yine her zamanki gibi, Kur'a çekmek zorunda kaldık talih Murat Kiraz adlı okurumuza güldü. Kendisi kartını bizden alabilir. Kahve ikramımız afiyet olsun.

DUYUN.. DUYUN..

"Merhaba

Siirt İletişim Meslek Lisesi Gazetecilik bölümünde öğretmenlik yapmaya başladım. Okulumuzda birçok eksik var  ve bir yerlerden başlayarak eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Sizlerden ricam bizlere başta gazetecilik alanı ile ilgili olmak üzere kitap  göndermeniz. Kitaplarını bizimle paylaşabileceklere şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi çalışmalar, selamlar….
Adres: Birsen Sezgi
Siirt Ticaret Meslek Lisesi
Evren Mah. Süreyya Öner Cad. 1306 Sok. Merkez SİİRT"

Haydi arkadaşlar. Ben size, bana gelen bu duyuruyu ilettim. Buyrun Birsen Sezgi hanım sizden ilgi bekliyor. İlgi dediğim de kitap. Haydi haydi hâlâ duruyor musunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR