BU İŞTE BİR GARİPLİK YOKMU?

Takdir Yüce Türk Milletinin
 İddialara göre;
T.C. 26. Genelkurmay Başkanı silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlandı. Bu Sözler 26. Genelkurmay Başkanı Sn. İlker BAŞBUĞ' a aittir.
Uzun süredir köşemde yoktum kendimce sıradan bir vatandaş olarak şaşırmıştım açıkçası. Sürecin olumlu veya olumsuz kaosa doğru sürüklendiği düşüncesi ağırlık kazanmıştı.
Ulusal basına göre internet andıcı ve mevcut hükümete karşı darbe teşebbüsünde bulunmak ve silahlı terör örgütü kurup yönetmek.
 Bütün bu iddialardan anlaşılacağına göre benim anladığım 26. Genelkurmay Başkanı Sn. İlker BAŞBUĞ bir silahlı terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi  iddiası ile yargılanıyor    sanık konumunda bulunan ve tutuklanan Sn. İlker BAŞBUĞ aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesinde silahlı terör örgütü kurduğu ve yönettiği iddia edilen terör örgütü nerede?
Sn. İlker BAŞBUĞUN kurucusu ve yöneticisi olduğu iddia edilen silahlı terör örgütü nü tanıyan ve bilen var mı?  Neden ve niçin silahlı terör örgütü sıfatını almış?
Bu ve buna benzer davalarda  sizlerce de bir gariplik yok mu.
Konu ne Sn. İlker BAŞBUĞ ne MİT ne birkaç yıldır süren bu kaoslar ne de bu ve buna benzer davalar.  Biz sıradan vatandaşların devletin en üst kademelerinde bulunmuş devletinin ve milletinin her türlü stratejik bilgi ve donanıma sahip olan ve hatta sahip olması gereken  makamları yöneten kişilerin  bugün  silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanır konuma getirilmesi, silahlı terör örgütü ile görüşmekle suçlanması  şahsımı  olduğu  kadar devletin ve milletin   üzerinde yaşadığımız toprak parçası olan vatanın güvenliğinden tedirgin olmamıza neden olmamış mıdır?
Suçlayan T C cumhuriyet savcılığı.
Suçlanan T.C 26.  Genelkurmay başkanı, istihbarat teşkilatı
Bu işte bir gariplik var demem ondan.
 Son yıllarda devletin kademeleri aklanıyor mu, yoksa aklar karalanıyor mu? Gidişatın alacakaranlığa doğru gitmesinden endişelenmemek de elde değil.
Irak müdahalesinden sonra bugün de sınırlarımızdaki komşularımızın içine düşmüş olduğu durum Türkiye'de yurdumuzu da ilgilendirdiği kadar devlet kademelerindeki uzun süredir olduğu gibi bugünde memleketin içine düştüğü durum güven ortamını sarstığını düşünüyorum.

Biz sıradan vatandaşlar bugün elimizi kolumuzu sallayarak hürriyetten, bağımsızlıktan, haktan hukuktan bahsedip konuşabiliyorsak devletin temellerini oluşturanların fedakarlıkları ve bugün bahse konu olan gerek devletin milletin ve vatanın güvenliğinden sorumlu makamlarda bulunmuş şahısların terör örgütü kurmak ve yönetmek iddiası ile yargılanması gerekse devletin milletin ve vatanın birlik beraberliğinin güveninden sorumlu Milli istihbarat teşkilatının bahse konu iddialarla sorguya çağırılması şahsımı olduğu kadar da kamuoyuna sıradan vatandaşları bayağıca endişeye sevk ettiği görülmüştür.

 Bütün bunlar şahsi düşünce ve endişelerim olduğu kadar gerek kamuoyunun gerekse bu zamana kadar hiç endişe duymayan sıradan vatandaşlarımızın da gidişattan kaygı duyduğu gördüğümden bugün de böyle bir yazı yazmayı kendime bir görev akdettim.

 Bir tarafta ;

 TC'nin bağımsızlığını, vatandaşının anayasanın hükümlerine göre eşit haklara sahip olmasının koruyup kollamak ile sorumlu makam olan savcılıklarımız
 Diğer tarafta;
 Vatanının ve milletinin bölünmez bütünlüğünü savunmakla yükümlü genel kurmay başkanı,
 Öte yandan milletinin çıkar ve menfaatlerini savunmak amacıyla her türlü tehlikeyi önceden fark edip etkisizleştirmekle sorumlu MİT.
  Herhangi bir devlette veya millette söz konusu edilen bu 3 kurumu koruyup kollamak veya da endişelerimizi rahatça dile getirmek de biz sıradan vatandaşların görevi olmalıdır diye düşünüyorum. Gerek MİT'mızın gerek genel kurmay başkanlığımızın gerekse cumhuriyet savcılıklarımızın güvenilirliklerinin sarsılmaması gerektiğini düşündüğüm çok titiz kurumlardır. Ve hatta köşemizde bahse konu ettiğimiz bu üç kurum devletin, milletin, hak ve hukukun eşitliği güvenliği kısacası varlığımızı idame ettirmek için bizlerin de koruyup kollamak ile mükellef olduğumuz kurumlardır diye düşünüyorum.

Ben bir vatandaş olarak  aklımın kestiği kadarıyla böyle düşündüm  düşünce ve fikirlerimi siz değerli okuyucularımla paylaştım 
Sizler ne düşünürsünüz bilemem 
HAKTAALA  yardımcımız olsun  demeden de geçemem
Saygılar sevgiler benden  güvenlikli  yarınlarda siz değerli okuyucularımızın  olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR