“HAKKINI HELAL ET ELİF’İM”

Yazımızın başlığı olan bu cümle önceki gece 23.30 sıralarında Hakkari' nin Geçimli karakolunda PKK terör örgütüyle çatışırken şehit düşen şehidimiz Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya' ya aittir.

ŞEHİDİMİZİN sözleri basına aynen şu şekilde yansıdı.

-“Çatışmanın ortasındayız. Çocuklarım sana emanet. HAKKINI HELAL ET ElİF'im.” Sözlerini şehidimizin yerine kendimizi koyarak düşündüğümüzde kahraman şehitlerimizin ruh hallerini ölüme koşarken dahi Türk milletinin aile ve yurt sevdalısı olduğu sadece bir şehidimizin son sözleri ile düşünerek ele alındığında bile çatışmanın boyutu yurt savunmasının güçlüğü, milleti adına ölümü göze almanın bedelini canı pahasına ödemenin mükâfatı aynı zamanda şahadet şerbetini içerken şehitlik anlamının ne denli anlamlı ve ne denli yüce ve ulvi olduğunun kanıtı gibi değil midir sizlerce de?

Yiğitler yine vuruldu. 6 askerimiz, 2 köy korucumuz can verdi. Vatan bildiği topraklarda aile bildiği milleti için. Gazilerimiz ve yaralanan yurttaşlarımız yine siper olmuştu hain terör mermilerine.

Haberin içeriğini okuduğumda bana garip gelen bence garip olduğu kadarıyla da önceki terörist baskınlarına da benzemeyen bir eylem gibiydi.

Haber aynen şöyle; “Terör örgütü PKK önceki gün Hakkâri'de eşzamanlı olarak Geçimli, Üzümlü, Karataş ve Darsinki karakoluna saldırı düzenledi. Roketatar ve dorçkalarla saldırılan Geçimli Karakolu'nda 6 asker ve 2 korucu şehit oldu. 6'sı ağır 15 asker yaralandı.14 terörist etkisiz hale getirildi. ”

Haberin içerisinde dikkatimi çeken satırlar aynen şöyle;

“Hakkâri yönünden anayoldan kamyonetle gelen bir grup terörist kasadaki doçka ve roketatarlar ile karakola saldırdı.”

“Üçüncü grup ise Geçimli köyü içindeki yoldan gelerek uzun namlulu silahlarla ateş açtı.”

“Karakol nizamiyesine gelen bir kadın terörist, üzerindeki bombaları patlatarak canlı bomba eylemi yaptı.”

Üç koldan Geçimli Karakoluna yapılan bu saldırıda dikkat çekmek istediğim yukarıda altını çizmiş olduğum gibi anayol ile kasalı kamyonetler ile karakollarımıza saldırıya gelinmesi eylemine dikkat çekmek istedim.

PKK terör örgütünün daha önceki eylemlerine bakıldığında eşek ve katır kullanılarak gizlenilerek yapılan silahlı saldırıların bu eş zamanlı baskında ise kasalı kamyonet ile yapılması ve aynı zamanda anayollar kullanılması, köyün içinden gelerek gerçekleştirilmesi terör örgütünün bu denli rahatlık içinde aynı anda 4 karakolumuza rahatlık içinde baskın yapma cüretinin psikolojisini anlamamıza yetmemiş midir?

Dikkat çekmek istediğim bir husus daha var ki asker ve korucular karakol ve yakınında PKK terör örgütü arazide, anayolda ve aynı zamanda kasalı kamyonetin üzerinde. Saldırıya uğrayan karakollarımız sabit noktalarda. Yani PKK terör örgütünün hedef bulma gibi bir sorunu yok.

Ne garip ki bu zamana kadar yapılan terör örgütü eylemlerinden sonra PKK terör örgütüdür söylevini dahi ağzına almayan toplumun kanaat önderi sayılan bazı kişiler terör örgütünün baskınları ile yaşam hakkı yitirilen asker, polis, korucu ve halkın haklarından hiç söz etmeyip silahlı kuvvetlerin PKK terör örgütüne karşı adeta kendini savunmak amacıyla yaptığı harekâtların üzerine giderek yapılmamasını istercesine silahlar sussun, söylevleri ile özgürlükten, insan haklarından, demokrasiden söz ettiği kadar özgürlüğü o kadar tepe tepe bolca kullanıyorlar ki adeta insan aklı ile dalga geçercesine…

Ben bütün bu konuşma ve terör örgütünün eylemlerinden anladığım psikolojik olarak önce bir psikolojik harekât ile PKK terör örgütüne karşı düşünenleri ikna, olmadı sindirme daha da olmazsa pasifize ederek susturma yöntemi bayağıca belirgin olarak propagandasının yapıldığı ve silahlı hedefinde kurum olarak TSK' ya ait olan karakollarına baskın sonucu ölüm, yaralama, gasp, adam kaçırma olaylarına kadar vardırılmasına rağmen bütün bunların insan hakkı, özgürlük, demokrasi ve aynı zamanda evrensel hukuk gibi insani değerlerin üzerine oturtularak konuşulması insan aklıyla dalga geçecek kadar özgür olduklarını ve özgür düşündüklerinin belirtisi değil midir sizlerce de?

Vurulduk ey halkım unutmayın bizi diyor şehitlerimiz… Bu sözler vurana, saldırı yapana, psikolojik harekât yapanlara değil. Aile bildiği milletine, vatan bildiği topraklar için söylenmiş sözlerdir. Vurulduk ey halkım unutma bizi… Saygı ve sevgilerimle.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR