SEN ALLAH DE YETER

 

SEN ALLAH DE YETER

Başkasına kuyu kazanlar mutlaka o kuyuya kendilerinin düşeceğini unutmasınlar, Ebu Cehil Resulullah Efendimizi tuzağa düşürmek için evinin giriş kapısına derin bir kuyu yapıp üzerini kapatıyor, amacı Resulullah Efendimizi o kuyuya düşürmekti. Bunun için kendince güzel bir plan yapıyor, planına göre evine Resulullah efendimizi çağırıp, onunla görüşmek istiyor, ardından da Resulullah evine gireceği esnada kuyuya düşecek ve böylece Resulullah'ı öldürecekti. Resulullah'ı evine davet ettiğinde Resulullah daveti kabul ediyor ancak Ebu Cehilin evine gitmeden Allahu Teala Cebrail (A.S.) vasıtası ile onu uyarınca kuyunun üzerinden atlayarak Ebu Cehilin evine gidiyor, orada bir müddet sohbet ettikten sonra geriye dönerken yine Cebrail A.S'ın ikazı sonucu kuyunun üzerinden atlayıp evden çıkıyor ancak Ebu Cehil yaptığı kuyuyu unutup üzerine basıyor ve düşüyor kuyuya. Kuyu o kadar derin ki bir insanın elini uzatıp oradan onu çıkarması mümkün değil, Resulullah Ebu Cehile elini uzat diyor ve kendisi de dua ederek Ebu Cehile eli kavuşup onu o kuyudan çıkartıyor.

Hayatım boyunca hiç kimseye kalleşlik, puştluk yapmadığım gibi kimseyi de arkadan vurmadım, düşmanımın dahi sıkıntıya düşmesinden rahatsız olurum, başkalarının mutsuzluğundan asla mutlu olmam, onlarla konuşmasam dahi mutsuz olurum. Başkalarının mutsuzluğundan mutlu olan insanların egoist ve sadist insanlar olduğunu düşünüyorum, zira başkalarının çekeceği sıkıntının bana ne yararı olabilir ki? Diyeceksiniz ki senin yazdığın yazılardan rahatsız olanlar yok mu elbette ki var ancak benim o yazıları yazma nedenim o insanların yaptıklarından pişman olmalarını temin etmektir aksi takdirde sırf zulüm olsun diye böyle bir şey yapmak insanlığa yakışmaz.

Geçtiğimiz hafta bir iftar yemeğinde bazı meslektaşlarımız bir araya gelmişler, konu dönüp, dolaşıp Adnan Bahadır'a gelmiş, içlerinden birisi demiş ki o psikopattır, kimseden korkmaz ama yakın zamanda defteri dürülecek. Kuranı Kerim'in 23. Müminun Suresinin 70. Ayeti Celilesinde “Yoksa onda Cinnet(psikopatlık) olduğunu mu söylüyorlar? Hayır onlar Hak'dan hoşlanmadıkları için ve hakkı kabul etmedikleri için bunu söylüyorlar” buyurmaktadır. Bakın Allahın Resülü için dahi müşrikler haşa psikopat demişler, demek ki bir insan Hakkı, doğruyu kabul etmeyince ona doğruları söyleyene ya deli diyor ya da psikopat.Ancak Bizim için önemli olan kulların değil Allah'ın ne söylediğidir.


Malumunuz geçtiğimiz hafta bazı yazar çizer takımı şehirde olup bitenlerle ilgili bazı konuların üzerinde durdular, neymiş efendim kimsenin ağzını bıçak açmıyormuş da, yok bilenler konuşmadığı için kimse bir şey yapamıyormuş da, filan falan. İnsan bir şeyi yazarken biraz düşünmeli ben bunları yazıyorum ama acaba benimle ilgili durum nedir? Benim amel defterim açıldığında veya Adnan Bahadır'ın telefonlarını dinleyenler onları dinleyip, cımbızla oradan suç çıkarmaya çalışırlarken benim telefonlarımı dinleseler ne olur? İnsan geçmişine dönüp bakması gerekmez mi? Dönüp bakmasak dahi bir gün mutlaka yaptıklarımızla yüzleşeceğinizi unutmamalıyız. İşte bizimle ilgili böyle hararetli beklenti içerisinde olan değerli meslektaşlarımızla ilgili, bir de ne duysam bu zatı muhteremler Adnan Bahadır'ın çeteye girmesi için uğraş verirken şimdi yeni hazırlanıp mahkemeye sunulan bir iddianamede onların da isimlerinin olduğunu duydum.


İddianame yeni hazırlanıp mahkemeye sunulduğu için henüz elime ulaşmadı ancak toplam 70-80 civarında sanığın olduğu ifade edilmekte, konuyla ilgili daha önce de bilgim olduğundan üç aşağı beş yukarı hukuk literatüründe durumun ne olacağını tahmin edebiliyorum. Allah öyle bir Allah ki başkalarına kuyu kazmaya çalışanları aradan çok bir zaman geçmeden kendi kazdıkları kuyuya nasıl düşürdüğünü bu kadar erken görmek beni mutlu etmedi bilakis onlar adına üzüldüm, keşke onlar da sıkıntıya düşmeselerdi, onların sıkıntıya düşmelerinin bana ne yararı olabilir ki? O insanların da çoluk, çocuğu var neden sıkıntı çeksinler ki ben bir şeyi düşünürken önce kendim için düşünürüm ardından ise başkaları için düşünürüm. Kendim için istemediğim bir şeyi başkaları için nasıl isteyebilirim ki? Siz, siz olun kimsenin arkasından kuyu kazmayın arkadan kuyu kazanların mutlak surette bir gün kendi kazdıkları kuyuya düşeceklerini de unutmayın. Şundan emin olun ki Kul samimi olarak Allah desin yeter gerisi hikaye. Kalın sağlıcakla


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR