AK PARTİ'NİN SEÇİM LİSTESİ

Önümüzdeki  yerel seçimlerden sonra yapılacak olan ilk genel seçimlerde AK Parti'nin ilk 6 sırasını şimdiden açıklıyorum...
Kahin değil, sadece gazeteciyim...
Toplumun nabzını tutmak, siyasi liderleri ve siyasetçileri takip etmek bizim işimizin bir parçası...
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir lider olarak milletvekili adaylarını seçerken, öncelikle toplumda sivrilmeyen, hakkında herhangi bir şaibesi bulunmayan, çalışkan ve dürüst insanları tercih ediyor.
3 dönemdir Samsun milletvekilliği yapan ve bir daha ki dönem seçim listesine giremeyecek adaylar şimdiden belli..
Kim bunlar?
Bakan Suat Kılıç, Mustafa Demir, Cemal Yılmaz Demir ve Ahmet Yeni...
Bu adaylar 3 dönem milletvekilliği yaptığı için AK Parti tüzüğüne göre bir daha ki dönem milletvekili adayı olamayacaklar.
Daha çiçeği burnunda milletvekili Prof.Dr.Tülay Bakır'ın geçtiğimiz aylarda verdiği bazı sivri açıklamalardan sonra bir daha ki milletvekili seçim listesine girmesi çok zor görünüyor.
Yani ilk 6 sırasının 5'i bir daha ki dönem listelerde yok.
Çağatay Kılıç'ın ise henüz yeni milletvekili olması onun önümüzdeki dönem şansının devam edeceğini gösteriyor.
Peki yeni dönemde listeler nasıl şekillenir?
Gelin biraz beyin cimnastiği yapalım...
Bildiğiniz gibi Sayın Başbakan, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a bir çağrıda bulunarak partisine davet etmiş ve bu davetinin karşılığını da bulmuştu. Kurtulmuş'la birlikte genel başkan yardımcılığından istifa edip AK Parti saflarına katılan diğer bir isim Ahmet Demircan'dı.
Bu Samsun için çok önemli fırsattı aslında...
Neden mi?
Has Parti'de genel başkan yardımcılığı yapan ve AK Parti saflarına katılarak yeniden genel başkan yardımcılığına getirilen Ahmet Demircan Samsunlu.
Üstelik geçmiş dönemlerde 2 kez milletvekilliği yapmış ve bakanlık tecrübesi olan ve Samsun'da sevilen bir isim.
Önümüzdeki yerel seçimlerde Samsun'dan 1. sırayı alacağı kesin.
Üstelik Sayın Demircan seçildiği takdirde ilk hükümette bakanlık alması da muhtemel...
Gelelim 2. sıraya...
İkinci sıranın bana göre en büyük favorisi Erdoğan Tok...
Yanlız burada bir parantez açmak istiyorum eğer Sayın Tok, İlkadım Belediyesi başkan adaylığına önümüzdeki yerel seçimlerde aday olarak gösterilmediği takdirde...
Bir dönem İlkadım Belediye Başkanlığı yapan ve şu anda TBMM meclis müşavirliği görevinde bulunan Erdoğan Tok'un bu listeye 2. sıradan girmesini bekliyorum.
Gelelim 3. sıraya...
Büyük bir ihtimalle Sayın Başbakan 3. sıraya kendisine yakın olan isimlerden birini yerleştirecek. Bir ihtimal Çağatay Kılıç'ın genç olması ve bir dönem milletvekilliği yapması nedeniyle, Suat Kılıç'ta yaptığı gibi 3. sıra milletvekili olarak listesine koyabilir. Ben 3. sıraya Samsun'da Gazi Belediye Başkanlığı yapmış ve ailece başbakana çok yakın olan ve halen Ankara'da, Belediyeler Birliği'nde yönetim kurulu üyeliği yapan Süleyman Kaldırım'ın da gelebileceğini düşünüyorum.
Yani 3 ve 4. sıralar Çağatay Kılıç ya da Süleyman Kaldırım...
Sayın Başbakan genelde 1 bayan adayı 4. veya 5. sırada tercih ediyor. Binnur Şahinoğlu ve Tülay Bakır'dan umduğunu bulamayan Başbakan'ın bana göre buraya genç bir bayan aday tercih edeceği büyük ihtimalle de bu ismin geçen temayül yoklamasında ciddi oy alan Özlem Maraş'ı düşünebileceğini tahmin ediyorum.
Temayül yoklamalarının en başarılısı ve mevcut il başkanı Fuat Köktaş'a bence geçen seçimlerde büyük haksızlık yapıldı. O yoklamalar sonucunda başarılı olan bir adayı Sayın Başbakan'ın 5 ya da 6. sıraya koyabilirdi.
Bence de haksızlık etti.
Dediğim gibi Sayın Köktaş genel seçimler öncesinde il başkanlığı koltuğunda oturmaz ise 5 ya da 6. sıradan milletvekili adayı gösterilebilir.
Bakan Suat Kılıç'ın varisi olarak gösterilen ve Samsun'da uzun bir süre Özel İdare Genel Sekreterliği yapan ve halen Ankara'da müşteşar yardımcılığı görevinde bulunan Arslan Karanfil'in 5 ya da 6. sıradan aday olabileceğini düşünüyorum.
Bütün bu adaylara sürpriz olabilecek olan beyefendi kişiliği ve dürüst yapısıyla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı AV. Kerami Gürbüz bu listenin içinde olabilir.
Benim bir gazeteci olarak analizlerim böyle...
Bu yazıyı saklayın ve 2 sene sonra yapılacak olan milletvekilliği seçimleri öncesinde listeler açıklandığında karşılaştırın.
Büyük değişiklikler asla olmayacaktır.
Çünkü Sayın Başbakan kendi kadrolarıyla çok fazla oynayan bir siyasetçi değil.
İleri de görev vereceği insanları önceden önemli görevlere atayan ve deneyen bir lider.
Bunu kendisinde hep gördük ve yaşadık.
Buradan onlarca örnek vermem mümkün..
Gerçi siyasette son 24 saat bile çok erken diyenler olabilir ama görünen köyde kılavuz istemez...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Ünal YAVUZ Arşivi
SON YAZILAR