Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

1 Lira PTT'ye

Samgaz faturalarını tahsile başlayan PTT'den söz etmiştik. Genel Müdürü Samsun/Alaçamlı olan kurumun, Samgaz faturalarından 5 bin liraya kadar olan kısmından fatura başı 1 TL aldığını bildirdik. Almayın dedik. Bu 1 Tl'lerin Samgaz'a gitmediğini öğrendik. O halde, Samsunlu olan Genel Müdürü  Osman Tural'a bir kez seslenmemiz gerekiyor. Sayın Genel Müdürümüz diğer kurumların fatura tasilatlarında almadığınız 1 Tl'lik komisyonu Samgaz faturalarından da almasanız nasıl olur? Hem de çok iyi olur. Bakın bu 1 Tl doğalgaz tüketicisi için hiç de azımsanmayacak bir meblağ.

Vatandaş o parayla 3-4 simit alabiliyor. 2 simit bir çay içebiliyor. Evine 2 ekmek götürebiliyor. Çocuğuna harçlık yapabiliyor. Ödemesini yapabilmek için dolmuşa binebiliyor. Lütfen bu protokolü bir daha gözden geçirin ve 1 Tl komisyon kısmını protokölden çıkartın. Ayrıca, benim faturam 20 lira da olsa, 2 bin lira da olsa 1 Tl komisyon almak adil de olmuyor. Sayın Genel Müdür, lütfen bu durumu bir daha gözden geçirin. Yoksa, Samgaz faturalarımızı yine bankalara yatırmaya devam edeceğiz!

MISIRIN KRALI SAMSUN'DA

Meksika'nın en zengin işadamlarından Roberto Gonzales Barrero'nun şirketi Gruma, Samsunlu Semolina İrmik adlı şirketi almış. Dünyanın en büyük tortilla ve mısır üreticisi Gruma, ayrıca Samsun'da ikinci bir yatırım daha yapacakmış.
Gruma, Türk şirketi Semolina İrmik şirketini satın almak için Rekabet Kurumu'na başvurmuş. Dünyanın en zengin işadamı Carlos Slim'in de finanstaki rakibi olan Barrero'nun gıda şirketi Gruma, ayrıca Samsun'da sıfırdan yatırım planlıyormuş.

Meksika Büyükelçisi Jaime Garcia Amaral ile Gruma Group Direktörü Francisco Yong ve Gruma Grup İtalya Direktörü Sergio Rama'nın Temmuz ayında çıkarma yaptığı Samsun'da ticaret odası yetkilileri ile görüşen firma, yatırım için arazi talebine bulunmuştu. Avrupa ve Ortadoğu pazarına da yönelik olması planlanan yeni tesisin 200 kişilik istihdam sağlaması hedefleniyormuş. Gruma şirketinin Samsun'a yapacağı 100 dönümlük arazi üzerine kurulması hedeflenen ikinci yatırım için ayırdığı bütçe ise ilk planda 20 milyon dolarmış. Şirket bu yatırımını da arazi temininden hemen sonra başlayacağını ve 15 ayda hizmete sokacağını ifade etmişti.

İşte dünyanın en zengin işadamı Carlos Slim'in finans alanındaki rakibi Roberto Gonzales Barrero, Meksika'nın en büyük özel bankası olan Banorte'nin de sahibi. 1899'de kurulan Banorte'nin 47 milyar dolar aktifi var. Banorte'de çalışan sayısı ise 20 bin. 'Tortilla imparatoru' ve 'Mısır kralı' olarak tanınan Meksikalı Barrero'nun lakabı ise en büyük markası Moceco'dan geliyor ve "Don Moceco" olarak anılıyor. Mısır Kralı geliyor, Samsun kazanıyor!

CHP HAREKETLENİYOR MU?

CHP Samsun İl örgütü Cumartesi hasbıhallerinde kulağımıza geldiği şekliyle Çarşamba günü yani 26 Ekim'de ilçe başkanlarıyla bir araya gelmişler. Gelmişler diyorum,  çünkü toplantının yapılacağı biz basına duyurulmamıştı. İl Sekreteri Şükrü Kumbasar'ı dün partide gördüm ve toplantıyı sordum. Yapıldı tabi dedi. Gelmeyen ilçe başkanlarının mazeretlerini bildirdiklerini söyledi. Biz ise 2'si mazeretli, 5'i mazeretsiz 7 ilçe başkanının toplantıya katılmadığı bilgisine ulaştık. Toplam 17 ilçe olduğu hesaplanırsa çoğunluk vardı. Başkan Ersoy Üstay'ın da basın mensupları için bir bülten hazırladığını, ancak basından kimseyi bulamadıklarını dile getirdi. Haberimizin olmadığı yere nasıl giderdik? Sonra bize de simitçi muamelesi yapılmaz mıydı? Malum olduğu üzre davet edilinmeyen yere simitçiyle börekçi gider derler. Neyse CHP'de hareket var yani lafın kısası.

AKDAĞ SU VARKEN

Ladik Akdağ Doğal Kaynak Suyu, Samsun'un Ladik ilçesinin Akdağ eteklerinde bulunan Soğanlı Köyü Yaylasında rakım 1340 metrede yeryüzü ile buluşuyor.
Kaynağın çevresinde suyu kirletici, hijyenik ortamı bozucu herhangi bir yerleşim yeri veya sanayi bölgesi ya da kirletici herhangi bir unsur bulunmuyor.
Günümüzde su içme ihtiyacımızı; pet şişeler ve halk tabiri ile damacana ile gideriyoruz. Şehir şebeke sularına olan güven çelişkisi ve sudan almak istediğimiz damak tadı bu tercihlerimizi oluşturuyor. Sağlık ve damak tadımız için para verip su alıyoruz. Asla her su; içindeki mineral, diğer maddeler ve içim hoşluğu açısından aynı değildir.Biliyorsunuz, ya da bilmelisiniz. Ladik Akdağ Doğal Kaynak Suyu Sağlık Bakanlığı analiz sonuçlarına göre hem Bakanlığın hemde Dünya Sağlık Örgütünün kıstaslarına uygundur. "Samsun'da var, Samsun için al" diye bir kampanya vardı ya hani. Bu kampanya bitmiş değil. Aslında bu bir kampanya değil, Samsunlu'nun felsefesi olmalıdır. Biz sizlere zaman zaman bunlarla ilgili hatırlatmalarda bulunacağız. Lütfen sizlerde girdiğiniz lokantalarda, ya da bulunduğunuz ortamlarda içtiğiniz suyun Akdağ olmasına dikkat edin. Akdağ değilse sorun "AKDAĞ Suyu varken neden bunu kullanıyorsunuz" deyin. Bu Samsunun diğer öz ürünleri için de geçerli. Ahenk dururken başka çikolata almak, vergisini başka yerlerde ödeyen firmaları kazandırmak neden? Şehrimizin ışıl ışıl olan renklerine sahip çıkalım onları koruyalım, yüceltelim. Yanlış mı düşünüyorum?

SENDİKALI OLMAK!

Disk Karadeniz Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Fahrettin Çankaya, Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Büşürüm adlı belediyede 3 işçi için Toplu Sözleşme imzaladıklarını söylemişti. Topu topu 9  personelin  çalıştığı Büşürüm Belediyesi'nde toplu sözleşme. Üstelik bunlardan 3'ü memur. Yani 657'ye tabi. 6'sı işçi. 6 işçiden Temel Yalçın, Cemal Demirci ve Hasan Güler sendikalı. İşte bunların ücretleri 1 Temmuz'dan itibaren 900 liraya ulaştı. Peki şimdi Şükran Yıldız, Adem Küçük ve Adem Özçelik adlarındaki sendikasız işçiler ne yapacak? Diyoruz ki sendikalı olmak işte böyle bir şey. Büşürüm Bin 208 seçmeni bulunan bir belde. Büşürüm'ün belediye başkanı Bahtiyar Alkan DSP'den aday olmuş ve 278 oy alarak belediye başkanı seçilmiş. En yakın rakibi Sadettin Şahin ise 270 oy almış. Sadettin Bey de CHP'li.

Tanıdınız mı?

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Yeniden başlattığımız Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamız sürüyor. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğraftaki yeri soruyuz. Onu bilmeniz oluyor tek isteğimiz. Dün sorduğumuz fotoğraf  Denge gazetesi'nden Emir Balıkçılığa doğru giden İstiklal Caddesi idi.  Fotoğrafı doğru bilen arkadaşımız Erkan Güven oldu. Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti için kartı bizde kendisini bekliyor. Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 18.00'e kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28


GÜZEL SÖZ

'Aşkın gizemi, ölümün gizeminden daha büyüktür.'
Oscar Wilde

SESİNİZİ DUYURMAK İSTEMEZ MİSİNİZ?

Siz sesinizi duyurmak istiyor musunuz? Haberim var yayınlansın diyor musunuz? Haberinizi yazın DENGE'de yayımlansın. Fahri muhabirimiz olun. İmzanız gazetede yer alsın. Arka Odamıza konuk olun bildiklerinizi, duyduklarınızı, hoşlandıklarınızı, sevdiklerinizi, sevmediklerinizi bize yazın paylaşalım. Adresimiz: [email protected] veya [email protected].

O ŞİMDİ SÜRPRİZE HAZIRLANIYOR

Othana Yemekevi'nin 31 Ekim günü büyük bir sürprizi olduğunu söylemiştik. Isırgan çorbası ile ün salan organik yemeklerin Samsun'daki tek merkezi Othana'nın 31 Ekim'deki sürprizinin ne olduğunu bilin size ısırgan çorbası ısmarlıyorum dedim, gelen cevaplarda hala bu sürprizin ne olduğunu bilen çıkmadı iyi mi? Ne olabilir sürpriz? Az düşünün ve sıcak sıcak ısırgan çorbası bizden hadi bekliyoruz. Haa 31 Ekimdeki sürprize bizzat katılabilme hakkınız da olacak. Ha gayret

SİZSİNİZ EFENDİM!

Bir gün, bir aslan, bulunduğu ormanın kralı olduğunu göstermek istemiş. İlk önce bir tavşana rastlamış. Sormuş;
—“Bu ormanın kralı kim” diye.
Tavşan da korkarak;
—Sizsiniz!!! demiş.
Aslan sonra ilerde bir tilki görmüş yanına koşarak gitmiş ve;
—“Bu ormanın kralı kim?” diye sormuş.
Kurnaz tilki hemen;
—Sizsiniz efendim, demiş.
Sonra aslan ilerde bir kurt görmüş yanına gitmiş ve;
—“Bu ormanın kralı kim?”diye bağırmış.
Kurt da;
—Sizsiniz efendim, demiş. Daha sonra aslan son olarak ilerde bir fil görmüş ve koşarak filin yanına gitmiş.“Bu ormanın kralı kim?”diye bağırmış.
Fil bir vurmuş aslana, aslan 4-5 metre uzamış. Sonra koşarak filin yanına gelerek bir daha bağırmış;“Bu ormanın kralı kim lan?”diye.
Fil yine vurmuş. Aslan 4-5 metre uzamış. Aslan bu sefer sinirlenmiş file doğru koşmuş;“Bilmiyorsan bilmiyorum de lan ne vurup duruyorsun” demiş.

Günün Fotoğrafı

Reyhan Bayzat'ın Objektifi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR