Yuh artık…

 

Milli takım teknik direktörü, orta okul mezunu, imparator Fatih Terim"in maaşı  130 bin YTL imiş.

Yeni çıkan kanunla profesyonel futbolculara ve futbol adamlarına vergide ayrıcalıklar getirilmiş. Bu kadar yüksek düzeyde para kazanan futbolcu ve teknik adam esnafının ödeyeceği vergi ve oranları ise komik düzeylere çekilmiş.

Futbolcular yüzde 15,teknik patron imparator Fatih ise yüzde 5 oranında vergi ödeyeceklermiş!

Neden ?

Efendim,futbol belli yaş sınırları içerisinde icra edilen riskli bir meslek gurubuymuş. Meslek yaşamı devam ederken sakatlık sonucu yeşil sahalara veda etme olasılığı hayli yüksekmiş. O nedenle aldıkları yüksek transfer ücretlerinin, maaşların ve ödeyeceği vergi oranlarının göze batmaması gerekiyormuş.

Otuz yıl devlete hizmet eden memurla,kırk yıl üniversite de dirsek çürüten profesörün, kendini bilime adamış bir akademisyenin, bir üst düzey bürokratın hayatları boyunca telaffuz dahi edemeyecekleri  parayı bir transfer döneminde cebe indirenlerin bir olamayacağı yeni vergi kanunuylada ispatlanmış oldu.

Efemdim, hiç ayağı ile çalışan,beyni ile çalışanla bir olur mu?

 İçinde şiddet,kara para, şikenin olduğu bir iş kolunun ayrıcalıkları tabi ki farklı olur mantığı bu iş kolunun elemanlarını koruma altına alırken, siftahsız dükkan kapatan orta halli esnafın ödeyeceği vergi oranı ise yüzde 40 olarak yerinde kalmış.

Sahi futbol riskli bir meslekse, ocağı başında döner çeviren aşçının işi az mı riskli? Tüp patlarsa ne olacak?

Kazançta ki adaletsizlik bari vergide olmasaydı.

Magazin sayfalarında boy gösteren futbol esnafının afra tafrası bu ayrıcalıktandır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR