Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Yönetim Düştü!

CHP'nin Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap dün belirlendiği gibi saat 11:00'de partiye geldi. Partiye girdiğinde Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'ya kolundaki saati göstererek "11 demiştik dediğimiz saatte geldik" sözleriyle her işi zamanında yaptıklarını ve verdikleri sözü tuttuklarını anlatmak istiyordu. Eski Bakan Matkap daha sonra toplantı için hazırlanan odaya alındı. Milletvekili İhsan Kalkavan toplantı için belirlenen saatten önce gelmişti. Haluk Koç toplantı başlayınca.. Koç, otopark sıkıntısı nedeniyle geciktiğini belirtti Nihat Matkapa. Matkap'ın bir yanında İhsan Kalkavan, Metin Burma diğer yanında Mehmet Bank ve Burhan Bayrakdar oturuyordu. Haluk Koç U masanın sol başına yerleşti. Matkap konuşmaya başladı. Konıuşmasının başında Samsun'u çok önemsediklerini, 19 Mayıs'ın öneminin her geçen gün daha da arttığının altını çizdi. Türkiye'nin Ankara'dan yönetilmediğini söyledi. Yaşanan sorunların da Türkiye'nin Ankara'dan değil, dışarıdan yönetilmesinden kaynaklandığına vurgu yaptı. Türkiye'yi susturduklarını tekrarladı. Hedeflerinin yerel seçimlere hazırlanmak olduğunu anlattı ve basına teşekkür edip aile içi konulara geçeceklerini ifade etti. Gazeteci arkadaşımız Sedat Öksüzoğlu'nun, "soru alıyor musunuz?" sözleriyle yeniden konuşmaya başlayan Matkap "Evet" dedi ve Sedat'ın sorusuna cevabı verirken "Tüzüğümüzün 42. maddesinin E fıkrası gereğince yönetim düşmüştür. Arkadaşlarımız da devlet teamüllerinde olduğu gibi yerine yenisi atananıncaya kadar iyiniyetle görevlerini yürütmüştür" ifadelerini kullandı. Matkap bunları söylerken toplantıya geç gelen ilçe başkanlarından biri olan İlkadım İlçe Başkanı hafifçe tebessüm etti. Soru ve cevapların tamamlanmasından sonra, Matkap'a Sedat'ın sorusunu tekraren soran başka bir gazetecinin sakallarından okşarken,  "Ben size ne diyordum" der gibiydi. Matkap "Yönetim düştü" derken hemen önümde oturan eski milletvekili Suat Binici de bana dönerek aynı anlamda işaret verdi. (Bakınız fotoğrafta Nihat Matkap saatini Metin Burma'ya gösteriyor.)

IŞIKLAR İÇİNDE UYU
 
Geçtiğimiz günlerde "Sizi, sizin kadar tanıyan biri; sizi düşünen, düşünmeyi öğrenmiş, sakin, uslu, efendi, oturmayı kalkmayı bilen, sevmeden edemediğiniz biri; size sizi anlatmayı seven, sizi başkalarına anlatmayı her şeyden çok seven biri " diye yazmıştım ya. İşte böyle biri vardı benim yaşamımda. Sevgili kardeşim Abdülkadir Özer. Uzun zamandır boğuştuğu amansız hastalığı alt edemedi. Bugün onu sonsuzluğa uğurladık. Uğurladık diyorum ama son yolculuğunda bulunamadım sevgili kardeşimin. Gözyaşlarımı içime akıta akıta taa Samsun'dan vedalaştık onunla Ankara'ya uzandı kalbim ve beynim. Her ölüm erkendir ama, onunki çok daha erken oldu. Ne demeli böylesi güzel insanın ardından. Sen ışıklar içinde uyu. Ben senin yerine de papatya toplayacağım, söz!!

3 ADET ÖLÜ

Başkent'in merkezi Kızılay Kumrular Caddesi üzerinde meydana gelen şiddetli patlamada son bilgilere göre 3 kişi hayatını kaybetmiş 15 kişi de yaralanmıştı.

Saldırı sonrası kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin (gazetelerde yer aln şekliyle) talihsiz bir açıklama yapmış. Olayın büyük ihtimalle terör saldırısı olduğunu ifade eden Bakan Şahin, '3 adet ölü var' demiş. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, daha önce kara harekatıyla ilgili açıklamaları nedeniyle Başbakan Erdoğan tarafından uyarılmıştı. Bakan'ın '3 adet..' ifadesi de günün en talihsiz ifadesi olmuş.

Şimdi 3 adet ölü sizce talihsiz bir ifade midir, yoksa bir insana bakış zihniyetinin dışa vurum biçimi midir? Birkaç kelle der gibi!..

HAYYAM'DAN

Bu zamanda az dostun olsun, daha iyi.
Herkesle uzaktan hoş beş edip geçmeli.
Can gözünü açınca görüyor ki insan
En büyük düşmanıymış en çok güvendiği.

İHTİYAR DELİKANLILAR
Goethe 83 yaşında öldü. En büyük eseri olan Faust'u ölümünden 1-2 yıl önce bitirmişti. Opera Bestecisi Verdi, 80 yaşında iken Falstaff ve 85 yaşında iken Ava Maria adlı eserlerini bestelemişti. Mimar Sinan, Süleymaniye Camisini bitirdiğinde 70 yaşını geçmişti. Selimiye camiini tamamladığında ise 86 olmuştu.
GÜZEL SÖZ

'Bir ara ateist olmayı düşündüm ama vazgeçtim, çünkü hiç bayram tatilleri yok.'
Henry Youngham

SAGUN

Dede Hüseyin Sagun'un Samsun'dan hamsi avlayarak başladığı balıkçılığını, uluslararası boyuta taşıdıklarını anlatan torun Ahmet Tuncay Sagun,"Balıkçılık sektöründe kişi başına tüketimi 8.5 kg'dan 14 kg'a çıkarmayı hedefliyoruz."dedi. diye bir haber yapmıştık 9 Eylül tarihli gazetemizde yer almıştı bu haber. Dün kargodan bir zarf geldi. İçinden A. Tucay Sagun imzalı bir mektup çıktı. Teşekkür mektubu. Gazetecinin en önemli besin kaynağı. Biz de nezaketi için kendisine teşekkür ediyoruz. Bu mutluluğumuzu da sizinle paylaşmak istedik yanlış mı yaptık? Böyle firmalar gurur kaynağımız. Biz güzel şeyleri yazmaya can atıyoruz.

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA
TANIDINIZ MI?

Şimdi size bir başka fotoğraf sunuyoruz. Yine Samsun'dan bir fotoğraf. Uzaklarda aramayın diye hep öyle yapıyoryoruz. Biliyorsunuz ki, bu fotoğrafın neresi olduğunu bilen bir kişi Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti çekecek. Cevaplarınızı Saat 17.00'ye kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 dün yayınladığımız Tanıdınız mı fotoğrafı KUNDUZ idi. Bize doğru cevabı veren Sayın Şefik Sezgin oldu. Kendisine Emir Balık Market Restoran'ta balık-ekmek ziyafeti için şimdiden afiyet olsun diyoruz.Kartınız bizde Sayın Şefik Sezgin

KALEM SİZDE

"Ordu yok" dediler, "Kurulur" dedi. "Para yok" dediler, "Bulunur" dedi. "Düşman çok" dediler, "Yenilir" dedi ve tüm dediklerini yaptı...Bu Atatürk. (Teşekkürler Necile Çokay)

AH ŞU ERKEKLER..

*Erkekler bilgisyara benzer. Anlaşılmaları kolay değildir, ancak hiçbir zaman yeterli hafızaya sahip değildirler.
*Erkekler uzaktan kumanda aletine benzerler. Basit ve kullanımı kolaydır. Ve genellikle televizyonun yanında uzanmış durumdadırlar.

FARK FARKEDİN LÜTFEN

Bazıları sinema, tiyatro, opera ya da baleye gider.
Bazıları da maça..
Bunların girişi KDV'ye tabi.
Sinema, tiyatro, opera ve balede oran yüzde 8.
Maç biletlerinde ise yüzde 18!
Aradaki farkı anladınız mı?

Günün Fotoğrafı

Tansu Tekin'in Objektifi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR