Menderes Yiğit

Menderes Yiğit

Yeni ilçeler yeni adaylar

Sevgili dostlarım malumunuz Menderes kulunuz bu aralar milletin geçim işlerini bıraktı seçim işlerine bakmaya başladı. Dostlarım önümüzdeki 1 yıl içerisinde şehrimiz için önemli bazı idari ve siyasi gelişmelerin yaşanacağı kaçınılmaz.

Son günlerde kamuoyunun dikkatle takip ettiği ve büyük ölçüde önemsediği beldelerin ilçe olması ve buralardaki adaylarla ilgili durum ciddi ciddi konuşulmaya başlandı. İki belde belediyesinin birleşmesiyle 300 binin üzerinde bir nüfusa sahip olacak İlkadım, seçimlerde herkesin gözdesi haline gelmeyi başarmıştır. Şayet 4 alt belde belediyesi ilçe olmuş olsa idi, tüm belde ve belediye başkanları o ilçenin adayı olması kesin gibiydi. Ancak 3 olunca durum tamamen farklı hale geldi.

Şimdi adayları burada iki önemli faktör belirleyecek. Birincisi il teşkilatları, ikincisi bölgedeki partinin oy oranları. Örneğin İlkadım bölgesinde AK Parti"nin belli bir taban oyu varsa, Gazi bölgesinde bu taban oy az ise o zaman teşkilat Gazi bölgesinde oy toparlayabilecek bir adaya sıcak bakar ki, seçimi alması garanti olsun.

Teşkilat bir de mevcut belediyelerin 5 yıllık performansını göz önünde tutacaktır. Hangi belediye başkanı seçildiği zaman belediyesini ne kadar borçla devralmış, şimdiki borcu ne kadar, azalmış mı, çoğalmış mı? Şayet çoğalmış ise bu parayla ne yapılmış, bunlar önemli kriterlerdir. Örneğin beldeyi devraldığında personel maaşını ödeyemeyen bir belediye başkanı bugün ödeyebiliyorsa, bu onun için iyi bir puandır. Tam tersini düşünürsek bu da ciddi anlamda kötü puandır.

Peki, “Mevcut başkanlar aday olur mu?” diye sorarsanız, zaman çok erken. Bu adaylık köprüsünün altından daha çok su akar. Başarılı teşkilat mensuplarının yaptıkları çalışmaların meyvesini alabileceğini de göz ardı etmemek gerekir.

Efendim bu arada “Diğer beldeler ve Büyükşehir ne olur?” diyecek olursanız, Menderes kulunuzun altıncı hissi kuvvetlidir. Siyasetten anlamaz ama görünen köy de kılavuz istemez. Canik ve Atakum belediyesine ne kadar talipli olursa olsun, mevcut başkanların yerini muhafaza edeceğini düşünüyorum. CHP"nin Atakum ve İlkadım"a asılacağı, Hayati Tekin"in de Tekkeköy"e aday olacağı kulislerde konuşulanlar arasında.  Büyükşehir"de ise durum farklı. Burada AK Parti ile belediye arasında uyum sorununun yaşandığı gün yüzüne çıkmaya başladı. AK Parti"nin Yusuf Ziya Yılmaz"ı yeniden aday mı göstereceği yoksa yerine başka bir aday mı koyacağı şimdilik muallâkta. Zira Genel Merkez"de Yusuf ziya yılmaz"a alternatifler arandığıda çok kuvvetli duyumlar arasında. CHP"de ise Büyükşehir adaylığı için oklar İl Başkanı İhsan Kalkavan"ı gösteriyor.  MHP ise Büyükşehir konusunda renk vermemeyi tercih ediyor. DYP ile ANAP"ın birlikte hareket ederek Adnan Sakoğlu"nu Büyükşehir adayı olarak gösterebileceği de uzak bir ihtimal değil.

Anlaşılan o ki, önümüzdeki 1 yıl çok sıcak gelişmelere gebe olacak. Hayırlısı Allah"tan. Şehrimiz için güzel olan hangisiyse olması temennisiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Menderes Yiğit Arşivi
SON YAZILAR