Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

YE-DAŞ!

Çok satışlı olduğunu söyleyen yerel gazetemizde okuyorum dün. Bir yandan kahvaltımı yaparken Televizyonda haberleri de dinleme gayretindeyim. Saat 07:45 Gazetedeki renkli ve yarım sayfa ilanda "Yedaş Sayaç Değiştirme kapsamında Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor!" diyor. "Şimdi aklınızı kullanma zamanı!" yazısını da okurken pat televizyonun sesi kesiliyor. O da ne? diyorum ki, eşim "Hay allah yine elektikler kesildi. Ne oluyor böyle. Havada yağmur, kar, fırtına yok" diye söylenip duruyor. Eşimi sakinleştirmeye çalışmak da bize düşüyor. Canım üzülme baksana YEDAŞ şimdi aklınızı kullanın diyor. Garantili sayaçlar takılacak öyle zamansız, duyurusuz yapılan elektrik kesintileri sona erecek! Derken geliyor elektik. Kesinti kısa oldu diye seviniyor eşim. Çocuğa kahvaltı için börek yapmak istiyor. Fırının fişini takıyor ki haydaaaa.. YEDAŞ garantili sayaçların faydası yok elektrik yine gitmiş. Bu hadise dün (4 Aralık) bizim evde tam 4 kez yaşandı. Mekanik sayaçtan garantili elektik sayaca geçişin biz abonelere getirdikleri bölümüne şunu da yazmak gerekir aslında: Elektik kesintileri bizi ilgilendirmez. Ne dersiniz YE-DAŞ mağdurları?

Günün Fotoğrafı

BİZİM ŞÜKRÜ

Bizim Şükrü
Az gelirli
çok giderli..
Az güler,
çok ağlamaklı..
Az haklı,
çok çocuklu..
Az düşünür,
çok şaşar..
Az çok yaşar,
çok şükürlü Şükrü
çoookkk..
Çok şükür der, çok
en çok kullandığı söz
çok şükür
beş vakit öyle diyor hani
madem, "dünya yalan, insan fani"
yani..

KADIN

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı
Tanınmasının 77. Yıldönümünde bir açıklama yayınladı. Bugün 77. yıl. Bakın bu sürede neler değişmiş. Derneğin Samsun Şube Başkanı Nazan Gürbüz'e kulak veriyoruz."77 yıl içinde bir arpa boyu yol alınamadı. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların siyasette eşit sayıda temsil edilememesi, aslında her şeyden önce bir demokrasi meselesidir. 1935'de İsveç Meclisi'nde kadın milletvekili oranı yüzde 5 iken, 2010'da yüzde 47'ye yükselmiştir. Türkiye'de ise, 1935'de TBMM'de yüzde  4,6 olan kadın milletvekili oranı, 2011 genel seçimlerinde 78 kadın milletvekili ile yüzde 14,1'de kalmış, 43 ilden hiç kadın milletvekili seçılmemiştir. Türkiye'de kadınlar 'seçme' hakkını kullanıyor, ancak 'seçilme' hakları yaşama geçirilmiyor."
Hani çok meşhur edilen bir söz var ya.. Olur olmaz kullanılan "Sözün bittiği yer" diye.. Hala konuşuyor musunuz beyler!

YOLA DEVAM!

"Merhaba Şevki bey,

Size tekrar teşekkür etmek istiyorum. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi
yol çalışmaları yapılmış acil ihtiyaç giderilmiş. Bugün köye giderken
yolda rastladık. Çalışmalar daha da devam ediyor. resimde de
gördüğünüz üzere yapılan bazı kısımlarda halen düzeltme çalışması
gerekmektedir. Tekrar teşekkürler."

Size söz verdiğimiz gibi Çarşamba Ordubaşı köy yolunun son halini Sevgili İlkay ulaştırdı bize. Yanına da not iliştirmiş. Durmak yok yola devam! diyoruz biz de. Anladınız siz onu!

Bülent Altuncu'nun Objektifi

GÜZEL SÖZ

Önemli olan yaşamak değildir, başarmak hiç değildir.
Önemli olan insan kalmayı becerebilmektir.

George Orwell

Tanıdınız mı?

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamıza  tüm hızımızla devam ediyoruz. Ta ki siz balık-ekmekten bıktık diyene kadar da devam edeceğiz. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. dünkü fotoğrafımızdaki kişiler Emir Balıkçılık sahipleri İbrahim Canikli ve Yıldıray Çağlayan idi. Doğru cevabı veren o kadar çok oldu ki maşallah kura ile talihli belirlemek zorunda kaldık. Sevda Temiz Balık-ekmek kazandı. Bugünkü fotoğrafımızı tanıdınızsa bildirin. Fotoğraf için size yardımcı olalım: Cevaplarınız için adresimiz [email protected] veya [email protected]. Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık Market Tel: 435 50 51

YA TAPASİ?

Öğretmen derste çocuklara:

"Çocuklar bana içinde 'T' harfi olan bir şey söyleyin," demiş.
Şeho elini kaldırıp: "Şuşe" demiş.

Öğretmen: Yavrum şişede nerede 'T' harfi var, deyince Şeho:
"Ya tapasi?" Demiş.

KİTAP!

Samsun'da kitapların pazarlanması işinin miladı 12 Eylül sonrasına rastaldığı söyleniyor. İşte tam bu tarihlerde 1983 yılında Çağdaş Kitap ve Pazarlama Samsun'da kurulur. Aradan geçen 28 yıl boyunca da varlığını sürdürmekte; öğretmen ve öğrencilere en iyi hizmeti verme çabaları artıyor. Çağdaş Kitap Pazarlama sahibi Osman Ölçer, "Bizimle birlike bu işe başlayanlar şimdi işlerini bırakmış durumda. Bizden sonra açılanlar da, varlığını sürdürenler de çok var elbette. Ancak bizim ilkemiz düzgün, dürüst çalışmak ve verdiğimiz sözleri zamanında yerine getirmektir" diye özetliyor.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR