Yaz geliyor

Yaz geliyor ya benim de kurtlarım depreşmeye başladı. Mutlaka bir yerlere gitmemiz lazım.

Gezi gurubumuz yurt dışı seyahati nağmeleri çalıyor, gerekçeleri ise artık dünyaya açılma vaktimizin gelmiş olmasıymış.

Kabul yurt dışına açılalım da aramızda ana dilimizden başka dil bilenimiz var mı?

Bırakın dili daha pasaportlarımız bile yok. Hadi pasaportu aldık, diyelim ki Paris"i şereflendirdik Eyfel"i uzaktan seyrettik bir iki de müze gezdik sonra sağ salim memlekete döndük, kime ne anlatacağız?

Daha Urfa"yı, Mardin"i, Diyarbakır"ı görmemişiz yurdumuzu tam kucaklayamamışız sen kalk yut dışına gezi düşün.

Bu yurt dışına açılmak bize uymaz neden mi? Anlatayım;

Bizim gezi gurubunun kendisine has bir mantığı vardır, geziye ya otobüsle yâda özel araçlarımızla çıkarız uçak seyahati bize ters gelir bunun da bir nedeni tabi ki var. Asla önceden rezervasyon yaptırmayız ve gidilecek güzergâha Ankara yolundaki Selahattin ustanın menemencisinde tıkınırken, karşı bayırda ki ahırdan bizim eşeğin otlamaya çıktığı saatte karar veririz. (Uçakla seyahatte inisiyatif kimin elinde? Tabi ki tur operatörünün.)Bizim eşek görünür görünmez alel acele arabalara binilir. Sungurlu da ilk molada gidilecek güzergâh tekrar gözden geçirilir, yeni öneriler gelir hatta Sinop"a! gidilmesi bile teklif edilir.

Geri dönüşün olmayacağı kesin karara bağlandıktan sonra Bozca adanın keşfedilmesi uygun bulunur. İşte bu aşama da bizim gurubun on beş günlük tatil gezisi başlamıştır. Daha ilerideki molalar da önce Bursa sonra Çanakkale güzergâhının takip edilmesi buralarda ikişer gün kalınması teklifi olumlu karşılanır ve de öyle yapılır. Yola çıkışın beşinci gününde Bozca adaya gelinmiştir. Yarım gün, kalınacak yer aramakla geçer. Sonunda bulunur az sayıda ki odalara ilave yataklar getirtilir. Tam keyif çatmaya alışmışken daha bir hafta dolmadan, Kuşadası da bu mevsim çok güzeldir teklifi hepimizi gıdıklar. Sabah erkenden yola çıkılması kararı geldiğinden akşam yemeğinde masada ki şişe sayısına dikkat edilir…

Yurt dışında tatil bize uyar mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR