Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

ÜLKEMİZ KOLAY KURTULMADI

19 MAYIS 1919

   Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının bulunduğu Bandırma Vapuru 3 gün süren yolculuk sonucu 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun a geldi. Limana yanaşıldığında tüm askeri ve mülki erkân oradaydı. Paşa yola çıkmadan önce tüm yetkileri almıştı. Mustafa Kemal hayatının tüm aşamalarında bulunduğu şartlar ne olursa olsun yönetme özelliğine sahipti. Bu önemli seyahatte İzmir’in işgalinin çatışması acı bir tesadüftü. Paşa İstiklal Savaşının hazırlığında iken Yunanlıları denize dökme planları başlamıştı.

 

    En güçlü birlik olan Erzurum’daki 15. Kolordunun desteğinin arkasına aldı. Buranın komutanı Kazım Karabekir Mustafa Kemal Paşanın yanında oldu. Kazım Karabekir Rauf Orbay ve Kazım Dirik bulunuyordu. Binlerce şehit ve on binlerce gazi ile bu ülke kurtarıldı. Düşman denize döküldü. Böylesi zor günler geçirilerek çağdaş Türkiye ve Cumhuriyetini yaratan Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çok önemlidir. Başta gençler olmak üzere Türk milletine kutlu olsun.

 

    Eğitim kurumlarının milli bayramların öneminin öğrencilere çok iyi kavratmalı. Okullarda bilgilerin yanından vatanının milletini bayrağını seven milliyetçi Türk Gençlerini gelecek için hazırlayıp bayramlarımızın çok katılımlı kutlanmasının önemini öğrencilere kazandıralım. Okullarımızda okutulması kaldırılan andımızın en azından her pazartesi günü İstiklal Marşının okunmasından sonra öğrencilere tekrar okutalım. Özel okullar bilginin yanında milli eğitimin amaçlarına uygun eğitim yapılmalı eğitimde bütünlüğün sağlanması için uğraşılmalı. Bu ülkenin geleceği vatanını bayrağını seven milletinin geçmişini öğrenen milliyetçi Türk gençliğinin yetiştirilmesine bağlıdır.

 

19 Mayıs Atatürk’ Anma Gençlik ve Spor bayramı kutlu olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR