Ucube Heykel Bahane !?...

Durup dururken bu “Ucube heykel” tartışması niye?AKP bunu hep yapıyor.Hele seçim sürecine girince daha ne tartışma konuları çıkaracak.

Bu heykel oraya bir günde dikilmedi.Kaldırılması konusunda resmiyette karara bağlanmış. Eğer,ihmal,görevi savsaklama,yasaları çiğneme söz konusu ise ilgililer hakkında yasal işlem yapılması gerekmez mi? Hükümetin elini kolunu bir tutan mı var?

Yok, tartışma/münazara çıkarılacak.Medya aracılığı ile ekranlardan muhalefete,olmadı karşıtlara,muarızlara salvolar atılacak ya !.

Ne ilginç tesadüftür..8 Ocak 2011 tarihli Zaman gazetesinin “Bediüzzaman Said Nursi"nin Ankara Temasları” konulu bir makalede benzer bir tartışma göze çarpıyor.Zamanında Yenigün gazetesi" nin başlattığı “Atatürk Heykeli” kampanyasına karşı sürdürülen tartışmalara adı Hür Adam konulan Bediüzzaman"ın “Mektubat”ında üstü kapalı olarak değindiği şu sözleri dikkat çekicidir.”Büyük Kur"anımızın bütün hücumu heykellerle ,putlaradır…Müslümanların heykelleri ise hastaneler,mektepler,yetimleri koruyacak yurtlar,ma"betler,doğru yollar gibi abideler olmalıdır.”

Sn.Başbakan"ın heykel için söylediklerini bir hatırlayınız.Tesadüf olamaz.Makaleden habersiz olamaz.

Maksat “Ucube Heykel” değil.Bakın,günlerce süren boş tartışma öncesi,gündemde  neler konuşulamadı /tartışılmadı ?

Erzurum"da “Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları münasebetiylemünasebetsiz” Yunan Başbakan"ı memleketindeki sıfırlanan itibarını kazandırmak istercesine ,sıfır sorun anlayışının gereği olsa gerek, daveti (!) çok gerekliymiş gibi ağırlanmasına karşılık “Kıbrıs"ta bulunan Türk askerlerini işgalci addetmesi ve Türk jetlerinin hava sahanlığını ihlali” konusundaki sözleri,anında  karşılık bulsa da,özel davetlerde zil zurna dolaşan köşe yazarlarından ne hikmetse hiç karşılık gelmedi..

Ya ,G .Kıbrıs"ı ziyaret eden Alman Başbakan"ı A.Merkell" in söylediklerine ne buyrulur? Türk tarafını suçlayan sözleri, Kıbrıs"ta verilen tavizci politikanın iflası anlamına geldiğini gösteriyor.Adamlar sakınmıyor.İster Annan Planına “evet” deyiniz,ister Kıbrıs AB"ye girişin “önşartı değildir” deyiniz.İster KKTC"nin izalasyon/Uluslar arası ambargoya karşılık,Türkiye  liman ve hava alanlarını Rumlara açınız, Kıbrıs"tan “İşgalci asker(!)” çekilse de  bizi AB"ye almayacakları kesin..İlerleme raporunda ”İki ucu açık” tanımlaması diye bir süreç başlatmışlardı .Anlaşılan bu iki ucu bir araya getirme niyet ve amaçları yok.

Ama,AB"den söz açılınca karşıtlarına ağız dolusu laf üreten Başmüzakereci E.Bağış yine kıvırtak sözlerle gaz almaya devam ediyor.İyi ki “Ucube Heykel” patlak verdi.

Bir başka güme giden konu.Tahliyeler!!!

MİT tarafından kurulduğu iddia edilen Hizbullah terör örgütünün elebaşlarının salınması unutuldu.Bir hafta hay huyla geçti.Havburdaki tepkinin onda biri gösterilmedi.Sıkı mı danabağı,mezar ev var işin ucunda.Salıverilenlerin “sırra kadem basması” bilinmeliydi. Tıpkı,Habur"dan “pişman değiliz” çemkirmesiyle gelen teröristlerin salıverildikten sonra buharlaşması gibi onlar da kaçacaktı..

Bütün bu olanlar bir oyunun/planın parçası.”Teslimiyet protokollerine” rağmen “Ucube “ heykeli sahiplenen Ermenistan Dışişleri Bakanı"nın müdahil olması manidar değil mi?

İncir çekirdeğini doldurmayacak tartışmaların bir yararı yok.İktidar medya gücü ile gündemi karartmak /yönlendirmek,seçime giderken argüman toplamak niyetinde. Milliyetçi /Muhafazakar tabana mesajlar veriyor..İşin esası ,özü bu..

AKP Hükümetinin başarılı olduğu alanlar yok mu?Elbette var.Şansızlığı Kültür Bakanı tercihinde ..İlki “Uyuyan Bakan” namında polemiklerden uzak ,kendi halinde bir zatı Muhteremdi.

Şimdiki ,soldan devşirme.Sanatı ve sanatçıyı pek seven,Milli/milliyetçi konularda hoşgörülü,çok kültürlük,çok dillilik ,mozaikçi kafa yapısında bir aydın (!).Dini hassasiyetleri esnek bir kişi.Ee.Seçim de yakın..Gazetelere yansıdığı kadarıyla 200 üzerinde milletvekilinin değişimi söz konusu olacak deniyor.Mevzii kaybetmemek lazım.Liderin gözüne girmek lazım.Onun için “Başbakan"ının sözlerini” tevilden vazife çıkartılmalı.Nerden  bilsin Sn.R.Tayyip Erdoğan"ın  ,eski partisinin liderlerine benzemediğini.

”Heykel"i değil,çevredeki gecekonduları kastettiğini” söylüyor.” Ama.Van Münit !! tokat gibi patlıyor.”Sağa sola çekmeye gerek yok .Heykel için kullandım.”sözleri Bakan efendinin nutkunu tutmaya yetiyor. Sn.Bülent Arınç bile “Bakanın yerinde olmak istemezdim” diyorsa ,işin yalanır yutulur  yanı yok.

İnsan oğlu bir garip!Siyasetçi için de öyle..Ne oldum dememeli,ne olacağım demeli.Neredeen nereye!Bir kere geçmişine sırt dönmeyi görsün.Önü arkasına karışır.Ağızlar bir olur.Gün olur fırıl fırıl döner ,fırıldaklığı huy haline gelir.Geçmişi ile yüzleşmekten,hataları ile hesaplaşmaktan, adamlığını ortaya koymaktan korkar.

Değer mi?Valla Allah uzun ömür versin Sn.Prof.Dr.Neçmettin Erbakan Hoca"nın bir tahlili /tesbiti var.Tam yerine geldi.Aktarayım.

Partisinin arka kapısından kaçıp gidenlerin ardından söyledikleri ,siyasi tarihimize not düşecek değerdedir. “Ekmek iyi mayadan olur.Maya iyi olursa sorun yok.Eğer bozuksa hiçbir şey kar etmez..”

Ucube heykel bahane…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR