Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

TEKNOFEST: AYAKLARI YERE BASMAYAN TEK FESTİVAL

Teknofestin sloganı, ayakları yere basmayan tek festival. Yapılan işlere bakınca İHA,SİHA, uçak, helikopter, dron, roket v.s. evet gerçekten ayaklar yere basmıyor.

  Teknofest ilk 2018 yılında 2000 yarışmacı 750 takımla sahneye çıktı. Bu sene beşinci yılında  600 bin yarışma başvurusu,100 farklı kurum ve bir milyon civarı ziyaretçisi ile Samsun'da beş gün fırtına gibi esti, geçti. Burada olduğu süre içinde bilim, teknoloji, havacılık, uçuş gösterileri, sergiler, seminerler, atölyeler  ve etkinliklerle dolu dolu, coşkulu ve yoğun ilgiyle unutulmaz anlar yaşattı. Yerli ve yabancı basının ilgisi Samsun'da, bu festivalde idi.

 Bende son gününde ziyaret ettim, çok geniş bir alan içinde sergilenen, "Bin atlı çocuklar gibi şendik, bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik" moddosuyla hayata geçen AKINCI, Bayraktar TB2,Hürkuş, Gökbey, Atak helikopterleri, Aksungur ve bir çoğu ve en önemlisi Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZIL ELMAYI görmek güzel deneyimdi. Kızıl Elmanın ilk Samsun'da tanıtılması da şehrimiz için heyecan vericiydi, ilgi odağı olan Kızıl Elma oyun değiştirecek bir hamle olarak ifade ediliyor.

 Yarışmaya katılan gençleri ziyaret edip, sohbet ettik, kazananlara tebriklerimizi ilettik. Uzun süren hazırlık ve beş günün heyecanı yormuştu  gençleri ama yaşadıkları deneyim, heyecan, gurur gözlerinden okunuyordu. Aldıkları dereceler, ödüllerle o anları ölümsüzleştirmek için resimler çekiniyorlardı. Bu arada Samsun Üniversitesi bu festivalden beş ödülle ayrılmış, başarıları için tebrik ediyor ve devamını diliyoruz. Bir not olarak birincilik ödülleri arasında Kadıköy İmam Hatip Lisesi de vardı yolları açık olsun.

 Teknofest gençler için bir umut, gayret oldu, ufuklarını açtı, genişletti. Biz de yapabiliriz gayreti verdi. Eleştirdiğimiz o Z kuşağının imkan ve ilham verilirse neler başarabileceğini görmüş olduk. O gençlere de potansiyellerini görme imkanı sağladı. Bunu ilk senesinde 2 bin katılım sayısının 600 bini bulmasından anlayabiliriz.

  "Durmadan, yılmadan, asla pes etmeden, tam bağımsız Türkiye için azim ve gayretle yürüyeceğiz. Biz yürüdükçe güzel vatanımıza, kardeş Azerbaycan'a ve mazlumların yaşadığı tüm coğrafyalara güneş en sıcak, en aydınlık haliyle doğacak, asla yeise kapılmayın, bu kutlu hedefe giden yolda kaybetmek yok. Biliyorum ki GÜNEŞ YÜZLÜ ÇOCUKLARIN AYDINLIĞI BALÇIKLA SIVANAMAZ. İşte umut, işte hedef, işte istikamet. "Bu sözler Teknofestin mimarı Selçuk Bayraktar'a ait. Yıllarını bu hedeflere, milletine, idealine adamış bir genç. Milletinin ve ailesinin medarııftiharı. Tabi tüm Bayraktar ailesinin gayretiyle.

  Yıllardır terörizmle mücadele eden ülkemiz için, son zamanda Akdeniz'de ısınan sular, Yunanistan'ın ara ara yaptığı tahrikler ve ülkemizin bulunduğu konum dolayısıyla elimizi güçlendiren bu teknoloji alanındaki hamleler oldukça önemli. Bayraktar bu anlamda millî teknoloji hamleleriyle bunu yapmakta, elimizi güçlendirmekte ve bizlere gurur yaşatmakta. Gençlere de  ilham ve destek verip bir yol açmakta, örnek olmaktadır.

  Umut etmekten ve gerçekleşmesi için çabalamaktan asla vazgeçmemeli, elbet bir gün umutlarımız çiçek açacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR