TARİHE BAK -1

Ülkede neler olduğunu anlamak için çevremize ve dünyanın bu bölgedeki siyasetine bakmakta yarar vardır. Dünyada  ve çevredeki gelişmeleri anlamadan yapılan faaliyetlerin arkasındaki gelişmeleri  görmek  mümkün olmaz. Gerçeği göremediğiniz zaman ağaçları kesiyorlar diye masumane bir şekilde başlayan eylemin nasıl ülkeyi sardığına şaşırıp kalırsınız.

Ortadoğu bölgesi tarih boyunca sorunlar yumağı olmuştur. Düşünsenize  bölgenin zenginlikleri keşfeden büyük devletler , ben buranın üzerinde oturacağım, burası onuncu eyaletim deyip büyük bir alanı sahiplenebilirdiler. İngiliz'ler neden buna yaklaşmadı  sizce. Fransa ile birlikte bu bölgenin sınırlarını belirleyen İngilizler' di. Musul bölgesinde bir  eyalet kurup orayı yönetebilirdi. Buna cesaret edebilseydi hiç düşünmeden yapardı. Bunun yerine bölgede belirledikleri sisteme yönetici aileler bulmuş, halkları birbirine düşman etmiş, içinden çıkılmaz meselelerle bu devletleri baş başa bırakmıştırlar. Yüzyıllardır bu ülkelerde kan, göz yaşı, bağımlılık varsa nedeni bu büyük  devletlerdir.

Pervasızlıkları o seviyeye gelmiştir ki, sorun çıkartacakları ülke içinde ,kan akmasında, katliamlara kadar olması muhtemel tüm olumsuzluklara göz  yumar, kavga nasıl büyütülür diye ateşe körükle giden bir siyasetten kaçınmazlar. Genelde kurdukları oyun şöyledir; emperyalizmin düşmanı olarak belirledikleri grup farkında olmadan emperyalizmin hizmetini yapar, göz boyayan sloganlarla mücadele ettiğini sanan bu kuklalar, en büyük ihaneti kendi vatanlarına yaparak emperyalizme hizmette kusur etmezler. Yakın tarihimizde bunun örnekleri fazlasıyla  vardır. Sol örgütler Sovyet rejimini destekleyip, Amerikan emperyalizmden ülkenin kurtulması için mücadele verdiğini söylemesine karşın, Sovyet'ler birliğinin emperyalist bir ülke olduğunu göremezler. Sovyet'lere karşı  ülkeyi korumak isteyen düşüncede Abd'nin kuklası olduğunun farkına varamaz.

İkinci  dünya savaşı sonrası  karşılarında bir düşman yaratılması gerekiyordu, bu düşman  komünizim di görevde  Rus'lara  verilerek,  ortak bölüşümün başlaması sağlanmıştır. Sistem ömrünü tamamlayınca   İkiz kulelere yapılan saldırılar planlanmış, bunun için  belirlenen düşman İslamiyet'tir. Bu İslami bir  yapı tarafından organize edilmeliydi.Bu operasyonun  Usame Bin Ladin tarafından yapıldığını düşünmek, dünyadaki bu sistemin kullandığı araçları bilmemekten kaynaklanmaktadır. İslam  fundamentalizmi sözleri dünyada  olduğu gibi ülkemizde  sarf edilmeye başlanmış. Sonrası Afganistan'a girilmesi, Irak'ın işgali ,petrolün sahibinin el değiştirilmesi ile son bulmuştu. Buralarda patlayan bombalar, ölen masum insanlar kimsenin umrunda değildir. Sadece amaç uğrunda kullanılmış ve yeni düşman İslamiyet seçilmiştir.

Ruslar ikinci dünya savaşından sonra boğazlardan hak isteyerek, Kars ,Ardahan'dan söz etmeye başladığında  Abd'nin kapısını çaldık. İngilizlere gittik, o dönem  bu üçlü Alman'lara  karşı ittifak halindeydi, bizi aralarına  almayarak ödün vermemiz sağlanmıştır. Amaçları  Türkiye'nin Amerika'n boyunduruğunun  altına girmesi şeklinde görülse de, aslında  Siyonizmin  kucağına atıldık. Siyonist uşaklık nereden geldi diye soracaksınız, İngiliz kraliyet ailesini borçlandırarak kendine tabi yapanda, Amerika'ya para yardımıyla merkez bankasını eline geçirende, dolar basabilen  de  bu oluşumdur dediğimizde sanırım durum anlaşılmış olur.  Yahudi devletinin kurulması için uğraş veren bu  aile, Abdulhamit'in düşürülmesinde etkin rol  oynamış, bunun için itteat ve terakkiyi kullanmıştı.  İtteat ve terakkinin Rus'lara cephe açmaya çalışmalarındaki amaç o bölgedeki toprakları geri almak mı? yoksa birilerinin amacına hizmet etmekmiy di.  Enver ve  Talat paşalar ülkeyi kurtarmak için çalıştıklarını düşünürken emperyalizmin uşaklığını yaptıklarını Alman denizaltısıyla ülkeden kaçarken  farkediyordular. Günümüzdeki gelişmeleri  bir sonraki gün paylaşmak istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR