SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIKLAR

Cerablus operasyonundan sonra  memleketlerine dönmek için yola çıkan Suriyeliler , gelecekte neler olacağını umursamadan, doğdukları topraklara  dönüyorlar. Seneler sonra  bayramlarını evlerinde geçirecek olmanın huzuru yüzlerine yansımıştı. Onlar vatanın ne anlama geldiğini yaşayarak öğrenmiş tiler. Şimdi belkide yoksuzluk içerisinde yaşayacaklar ama, vatan topraklarında olmak her şeyden daha güzeldi onlar için.
Milyonlarca mülteciyi  misafir eden ülkemiz hem yurt dışında hemde yurt içinde terörle mücadele ederken, bu mücadele içerisinde olan  güvenlik güçlerimiz ise bayram sevincini evimizde geçireceğiz  diye bir umut taşımıyorlar. Onlar evlerinin güvenlik içerisinde olmasının mutluluğu ve huzuru ile vatana hizmet etmenin haklı gururunu yaşamaktadırlar.
 Terör, ülkenin başına bela olarak sarıldıktan sonra aslında çok da huzurlu geçirilmiş milli yada dini bayramımız olmadı. 
Son dönemde artan saldırılar ve yaşanılan bir darbe girişiminin yanı sıra  Suriye üzerinde yapılan harekat ile Irak'ın içindeki Başika bölgesindeki hareketlilik gelecek günlerin sorunlar yumağı olacağının işaretidir.  
Bayramı mutsuz geçirecek insanların başında  çocukları ve yakınları operasyon bölgesinde olan insanlar ilk sırayı alırken, bunların yanında ise cemaat mensubu en alt tabakadaki insanlar ve aileleri olacaktır. Cemaatin üst kademelerinde ki ailelerde kaybettikleri mal varlıklarının derdinden huzursuzluğu yaşayacaktır mutlaka. 
Suç işleyip ceza alan kişiye sorulduğunda mutlaka suçsuz  olduğunu savunmaktadır, Altın Nesil diye lanse edilip şu an devlet kademelerinden uzaklaştırılan insanlar da kendilerinden zerre kadar suç unsuru olmadığını ve haksızlığa uğradıklarını savunmaktadırlar.
 Ailelerinin çok büyük bölümü de cemaat mensubu çocuklarıyla  aynı düşünceleri taşımaktadır. İşte bunlardan bir tanesi "Devlet neden bizi uzaklaştırdı, bunu açıklamak zorundadır "diyor. Sanırım bu düşünce tüm memuriyetten uzaklaştırılanların  ortak düşüncesidir. Çünkü her fikir kesintisiz tüm cemaat mensubuna noktası virgülüne kadar ezberletildiği şekliyle  bu güne kadar paylaşılmıştır.  
Geriye dönüp Suriye'den ülkemize gelen insanlara bakalım ,Neden vatanlarını terk ederek  buraya gelmiştiler?
 Çünkü Suriye'de kan, gözyaşı ve ölüm vardı.  Irak  ve Afganistan halkı da aynı sonu yaşadı.
Ülkemizde gerçekleştirilmek istenen darbe amacına ulaşsaydı  neler  olacaktı.
 1. Darbeci zihniyet kendinden olmayanlara baskı uygulayacak .
2. Birçok insan taraf olmadıkları için sorun yaşayacak.
3. Darbe karşıtı olanlar, sokaklarda protesto gösterileri yaparken sıcak çatışmalar yaşanacak. 
4. Sokaktaki İnsanların eline, perde arkasında ki karanlık güçler  silah verip  hedef gösterecek.
 5. Güneydoğudaki terör olayları daha çok artıp çatışmalar iç savaşa doğru gidecek. 
Kısacası ülkemiz üzerinde kan, göz yaşı ve  ölüm dolaşacaktı. 
Zerre kadar suçum yoktu diyenler bu yaşanılacak olanları hiç düşündü mü?  Kime hizmet ettiklerini hiç düşünme gereği hissettiler mi ? Yaşanılanlardan hiç bir ders çıkarmadılar mı ?
78 milyon insanın ve gelecek olan nesillerin kaderiyle oynanmasına, direk veya dolaylı olarak etki eden insanların, kendinde suç bulamaması gerçekçi bir yaklaşım mıdır ?
Şimdi ülkeyi sorgulayacağınıza bağlı olduğumuz cemaati sorgulayın.
Devletin yarıdan  fazlası  elimize geçmişti  daha fazla ne istiyorduk ? diye sorun kendinize.
Haksız sınavlarla belli makamlara geldik, Ey vicdanım, din diyorduk ama uygulamıyorduk, haksız kazancımız vardı,rahat mısın diye sorgulayın.
Yada her şeyden vazgeçin de şunu sorgulayın, sayenizde ülke kaosa sürüklenseydi, hangi ülkede kurban kesecekti akrabalarınız, yada cemaatinizden olmayan arkadaşlarınız. Zerre kadar suçunuz yok, Ergenekoncular suçu işledi üzerinize attı. Himmet paralarını Ergenekoncular hayrına cebinize koydu. 
Sizler sütten çıkmış ak kaşıklarsınız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR