Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ MİT RAPORU ve MİSYONERLİK.

Dün ve bugünkü ÜLKEMİZDE olan olayları değerlendirebilmek için, meselenin kaynağına inmemiz gerekmektedir. Ülkemizi parçalamak ve ellerine geçirmek planlarını 1000 yılı aşkındır yapanlar, zamanın icaplarına göre taktik değiştirmekte, çalışmalarını tespit ettikleri yöntemlerle yapmaktadırlar. Türk Milletini YIKMA planlarından en büyüğü ise, Türk’leri İSLÂMİYET’ten uzaklaştırmak, DİNSİZ yapmak, peşinden de kendi hâkimiyetleri altına sokmaktır.

Bu konuda en yeni ve açık örnek teşkil eden  “Dikkat Misyoner Geliyor “ kitabına, bir zamanlar, başkanlığını Gülseven Yaşer’in yaptığı ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI  (ÇEV)  in açtığı tazminat davası içinde, Mahkemenin Mit’ten istediği bahse konu rapor ilgi çekicidir!

“20 Nisan 2001 de, İstihbarat Başkanı Cem Uzgören imzasıyla,  Başkanlığa verilen MİT raporuna göre, “ Dünya Kiliseler Birligi temsilcisi olarak 1830’ lu yıllardan beri ülkemizde faaliyet gösteren, Amerikan Bord Heyeti’nin, Protestan mezhebini benimseyen bir kuruluş olduğu, din eğitimi ve sağlık hizmetleri konularında faaliyet gösterdiği, bünyesinde Protestan kilisesi ve Kitab-ı Mukaddes (Bible House) şirketi aracılığıyla Protestanlığın yayılması için uğraş verdiği öğrenilmiştir.

Üsküdar Amerikan Lisesi, Üsküdar SEV İlköğretim Okulu. İzmir Amerikan Lisesi. İzmir Sev İlköğretim Okulu. Tarsus Amerikan Lisesi. Tarsus SEV İlköğretim Okulu. Gaziantep Amerikan Lisesi ile bağlantısı bulunan, Amerikan Bord Heyeti’nin, sağladığı eğitim hizmetlerinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı’na sağlık hizmetlerinden dolayı, Sağlık Bakanlığı’na, dini çalışmalarından dolayı ise ,Diyanet İşleri Başkanlığı’na karşı sorumlu olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca faaliyetlerini yabancı müessese sıfatıyla yürüten ve son yıllarda yeni mülk edinmeyen, Amerikan Bord Heyeti’nin tasarrufu altındaki mülklerini de Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) devrettiği ve hâlihazırda faaliyetlerini SEV aracılığıyla yürüttüğü intikal eden bilgilerdendir. Öte yandan Amerikan Bord Heyeti’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kitab-ı Mukaddes şirketinin yöneticisi olan Süryani asıllı Emanuel Bağdaş’ın, Türkiye Ermenileri Patriği Metrof Mutafyan ile Fener Rum Patriği Bartholomeos Arhondonis’in Haziran 2000 ayı içinde yaptıkları görüşmede vardıkları mutabakat gereği 17. Ağustos. 1999 yılı Marmara depremi ardından ortaya çıkan Kiliseler arası deprem yardım komisyonu başkanlığı yaptığı öğrenilmiştir.

Amerikan Bord Heyeti ile aynı adreste faaliyet gösteren Sağlık Eğitim Vakfı’nın ise ülkemizde sağlık, eğitim, kültür kurum ve kuruluşlarına yardım amacıyla 1968 yılında kurulduğu, vakfın üye sayısının yaklaşık 12 bini bulduğu, üyelerinin Amerikan Bord Heyeti ve SEV’e bağlı okullardan mezun olan şahıslardan oluştuğu, 1999 yılı itibariyle 15 milyon Tl. yi bulan malvarlığına sahip olduğu yönünden duyumlar alınmıştır. Başkanlığını Gülseven Yaşer’in yaptığı, Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) ile Amerikan Bord Heyeti ve SEV koordinasyon içerisinde olup, ÇEV deprem bölgesinde eğitim ve öğretim evi projesi hazırlayarak, Amerikan Bord’dan yardım talebinde bulunmuştur. ÇEV, ayrıca üç bin ‘e  yakın öğrenciye burs  vermektedir.

Başkanlığını Profesör Türkan Saylan’ın yaptığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği hakkında, Atatürk ilke ve İnkılaplarını kalkan olarak kullanıp, bir çok kişi ve kuruluştan yardım adı altında para topladığı, ilgili bakanlıklardan izin almaksızın yurtdışından yardım aldığı, hiçbir yasal dayanağı olmadan kamuoyuna kendisini sivil toplum kuruluşları birliği olarak tanıtan, çeşitli dernek ve vakıflarla işbirliği içerisinde oldukları yönünde yapılan ihbarlar sonucu denetime tabi tutulmuş ve Dernekler Kanunu 62 ve 85/2 maddesine muhalefetten 5 Şubat 2001 tarihinde İstanbul Maltepe Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapılmıştır. Profesör Türkan Saylan hakkında yapılan incelemede annesinin , RABER  RAGMAN  ve MİNA VERLİG kızı, 1324 (1908) BERMİNGEN- İNGİLTERE  doğumlu ve KATOLİK HİRİSTİYAN olduğu. LİLİ MİNA RAİMAN ismini taşımakta iken 1936 yılında LEYLA ismini aldığı hususları tespit edilmiştir. (Devamı 7 de )

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR