GÖREV RUHU

Eğitim birliğinde bize ilk öğretilen ,yürürken kontrol ve birlikteliği sağlamak için yürüyüş kararı saymaktı. Her sol ayak yere basarken ;‘’HER ŞEY VATAN İÇİN’’  diye tempo tutuluyordu. Devamında‘’VATAN SANA CANIM FEDA’’    diye inletiyorduk Denizli’de Baba Dağlarını. Evinde ayrı özlem ile dolu gençler için o boğazları zorlayarak bağırma, yere sert vurma bir yandan deşarj olmanın belirtisiydi. Birkaç gün sonra başlayan marş ise anne özlemi ile vatan sevgisini pekiştiriyordu.

ANNEM BENİ YETİŞTİRDİ , BU VATANA YOLLADI

AL SANCAĞI TESLİM ETTİ, ALLAHA ISMARLADI…..

YASTIĞIMIZ MEZAR TAŞI,YORGANIMIZ KAR OLSUN

BİZ BU YOLDAN DÖNERSEK ,NAMUS BİZE AR OLSUN…..

Bu eğitim birliğinde ki bir askerin ,askerliğe başlangıcıydı. Ya daha küçük yaşlarda bu eğitimi almaya  başlayan bu bilinçle dolan insanların ruh durumunu , yetişmesini ve görev anlayışını düşünebiliyor musunuz?

Vatan adına yapılan her şeye  görev bilinciyle bakar bu insanlar. Görev, vatan ise  gerekirse canımızı vereceğiz diye  bağırmadı mı yıllarca .  Öyle ise yeri zamanı geldiğinde, bu bayrak altında bu topraklar üzerinde insanların rahat içinde yaşayabilmesi ,gelecek olan nesillerin huzuru için, vatanın bekası için gerekirse canını feda etmeyecek mi?

Vatanın bir karış toprağı bizim için kutsal ise, en olumsuz koşullarda en ücra köşede o vatan için ne yapılması gerekiyorsa onları yapmak ,bunu yaparken de  sorgulamamak göreve olan bağlılığı gösterir. İç politikada alan yaratmak, bir takım şeylerin üzerinden siyaset yapmak adına bu değerlerin kullanılması sadece vatan için mücadele edenlere zarar verir.

Görev ne kadar olumsuz olursa olsun, bu amaçla yola çıkan kişinin kafasında biz buradayız fakat şunlar neden yok, biz buradayız millet eğlencede, biz buradayız herkes sıcak yatağında  gibi bir düşünce olduğunu düşünsenize. Kafasında çıkacak olduğu görevden ziyade başka şeyler olan insanların karşılaştığı olaylarda sadece kendisini düşüneceğini ve içinde bulunduğu ekibe katkı sağlayamayacağı açıktır.

Profesyonel insanların tek hedefi vardır, yaptıkları işi tam anlamıyla en iyi şekilde yapmaktır, mazeret aramaz, sorunun bir parçası olmaz, çözüm ağırlıklıdır. Görevin içerisinde olur ve onu yaşar,Amatör ruhlu görev anlayışı ise kişi odaklıdır o hep kendini merkez alır ve çevresinde bir koruma engeli oluşturur. Onun amacı sadece kendisidir.  

 Çanakkale’de , Kurtuluş savaşında insanların tek düşüncesi vardı oda vatandı. Bu bilinçle ölümün üzerine yürümekten çekinmediler. Vatan için görev yapan insanların tek hedefi  görevlerinde ki başarı, en az kayıpla büyük işleri başarmaktır. Bu insanlar görevleri ile ilgilenirken yaşanılan olayları iç siyaset malzemesi yapmak  onlara ihanetten başka bir şey değildir.

Vatan görevi bir bayrak değişimidir.Ne zaman ne olacağını kimse kestiremez. Orta doğu üzerinde planları olanların o planları son bulmadıkça bu coğrafyaya huzur gelmeyecektir. Olayların bu denli artmasının nedenlerinden bir tanesi hakim güç veya yüz yıldır bölgeye hükmeden gücün  bölgeyi şekillendirememesinden kaynaklanmaktadır.

Bu mücadelede şehitlik mertebesine yükselenler mutlaka olacak, Onlar şehit olmaktan korkmazken sizlere ne oluyor da bunu eleştiriyorsunuz. O mücadele olmazsa ölebilecek masum insanları hayal edebiliyor musunuz. Sizin politik yaklaşımlarınızdan kat kat üstündür vatan kelimesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR