Söylemler pratiği tutmuyor?

Samsunspor'umuzun Fenerbahçe deplasmanında aldığı 1 puan ve ortaya koyduğu dirayetli futbol, Karabük maçı için hepimizi 3 puana kilitlemişti. Karabük gibi dişimize göre olan bir rakibe karşı alınacak galibiyet hem sezonun geneli için 6 puanlık bir avantaj kazanmamızı hem de lig tablosunun son üçlüsünden sıyrılıp psikolojik olarak rahatlamamızı sağlayacaktı. Sağolsun Samsunspor, kuru gürültü şeklinde geçen bir maç sonunda bir hafta daha lig tablosuna rahatça bakmamızı istemedi!
Fenerbahçe karşısında 1 puanı koparan 11'le sahaya çıkmıştık ama Kadıköy'den 1 puanı almaya şartlanmış bir şekilde çıkan takımımız, Karabük karşısına mutlak 3 puan havasında çıkmamıştı. İlk yarı boyunca rakibini tartarak oynayan ve sadece ev sahibi olmasından mütevellit topa biraz daha sahip olup, oyunda suni bir üstünlük sağlayan ekibimiz, yalnızca Ufuk'un etkili duran top organizasyonları sonrası oluşan karambollerle sonuca gitmeye çalıştı. Zaten koskoca 90 dakika boyunca takımımızın gelişim gösterdiğine dair tek anektot uzunca bir süre sonra duran top organizasyonlarımızdaki başarı yüzdesi ve tehlike oranıydı. Onun dışında oyunun hiçbir hattında elle tutulur bir faydamız yoktu. İkinci yarıda da fiziken düşünce, ne tadımız kaldı ne de tuzumuz.Oyuncularımıza gelince geçen senenin kahramanlarından Ufuk ve Murat'ın istekli oyunu sevindiriyor. Özellikle Ufuk takımı ileriye taşımak için elinden geleni yapıyor. Ancak bazen elinden gelenin fazlasını yapma çabası, hucümdaki bitiricilik şansımıza zeval veriyor.
Aslında en büyük sorun hucümdaki koordinasyon sorunu. Samsunspor'a geldiğinde Young Boys'un pozitif futbolunu buraya taşıyacağını söyleyen Petkovic'in takımının bekleri 90 dakika boyunca yarı sahayı geçmiyor, golcü 10 numara diye getirdiği oyuncuyu ön liberoda değerlendiriyor, sözde pozitif futbol oynayacak takımın 3 maçı 0-0 bitiyor, takım 7 haftada 5 gol atıyor ve söylemlerle sahadaki Samsunspor birbirini tutmuyorsa bir yerlerde sıkıntı var demektir. Manisa ve Karabük gibi dişine iki rakibe sahasında 5 puan veren bir takımın olmayan galibiyet stratejisi ile sezonu nasıl tamamlayacağını üzüntüyle düşünmekteyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR