Sistem mi sakat,...

                      Sistem mi sakat, idare eden mi?

 

T.C Devletimizin kuruluşundan bu yana insan hak ve hukukunun bir türlü sağlanmadığı ve yılardır bitmeyen demokrasi tartışmaları, bir türlü yerli yerine oturtulamayan kanun ve yasalar ile tepeden inme baskıcı teokratik yapılanmalar,

Siyasi parti ve sendika yaslarının bir türlü çıkartılamaması, demokrasi ve özgürlüklerin insan hak ve hukukuna aykırı gelişimleri karşısında Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana 50 yıldır devam eden LAİKLİK ve İRTİCA kavramları ile devam eden kargaşa, daha ne kadar sürecek?

AB üyeliği sürecinde gelişen ve Ülkemizde patlak veren ERĞENEKON adlı terör örgütü ve yaşanan son Sivil-Asker gerginliği daha ne kadar gündemi işgal edecek?

Siyasi parti ve sendikalar; Bir yanda demokrasi havariliği diğer yanda atamaların yapıldığı, kimi kongrelerde genel başkanların dediği ismin öne çıkarılması, birinci olanın değil de üçüncü olan adaylarının tercih edilmesi ve yaşanan usulsüzlükler, bireyin hak ve hukukunun çiğnenmesi, hangi demokrasi ve seçim sistemiyle bağdaşmaktadır?

Siyasi partiler; Millet vekil adaylarının tespitinde temayül yoklaması ve delege oyuna itibar edilmediği yerde demokrasiden nasıl söz edersiniz?

Yaşadıkları saltanat gereği kendilerini kral gücüne kavuşturan siyasi parti ve sendika genel başkanları;

Başkanlık koltuklarını kaybetmemek üzere TEK adam olma olgu ve duygusuyla hareket alanlarını genişletmekten başka teori geliştirmemekte, sıkıştıklarında demokrasiye sarılmaları ne kadar inandırıcıdırlar?

Demokrasi; Halkın kendi kendini idare etme sistemi ise, seçme ve seçilme iradesi neden halkın eline verilmiyor?

80 yıldır lider sultasıyla idare edilen ülkemizde işsizlik yoksulluk ve yolsuzluk başta olmak üzere, sınır komşularımızla sorunlar dünden bugüne azalacağı yerde çoğalmışsa, bölücülük ve hainlik TBMM taşınmışsa;

Ya bu sistem sakat, ya da bu sistemle bizi idare edenler…

 

[email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR