SERBEST KIYAFET

Bu gün memur Sen'e bağlı sendikalar ve Eğitim Bir Sen okullarda serbest kıyafet eylemi yapacak.

Eğitim Birsen'li öğretmenler başta olmak üzere Memur Sen, Türkiye genelinde bir eylemle tüm okullara serbest kıyafet ile gidecek.

Serbest kıyafetten anladıkları sadece başörtüsü mü, yoksa başka kıyafetler de mi var onu bu gün izleyeceğiz.

Ve özgürlükleri savunanların , yakın geçmişte bir öğretmene okula sivil ! kıyafetle gittiği için soruşturma açarak ceza verenlerin bu gün Sivil ! kıyafetler karşısında ne yapacaklarını da göreceğiz.

Göreceğiz diyorum çünkü yaptıkları eylem, hala yürürlükte olan 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası ve buna istinaden çıkartılan yönetmeliklere aykırı ve hala suç.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri başta olmak üzere , sivil kıyafet ile işe giden memurlar karşısında tepkileri gerçekten merak ediyorum. Çünkü Türkiye'de ilk olarak uygulanmaya başlanan ve dünya görüşüne göre herkesin ayrı pencereden baktığı bir konu bu.

İster türbana, ister özgür ve sivil giyinmeye yol açacak dendin , sonuçta kılık kıyafetle kendine yakışanın giyilmesi kadar olağan bir şey yok. Abartılı , siyasal, sosyal, etnik ya da farklı mesajlar veren kıyafetler tercih edilmedikçe sakıncası da yok.

Ancak Türkiye'nin ortamında konulara önce dünya görüşüne göre siyasal pencereden bakıldığı için neler olacak, neler yaşanacak ve tepkiler nasıl olacak merak ediyorum.

Ki, ilk tepki Kamu Sen'den geldi dün. Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ, okullarda serbest kıyafet uygulamasının ortaya birçok sorun çıkardığını savunarak, "Okullarda disiplini yok edecek olan serbest kıyafet uygulamasına hayır, ama başörtüsüne evet diyoruz" dedi. 

Karadağ, uygulama nedeniyle okullarda disiplin sağlanamadığını da söylemiş,, özellikle liselerimizde güvenlik probleminin baş gösterdiğinden söz etmiş.

Ve önemli bir tespitte daha bulunmuş. Uygulamanın, fakir öğrencilerin psikolojilerini bozduğunu belirterek,"okullarda statü ve gelir farklarının göz önüne serildiğini ifade etmiş ve eklemiş: “. Bizden yıllar önce serbest kıyafet uygulamasına geçen batılı ülkeler, okullarda ve okul çevrelerinde disiplin, taciz ve suçların yüzde 98 artması üzerine yeniden formaya dönmüştür."

 

Türkiye de ortak akılla yönetilmediğine göre ve de batının ve kapitalizmin artık o ülkelerin ekonomik yıkımlarına neden olan en vahşi şeklinin tartışıldığı dönemde biz o sisteme yeni başladığımıza göre,bu konuda da Amerika'yı yeniden keşfedeceğiz demektir.

Ne yapalım alıştık batının terk ettiklerini ve vazgeçtiklerini yaşayarak , yaparak , görerek zararını ve bedelini halka ödetmeye.

Kılık kıyafet uygulaması da bunun gibi olacak sanıyorum. Disiplin kalkacak önce. Okullar gerek öğretmeni, gerekse öğrencisi ile karmakarışık, siyasal ve sosyal renkli bir ortama bürünmeye devam edecek.

Ama dedim ya önce yasa ve yönetmelik çıkmadan serbest kıyafet uygulamasını yaşama geçiren Memur Sen'lileri merak ediyorum bugün.

 

 

 

YİNE MİT, YİNE SORUŞTURMA

MALATYA Erhaç Hava Üssü'nden 22 Haziran 2012'de havalandıktan sonra Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen ve 2 pilotun şehit olduğu Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E tipi keşif uçağıyla ilgili, Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği soruşturma başlattı.

şürülen uçakta şehit olan Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un ailesi tarafından uçağın düşürülmesinde ihmal ve kasıt bulunduğu gerekçesiyle yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.
Soru
şturmayı başlatan savcılığın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında soruşturma açılabilmesi için Başbakanlığa yazı yazacağı öğrenildi.

Bizi yine bir Fidan skandalı bekliyor. Ve tartışılmaya devam eden yargı ve dokunulmazlık sistemi de. Yeni yılın başlangıcı eski yılı aratmayacak gibi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR