"SEÇİMLERDE BÜYÜK...

"SEÇİMLERDE BÜYÜK SÜRPRİZ YAPACAĞIZ"

Demokrat Parti (DP) Samsun Milletvekili Adayı Vedat Çınaroğlu, "12 Haziran'da yapılacak olan seçimin sonunda kamuoyunu şaşırtacak sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. DP olarak milletimiz bize teveccüh gösterdiği zaman milletimizin DP'ye yöneldiğini, oy vereceğini ve DP'nin beklenmedik bir netice alacağını tahmin ediyorum" dedi

Denge Gazetesi olarak yürüttüğümüz Pazar Sohbeti bölümünde bu hafta Demokrat Parti (DP) Samsun Milletvekili Adayı Vedat Çınaroğlu'nu konuk ediyoruz. 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi ülke ve Samsun gündemine ilişkin birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Çınaroğlu, gazetemiz adına Berat Doğan Özkabadayı'ya seçimlerden büyük bir sürprizle çıkacaklarını belirtti. Çınaroğlu, "12 Haziran'da yapılacak olan seçimin sonunda kamuoyunu şaşırtacak sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. DP olarak milletimiz bize teveccüh gösterdiği zaman milletimizin DP'ye yöneldiğini, oy vereceğini ve DP'nin beklenmedik bir netice alacağını tahmin ediyorum" dedi

Berat Doğan Özkabadayı: Sohbetimize sizi tanıyarak başlayabilir miyiz?

Vedat Çınaroğlu: 1957 Samsun doğumluyum. İlkokulu Sakarya İlköğretim Okulu'nda okudum. Orta okulu Mithat Paşa'da liseyi ise 19 Mayıs Lisesi'nde okudum. 1975 yılında Karaharp okuluna girdim. 1979 yılında piyade teğmeni olarak mezun oldum. Türkiye'nin birçok bölgesinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde birlik komutanlıkları ve karargah subaylığı görevinde bulundum. 1980 yılını takip eden yıllarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Tunceli'de terörle mücadele görevlerim oldu. 1996 yılında bin başı rütbesinde iken kendi isteğimle emekli oldum. 1997 yılları arasında Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Samsun İl Başkan Vekilliği görevleri yaptım. 1999 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde MHP'den Samsun milletvekili olarak seçildim. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) meclis başkanlık divanı üyeliğinde bulundum. 2003 yılları aralarında da MHP başkanlık divanı üyeliğinde bulundum. 2003 yılında MHP'den istifa ettim. 1997'den 2003 yılına kadar MHP'de görev yaptım. Ankara'da başkanlığını Namık Kemal Zeybek'in yaptığı Türk Birliği adlı düşünce grubunda Türkiye ve dünya meseleleri ile ilgili çalışmalarda bulundum. Halen çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapıyorum. Ayrıca 2005 yıllarında TRT'de Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili programlar yaptım. 15 Ocak 2011 tarihinde yapılan Demokrat Parti (DP) olağan kongresinde Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildim ve genel başkan baş danışmanlık seçimlerini bugüne kadar icra ediyorum. 12 Haziran'da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde DP Samsun Milletvekili adayı oldum. 2 kızım var evliyim.

ÖZKABADAYI: MHP'den istifa etme nedeniniz nedir? DP'ye geçiş süreciniz nasıl oldu?

ÇINAROĞLU: MHP'de bulunduğum meclis çalışmalarında 1997 yılında yapılan kongrede ve 1999 yılındaki seçimlerde kamuoyuna sunduğumuz yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele programını mecliste ve hükümette icrası konusunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile görüş ayrılığına düştük. Ayrıca Abdullah Öcalan'ın idamı konusunda yaşananlar bu görüş ayrılılıklarını pekiştiren bir olay oldu. Aktif siyasette bulunmamız gerektiğini de Sayın Namık Kemal Zeybek ve arkadaşlarımızla düşündük. Bu süreçte DP'nin kongre hazırlığı içinde olduğu bir kısım DP'li tarafından bizlere bildirildi. Ve düşüncelerimizin DP kongresinde görev verildiği takdirde Türk siyasetinde uygulama imkanı bulacağımızı düşündük. O nedenle DP'deyim.

ÖZKABADAYI: Samsun'un genel durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

ÇINAROĞLU: Seçim süreci başladığı andan itibaren Samsun Merkezi'nde ilçelerde, köylerde sivil toplum kuruluşlarıyla esnaflarla, çiftçilerle, emeklilerle ve birçok kesimle bir araya geldik. Esnaflar son derece şikayetçi durumdalar. Esnaflar bankalardan aldıkları kredi ile işletmelerini ayakta tutmayı amaçladıklarını anlattılar. Aynı şikayetleri çiftçilerden de duyduk. 2 gün önce Vezirköprü Oyma Ağaç Köyü'nde köylüler üretim yapamadıklarını ve geçinmekte zorlandıklarını ifade ettiler. Bankaların kendilerine verdikleri kredilerle aldıkları traktörlerinin ve tarlaların şu anda icra takibi ile tehlike altında olduklarını söylediler. 9 yıldır AKP'nin hiçbir şey yapmağını sadece kendilerini avuttuklarını anlattılar. Kavak Dernekler Federasyonu'na gittiğimizde insanlar bize şunları söylüyorlar; 9 yıllık AK Parti döneminde Kıranköy Mezarlığı'nın karşısına yapılan hastane dışında Samsun'a hiç bir yatırım yapılmadığı gibi geçmiş dönemlerde milletin vergileriyle kurulmuş bütün işletmeler de peşkeş çekildi. Ballıca'da ki Tekel Sigara Fabrikası'nın adı bile değiştirildi. AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'nde (SKM)  fotoğraflara bakıldığında Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan merkezi hükümetin Samsun'a yatırıma sunulduğu görülmektedir. Netice olarak yatırım yapılamadığı için işsizliğin arttığı özellikle genç işsizlerin arttığı geçimlerin günden güne zorlaştığı bir Samsun tablosu ile karşı karşıyayız.

ÖZKABADAYI: Demokrat Parti olarak iktidara gelmeniz durumunda yapacaklarınız nelerdir?

ÇINAROĞLU: DP olarak Türkiye'nin sürüklenmekte olduğu iç savaş ve bölünmeyi durdurarak milli bir hükümet modelini ortadan kaldırmak için çalışacağız. Bağımsız Türkiye Partisi ve Demokrat Parti'nin kurduğu ittifak insanların dikkatini çekiyor. 12 Haziran'da yapılacak olan seçimin sonunda kamuoyunu şaşırtacak sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. DP olarak milletimiz bize teveccüh gösterdiği zaman milletimizin DP'ye yöneldiğini, oy vereceğini ve DP'nin beklenmedik bir netice alacağını tahmin ediyorum.

ÖZKABADAYI: Bir tarım ve hayvancılık ülkesi olarak bilinen Türkiye'nin bu konudaki son durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

ÇINAROĞLU: DP'nin öngördüğü en önemli konu memur, esnaf, çiftçi, emekliden oluşan ve genel bir sınıfta orta direk olarak adlandırılan geçim sıkıntısı ile derdi olmayan bir topluluk yaratmak. Türkiye'de tarım bitti. Pancar ekimine kota getirildi. Şeker pancarı üretimi bitti. Benzer şekilde tütün üretimi de bitti. Tekel yok desek yeridir. Bunların tamamı Amarikan şirketlerine devredildi. Her şeyi dışarıdan ihraç eden bir devlet olduk. Hayvan ihracatı bitti. Geçen Kurban Bayramı'nda kurbanlık bulunamadı. Yurtdışından angus getirildi. Ben ilçelerde pazarları dolaştım buraya köylüler süt getirmişler. 2.5 litrelik sütleri satmaya çalışıyorlar. O süt o şişenin içinde bulunan koladan daha ucuz. Demek istediğim sütten para kazanacak olan insanları bile para kazanamaz hale getirdiler. İşçinin ve memurun içinde bulunduğu hayat yüzde 50 maaşla artacak ve insanlar sosyal şartlarını iyileştirici vergi politikası ile işçi, memur, emekli ve esnaf yeterli gelir düzeyine kavuşturulduğu arz ve talep dengesi sağlanacak. Sosyal hayat yeniden canlanacak.

ÖZKABADAYI: Şehirdeki ulaşım konusuna bakış açınız nedir?

ÇINAROĞLU: Dolmuşlar Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım problemi yüzünden şehir merkezine gelemiyorlar. Vatandaşlar Kavak, Ladik, Vezirköprü gibi yerlere giderken 2 vasıta değiştiriyorlar. Bafra'dan Çarşamba'ya gidecek olan vatandaş 4 minibüs değiştirmek zorunda kalıyor. İnsanları maddi olarak sıkıntıya sokmanın ne anlamı var? Tek vasıta ile bir ulaşım sistemi kurulabilir. Sadece lafta milletimizin yanında olduklarını söylüyorlar fakat her konuda halkımıza zorluk çıkarıyorlar. Hem insanlar şikayetçi hem de bu sektörden faydalanan insanlar şikayetçi.

BİZİ UMUTLANDIRIYORLAR

Artık yeter 9 yıldır hiçbir şey yapmadılar. AK Parti'nin, MHP ve DSP koalisyonundan bir farkı olmadığını görüyoruz. İlçelerdeki esnaflar, köylüler ve görüştüğümüz herkes anlaşmış gibi aynı şeyleri söylüyor. Hepsi AKP'den kurtulmak istiyor. Bu da bizi umutlandırıyor.

AKP TEK KİŞİLİK PARTİDİR

Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı çalışmaları benim zamanımda tamamlandı. Sağlık hizmeti yeterli değildi. Bugünkü Kavak Hastanesi benim gayretlerimle bitirildi. Kavak'ın köylerindeki yolları biz kendi çabamızla yaptık. AKP'nin milletvekilleri hiçbir şey yapmadı. AKP tek kişilik bir partidir ve bunun adı demokrasi değildir.

AKP SEÇİMLERDEN ÇOK KÖTÜ BİR SONUÇ ALACAK

AK Parti'ye oy veren iyi niyetli insanlarımızı hipnotize ederek kulandılar. Hem de o mübarek dinimizi kullanarak yaptılar bunu. AK Parti 12 Haziran'daki seçimlerden hiç ummadığı kötü bir sonuç alacak. Vatandaşlarımıza tepeden bakan milyon dolarlık seçim harcamaları yapan bir anlayış önümüzdeki seçimlerde bozguna uğrayacaktır.

SAMSUN VALİSİNE SESLENİYORUM

Samsun'da bir üst geçide Samsun Valiliği tarafından bir yazı asılmış ve burada AB'ye tam üyelik isteniyor. Valilik, devleti temsil eden bir makamdır ama görünüyor ki AK Parti hükümeti tarafından birileri valilere ulaşıyor. Samsun Valisi'ne sesleniyorum onurlu bir vali devletin temsil ettiği bir konumda devletin onurunu ve saygınlığını korumakla mükelleftir. Siyasi aranjmanlara giremez. AKP iktidardan indiği zaman bu valilerimiz bir takım soruşturmalara tabi olurlar. Hem şahısları zarar görür onun ötesinde yapımızın ve devletimizin güvenilirliği zarar görür.

ÖZKABADAYI: MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır'ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

ÇINAROĞLU: Şahsi hayatın mahremiyeti konusunda yorum yapamam. MHP şu anda geçmişte üstlenmiş olduğu siyasetten uzak. Yoksa benim dünya görüşümdeki Türk milletçiliği konusunda asla bir değişiklik yoktur. Ancak Osman Çakır hakkında yorum yapmam yanlış olur. Bu tür polemiklere girmek istemiyorum.

TERSANEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUM

Deniz ulaşım sektörünün önünü açabilmek için ayrı bir denizcilik bakanlığı kuracağız. Türkiye'nin 3 tarafındaki denizlerin Türk milletine yeni imkanlar sağlayabilmesi için yeni bir yatırım ağı oluşturacağız. Deniz taşımacılığı. Bu nedenle Samsun'da yapılacak olan tersaneyi çok önemsiyorum. İkincisi Samsun'da eksik kalan şey tarımdır. Yani Samsun'da 2 tane çok önemli nehrimizi ova haline getirdiği verimli toprakları Bafra ve Çarşamba ovaları var. Burada hem tarım yapılır hem de dondurulmuş gıda sanayi burada devreye sokulmak suretiyle hem istihdam alanı yaratılır hem de 21. yüzyıla özgü yeni gıda sektörüne Samsun dahil edilmiş olur. Bunun için yapılacak şey yatırımdır. Bunu yapacak olan girişimcilerimizin de önünü açmak gerekiyor. Eğer özel sektör bu konuda cesaret sahibi olamaz ise devlet burada yatırım yapar. Biz bunun takipçisi olacağız.

ADALARIMIZ YUNANİSTAN'A PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Aydın ilinin Didim ilçesinde Eşek Adası ve Bulamaç Adası 2 yıldır Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin işgali altında. Yani Yunan işgali altındadır. Her bir adada Yunan Silahlı Kuvvetleri asgari binalar tesisler inşa etmiştir. Kiliseler inşa etmiştir. Geçen hafta İstanbul 1. sıra milletvekili adayımız emekli albay Ümit Yalın, Türk adasına bir pasaportla gitti. Pasaportla adaya çıktı ve adadaki Yunan Askeri Birlikleri'nin varlığını kameralarla tespit etti. Genel Başkanımız Namık Kemal Zeybek Didim ilçesinde Eşek Adası ve Bulamaç Adası'ndaki Yunan işgalinin ortadan kaldırılması için bir miting yapıyor. Ama bizi bir aydır genel başkanımızın, diğer arkadaşlarımızın, parti yöneticilerimizin ve benim de 15 Mayıs 2011 tarihinde Samsun'da yaptığım basın toplantısında olduğu gibi yaptığımız bütün açıklamalar ortaya koyduğumuz bütün belgelere rağmen hükümet bu konuda hala bir açıklama yapamamıştır. Buradan ifade ediyorum AKP hükümeti iki adayı resmen Yunanistan'a peşkeş çekmiştir. 28 Mart 2011 tarihinde Hürriyet Gazetesi'ndeki Yunanistan Dış İşleri Bakanı ile yapılan açıklamalardan da anlıyoruz ki bunlar şifai olarak Yunanistan'a verilmiş. Biz bu konunun takipçisiyiz ve bu konudan tüm Türkiye'nin haberdar olmasını istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Pazar Sohbeti Arşivi
SON YAZILAR