SEÇİM GÜNDEMİ -CANİK

Seçimler yaklaşırken sürece ilişkin bilgi ve yorumlarımızı sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz demiştik. Buna kaldığımız yerden devam ediyoruz. Geçen yazımızda sizlere Atakum ve Bafra ilçelerindeki durumla alakalı bazı bilgilerimizi ve yorumlarımızı paylaşmıştık. Bu yazımızda ise Canik'e değineceğiz.
Milletvekili adayı olarak saha çalışması yaptığım 2011 Genel seçimlerinde açıkça gördüğüm bir şey vardı ki ; Canik ilçemiz AKP'li seçmenin en radikal olduğu ilçelerin başında geliyordu. Gerek merkezinde gerekse köylerinde AKP seçmeni oransal ağırlığını açıkça belli ediyordu. Nitekim seçim sonuçlarına bakıldığında da bu durum somutlaşmış olarak karşımıza çıkmıştı. %71 oranında oy alan AKP ,%16 oranında oy alan CHP ve % 8 oranında oy alan MHP'nin çok önünde idi. Yerel seçimler biraz daha adaya dayalı ve aday isminin parti isminin önüne geçtiği seçimler olsa da diğer partilerin oldukça üstünde oy alan AKP'nin Canik'te yarışa birkaç adım önde başladığı çok açık görülmektedir.
Mevcut Belediye Başkanı AKP'li Osman Genç'in yapmış olduğu icraatların tartışmalı olduğu açıkça ortada. Sayın Başkan her ne kadar yakın "Samsun alan değil ,satan şehir olmalı" gibi bir beyanatta bulunmuşsa da "Lovelett, Metro, Baumax ve Piazza'' gibi tüketimi körükleyen tüm alışveriş merkezlerini kendi ilçesinde açtırması bu beyanatı ile yan yana konulduğunda büyük bir çelişki teşkil ediyor. Samsun Esnafına en büyük darbeleri Sayın Osman Genç vurdu desek,  haksızlık yapmış olmayız diye düşünüyorum. Üstelik yaşanan sel felaketinde ortaya çıkan tabloda hala hafızalardan silinmiş değil. Tüm bunlara rağmen Osman Genç partisinin rakipsiz adayı gibi görülüyor. Ancak, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacakmış edası ile Samsunun diğer ilçelerine yayılacak şekilde yaptığı reklam kampanyaları ve siyasi çalışmalar kafa karıştırmıyor değil. Kendisinin niyeti ''ben Büyükşehiri isteyimde, Canik garanti bana kalsın'' mı ? Yoksa '' Canik zaten garanti, Büyükşehir adaylığı neden olmasın'' mı? Tam anlayabilmiş değiliz.
Diğer partilere baktığımızda ise durum şöyle görünüyor. CHP sanki Canik'i yok sayıyor gibi. Varsa yoksa Atakum. Koskoca CHP, Samsun'un büyük bir kesiminde yokları oynuyor. Gerçekten anlaşılır bir durum değil. CHP'li dostlarım bana kızmasınlar ama maalesef durum böyle görünüyor. Canik için şu güne kadar CHP'den bu güne kadar adaylık için adı geçen hiç kimse benim kulağıma gelmedi.
MHP'de ise Canik ilçesi, aday adayları açısından hareketli bir görüntü çiziyor. MHP İlçe başkanı Sayın Güner Akkurt'un samimi bir şekilde AKP ve Başkan Osman Genç'e karşı muhalefet yapmaya çalıştığı görünüyor. Güner Başkan, aday belirlemede, sahaya erken çıkmak adına oldukça aceleci bir davranış sergiliyor. Anladığım kadarı ile kendi kafasındaki adayı da belli. Güner Başkan, Aday adaylarından Atıf Yiğit'ten yana tavrını belirlemiş görünüyor. Ancak diğer aday adayı olarak ismi geçen diğer isimler Yaşar Teyyare ve Erdem Ünal'a da yönetimi içinden destek veren çok sayıda isim olduğunu biliyorum. Özellikle Erdem Ünal'ı destekleyen yönetici arkadaşlar sıkı bir çalışma içerisindeler. Erdem Ünal'ın koz olarak ortaya koyduğu en önemli argüman ise kendisinin köyünün de bulunduğu Gebi bölgesi muhtarlarının destek açıklamaları.  Yaşar Teyyare ise duruşu ve Canik'in meselelerine yaklaşımı açısından yönetim içinde taktir görüyor.
Canik İlçe yönetimi aday belirlemesinde yönetim kurulu üyeleri arasında yapılacak oylamayı yöntem olarak  benimsediğini biliyorum. Ancak bana göre bu yöntem sağlıklı bir sonuç vermeyebilir. Daha geniş tabanlı bir ön seçim ve mümkünse anket yöntemi ile vatandaşın görüşünü de alarak yapılacak bir aday tespiti daha sağlıklı sonuçlar verebilir kanaatindeyim. Ayrıca adaylık için başka isimlerin de niyetli olduklarını bildiğim için acaba çok mu acele ediliyor endişesi taşıdığımı da eklemeliyim. Netice itibarı ile her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Sayın Başkan ve yönetiminin kararlarına saygı duyuyoruz. Başarıda başarısızlıkta öncelikle onların hanesine yazılacak ne de olsa. Saygılarımla…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Alperen CARUS Arşivi
SON YAZILAR