SEÇİM GÜNDEMİ

 2014 Yılı,Mart ayında yapılacak seçimlere 7 aydan fazla bir zaman var. Ancak siyasetin gündemi hızla ısınıyor. Aday adayları çeşitli yollarla kendilerini kamuoyuna ve adayı olmak istedikleri siyasi partilere takdim etmeye başladılar.

 Özellikle  bazı ilçelerde yarış hızlı başladı. Atakum,İlkadım ve Bafra'yı  bu ilçelerin başında sayabiliriz. Bu ilçelerde özelikle MHP'den aday olma mücadelesi veren çok sayıda aday adayı var. Bu durum bu ilçelerde MHP'nin iddialı olduğunu ortaya koysa bile bu kadar aday adayının ortaya çıkarabileceği küskünler meselesi ne şekilde çözülecek, orası biraz muamma.

 Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in yeniden adaylığına karşı partisi AKP'nin içinden ciddi  itirazlar olduğunu şahsen biliyorum. Alternatif isim olarak Samsun Vergi Dairesi Başkanlığından kısa zaman önce istifa eden Şuayip Sevgi'nin ismi geçiyor. Ancak kendisi bunu şimdilik reddediyor. Şüphesiz başka isimlerin de bu yönde girişimleri olacaktır ancak AKP'den adaylık düşünen isimlerin MHP'den aday olmak isteyen aday adaylarına nispetle çok daha ketum davrandıkları görülüyor. MHP'nin ise Bafra'da bir çok isimle sahada olduğunu görüyoruz. Kıdemli siyasetçi Hasan Arslan adaylık için yine peşrev çekiyor ve her zamanki gibi iddialı. Aslan Yıldırım ve Özgür Topkaya da çalışmalarına başladı. Benim açımdan en dikkat çekici isim ise uzun süre Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı yapmış Eğitimci-İşadamı Nusret Seven. Geçen yerel seçimlerde de aday adayı olan Nusret Seven , o günden beri çalışmalarına ara vermeden devam etti . Ben Hasan Arslan'ın tecrübesi ve Nusret Seven'in dinamizmi Bafra'da MHP'ye seçimi kazandırır kanaatindeyim. Yeter ki aday olamayan taraf nefis yapamadan diğerini desteklesin.

 Atakum ise aday adayları ve partiler açısından en karışık ilçe . AKP'de Eski Başkan Adem Bektaş yine sahnede. İlçe Başkanı Hüseyin Dereli uzun süredir kapı kapı çalışıyor. İshak Taşçı ismi kulislerde sık sık telaffuz ediliyor. Turan Çakır'ın adı da aday olabilecekler arasında anılsa da henüz kendisinden bu yönde işaret yok. CHP'de mevcut başkan Metin Burma rakipsiz gibi görünüyor. Sağlık durumu ile ilgili bazı spekülasyonlar yapılsa da, Başkan Burma ''Çivi Gibiyim'' diyerek fırsat bekleyenlere kırmızı ışık yakıyor. Ancak her ihtimale karşı Cemil Deveci ve Hayri Erdönmez'in  ismi de ufak ufak fısıldanıyor. Asıl hareketlenme ise MHP'de. Erkan Avcı ile açılan sahne ,Cemalettin Kola , Hasan Danayiyen, Mahmut Erbil, Hüseyin Kaymakçı, Şakir Kabakçıoğlu ile iyice hareketlendi. Atakum'da hem aday adaylarının hem de partilerin işi oldukça zor görünüyor. Siyasetin ve özellikle MHP siyasetinin oldukça içinde biri olarak inanın ben bile Atakum'da ortaya çıkacak manzaraya dair bir tahmin yapamıyorum.

 Neyse şimdilik bu kadar yeter. Nasıl olsa bu konulara dair çokça yazıp çizeceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkan adaylıkları olmak üzere ilçelere dair duyumlarımı sizlerle paylaşacağım. Bir çok yazar arkadaşım yazdı ama bende tekrarlamak istiyorum.   Atakum'da Başkan Metin Burma olmasa CHP diye bir parti olduğunu nerede ise unutacağız. CHP ne yapar ne eder  bileniniz ,duyanınız var mı ?

Şimdiden bayramınızı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alperen CARUS Arşivi
SON YAZILAR