SAMSUN TANITIM GÜNLERİ FESHANE

Merhaba sevgili dostlar,

Her zaman sürekli reklamlardan bahsederiz. Reklamın iyisi kötüsü olmaz deriz.Ama iş memleketimizin yaşadığımız yerin tanıtımına gelince işi başkalarına havale ederiz.Sonrada benim memleketim der dururuz.

Firmalar kendi reklamları için bir takım basın yayın organlarına milyarları verirler. Billboardlar kiralarlar, afişler, pankartlar, broşürler derken reklam gideri olarak bir hayli yüklü bütçeyi harcarlar. Ama iş samsunun tanıtımına gelince bütçeler birden bire darboğaza girer, işler kesatlaşır, siftahsız tezgah kapatırlar bu işleri hep Belediyelerin, özel idarelerin, Kaymakamlıkların, Vali'liğin üzerine yıkmaya çalışırlar. Bir de kendilerini aklamak ve bu işlerden kurtarmak için bu tanıtımların bana ne faydası olacak faydası olan kuruluşlar destek versin diye de konuşurlar.

Samsunlu Dernekler Federasyonunun (SADEF) tertiplediği 5 nci Geleneksel Samsun Tanıtım Günleri 12-15 Nisan tarihleri arasında İstanbul Eyüp Feshane'de gerçekleştirilecek

Samsunun gurbetteki sesini güçlü kılan ve varlığını hissettiren SAMSUN TANITIM GÜNLERİ güzel bir organizasyon.Tüm Belediye başkanlarımızın,Kaymakamlıklarımızın ve Valiliğimizin desteklediği katkılar sağladığı bir organizasyon.

Ama bu organizasyonun içerisinde yer almak için aynı hassasiyeti iş adamlarımız, işletmelerimiz, Esnaflarımız, sanatkârlarımız, sanatçılarımız göstermemektedir. Ben buradan tüm merkezdeki ve İlçelerimizdeki irili ufaklı tüm işyeri sahiplerinden yardım ve destek bekliyorum. Karınca kararınca tanıtım günleri ile görevli arkadaşlara yardımcı olmalarını istiyorum. Maddi olarak destek olamayanlar ellerindeki ürünlerle çok rahat destek olabilirler.

Bu konuda Feshane Samsun Tanıtım günlerine destek veren firmalarımıza teşekkür ediyorum. Ama destek vermesi gerekirken destek vermeyenlere haydi vakit geç değil sizinde çorbada tuzunuz bulunsun diyorum.

Samsun Tanıtım Günleri Samsunun bir tanıtımı olmasından ziyade gurbetteki hemşerilerimizin bir buluşma noktasıdır. Birlikte ve beraberlikte olma noktasıdır. Samsunun tüm ilçeleri ile birlikte kendini tek yürek halinde gösterme noktasıdır. Gurbetteki hemşerilerimizin memleket özlemi giderme noktasıdır.

Dört yıldır Feshanedeki etkinliklere katılır ve bil fiil içerisinde olurum.Oradaki hemşerilerimizin gelipte kendi ilçelerinin stantlarını görünce gözlerindeki ve yüzlerindeki mutluluğu hissetmemek mümkün değil.zannederim Samsun Tanıtım Günlerinin 2 nci veya 3 ncü yılı idi,feshane kalabalıkmı kalabalık iğne atsanız yere düşmüyor.Bizim standımıza bir başka ilçemizden olan 2 vatandaşımız geldi.Ya kardeşim biz felan yerin standını arıyoruz ama bulamadık nerede acaba diye sordular.Bende onlar bu sene gelmediler deyince o iki vatandaşımızın yüzlerindeki öfkeyi görmeliydiniz.Öyle sözler sarf ettiler ki Belediye Başkanlarına,Kaymakamlarına ifade etmem mümkün değil.Memleket özlemi ile yanan bu insanlar kendilerini temsil noktasında olanları göremeyince büyük bir hayal kırıklığına uğradılar.Bu ve buna benzer olayları bir çok kez birebir yaşadım Feshanede.

O müthiş kalabalık ta insanlar kendi ilçelerini,kendilerinden bir şeyleri orada görmek istiyorlar,bizlerde elimizden gelen gayreti göstererek yörelerimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.

Feshane Kendimizi, yöremizi her yönü ile ifade edebileceğimiz, tanıtabileceğimiz büyük bir organizasyondur. Federasyonun değerli yöneticileri gerçekten büyük bir emek sarf ediyorlar Samsun Tanıtım Günleri için. Özellikle Samsun Tanıtım Günlerinin geleneksel hale gelmesinde ve Türkiye Gündemindeki yerini almasında eski başkanlardan Müslüm Çamuroğlu'nun büyük gayret ve çabaları vardı.Burnu kaf dağında olmayıp her ilçeyle tek tek ilgilendi herkesi İstanbul'da toplamaya çalıştı,büyüğü ile büyük küçüğü ile küçük oldu.Böylesi büyük bir organizasyon için elinden gelenin fazlasını yaptı.Bugün Kaya Aşçı Başkan da gayretler içerisinde Bu organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bu arada organizasyonu gerçekleştirenlerden SAMSUN TANITIM GÜNLERİNDE Samsunlu sanatçılarımızı sahneye çıkartmalarını özellikle talep ediyorum. Samsun Tanıtım Günlerinde başka yörelerin sanatçılarının olması,sahne alması gözümüze ve gönlümüze hiç te hoş görünmüyor. Umarım bu organizasyonda Samsunlu Olmayan sanatçılar sahne almaz. Aksi takdirde açık ve net bir şekilde bu satırlardan eleştirilerime devam edeceğim.Biz orada Samsun için ve Samsunlu olduğumuz için varız.Ve oraya geleceklerde Samsun Tanıtım Günleri olduğu için gelecekler.Tüm Samsunluların bu ve benzeri organizasyonlarda kendi sanatçılarını desteklemeleri gerekir diye düşünüyorum.

Sevgili dostlar,

Bu akşam itibari ile inşallah İstanbul'a doğru Samsun Tanıtım Günlerine katılmak için yola çıkacağız. Önümüzdeki pazartesi veya Salı gününe kadar orada olacağım, Yazılarımıza inşallah Feshaneden devam edeceğim.Gurbette Samsunlu olmanın nefesini, sesini, gözlemlerimi yazılarımla sizlerle paylaşacağım.

Sevgi ve saygılarımla..

ALLAH(C.C) EMANET OLUN….




Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR