Samsun MHP teşkilatı aday adaylarını tanıttı

Cumartesi günkü tanıtım töreninde oradaydım.31 aday adayının – mazeretleri nedeniyle katılamayan ikisi dışında,29 aday adayı teşkilat mensuplarına ,basına ve Samsunlulara kendi sözleriyle tanıtıldı.

Salonda coşkulu kalabalık vardı.Kararlılık ,inanmışlık göze çarpıyordu.Çoğu Samsun'un tanıdık bildik simaları!.Siyasetin içinden gelmiş, farklı kulvarlarda hizmet vermiş gençler çoğunlukta idi.

Hamasi konuşmaları bir tarafa bırakırsak ilgimi çeken birkaç hususu belirmek istiyorum.

Aday adaylarından Sn.Hasan Çakıroğlu ile Sn.İlyas Vural'ı gönülden kutluyorum.Medeni cesaretlerinin yanı sıra “MHP 'den aday olmanın haklı gururu bize yeter” mütevazılığı taktire şayandır..

Üç bayan aday arasında, öne çıkan Nuray Yılmazdı.Ülkücü şehit kızıdır kendisi..Açık sözlü, tavrı ve duruşu ile ülkücü ocakta eğitildiği belli oluyor.Çünkü,”Ülkücü”, her ortamda ,her ahval ve şeraitte söyleyecek sözü olandır.Çünkü onun genlerinde varlığını ortaya koyma asaleti vardır.Eğer,Meclise girerse kenarda köşede mızmızlanan, rüzgara göre yelken şişirenlerin vay haline !

Aday adaylarının kendi tanıtımlarını bir merak dinledim .Çevreyi,kalabalıkları gözlemledim.

MHP saflarına yeni katılanları merak ettim . Bakışlardaki sevecenlik ,hüsnü kabul belirgindi. Taşkınlık yoktu.Salondaki alkış yoğunluğuna göre Sn. Erkan Avcı ve Sn. Osman Teber iyi hazırlanmışlar.Siyasete damardan girmeyi öğrenmişler. İletişimleri fevkalade başarılı idi.Bu arada ,E.Avcı' nın  “sitem”ini aldım kabul ettim.Hak Taala nasip eder,kırmızı ceylan derisi koltuğa oturduğu gün,şikayetlerime katlanması gerekecek!

Bazısı daha kürsüye çıkmadan “dört yıl” çabuk geçti! Serzenişleri yükseldi.Kime idi anlayamadım! Demek baypas her zaman kalbe iyi gelmiyor.Gönül koyanların gönlünün alınması şart.Öğle geçerken uğradık ,kabul görmüyor!…

Her dönem aday ya da aday adayı olanları Samsun siyaseti tanıyor.Teşkilatlar onları herkesten iyi biliyor.Fazla söze hacet yok.Her seçimin lejyoneri onlar,rütbesiz askerleri!Yalnız biri var ki içerlerinde Sn. Dr. Kemal Bostancı kendini tanıtırken, bir cümlesi,can alıcıydı.Şah damara yakındı.İki defa temayül yoklamasına girdim.dedi ,birincisinde 10. ve ikincisinde 2002'de birinci oldum.Sonrası malum!!

Hiçbir zaman mağduriyetini dile getirmedi.Davasına  küsmedi,Siyasette yozlaşmadı.Kendi çapında teşkilatlarla gönül bağını koparmadı..Bunları anlatmaya çalıştı.Hak vermemek mümkün mü?

Üç isim daha var ki Türk siyasetine katkı sağlayacak,MHP'ye yeni bir soluk kazandıracak isimler.Eni konu tanımam..Yolda görsem, el ilandaki mi diye bön bön bakarım.Kaliteleri ve kariyerleri yüksek.Genç ve enerjik kişiliği ile Sn.Gürhan Gündüz.Sn.Cemalettin Şimşek,Sn.Burhan Bahadır,Sn.Kamil Al'dan ümitvarım…

Kariyer noktasına gelince Sn.Turan Öz ve Sn.Ahmet Nizamettin Aktay'ın Samsun siyasetinde kalıcı olacağı ümidindeyim .Uluslararası tecrübe,bilgi ve donanım,kariyer iktidar partilerinin en çok ihtiyaç duyduğu niteliklerdir.Tabii Parti liderinin doktoru,sınıf arkadaşı,mahalle komşusu,medyatik simaları,şikeci hırsız/arsız da olsa “Vesayetçi” bendensiniz dedi mi akan sular durur.Benim söylemek istediğim böylesinden değil.

Törende dikkatimi çeken bir önemli husus ta bazı adayların burada İktidar partisinin aday adaylarından TV programına katılanlar da ayni yanlışlıkta olduklarını gördüm.İlk önce “Kavaklı” olduklarını lafı punduna getirip kakalıyorlar.

Bu memlekette etnik ayrımcılık,mezhep farklılığı,aşiretçilik,tarikatçılık/cemaatçilik,bölgecilik yetmedi kadın/ erkek ayrımcılığı bir de üstüne üstlük kasabacılık,kentçilik eklenirse siyasetin hali nice olur?Düşünen yok…

“Hani, askerde Komutan K.Maraşlı imiş.Kendini övdürmek için her önüne gelen ere sorarmış.Söyle bakalım Mehmet, sen nerelisin? K.Maraşlıyım komutanım ,derlermiş.Sıra bizim Temel'e gelmiş.Komutan sormuş :”Oğlum.Sen nerelisin?”Temel,Kahraman Drapzonluyum , gomudanum.”demiş…Hesap  o hesap.Yapmayın.Etmeyin.Yazıktır.İnsanın insana üstünlüğü takvadadır.Siyasette hizmette yarışmaktadır..Gerisi angarya!

Neyse ,iki dönem Samsun Milletvekilliği yapmış Sn.Ali Eser'e bir parantez açmalıyım.Belli ki MHP'ne yüreği elinde gelmiş.Listeye girer/girmez.Olur/olmaz.Ama,önemsenmesi gereken bir siyasetçi.Analizlerine ve 3 önemli uyarısına ben de katılıyorum.Herkesin bildiği şey deyip dudak bükmemek gerekir.İçi ve dış şer odakların MHP üzerinde yürüttüğü tuzaklara dikkat çekiyor.Bana ne ,de ; diyebilir.Ama demiyor.Uyarıyor.Teşkilatların dikkatine sunuyor.Siyaset birikimi,seçmenle iletişimi,seçim propaganda yöntemleri konusunda seçimde  katlı sağlayabilir..

Son olarak ,bir farklı görüşümü belirtmek istiyorum .Oldum olası “seçilmiş” lerin istifa ederek,görev yerlerini boşaltarak aday ya da aday adayı olmalarına karşıyım.Kendi seçim bölgesinde kendisine oy veren,kendisinden hizmet bekleyenleri yarı yolda bırakıp,kusura bakmayın demeleri bana ters geliyor.Bir başka nokta,kendi seçim çevresinde Belediye seçimlerinde “aday olmakta” nazlananların ,şimdi kalkıp “Anayasal hakkımdır” ya da “ kim tutar beni” anlayışında  ortaya çıkmaları tuhafıma gidiyor.

Yine de tanıtım töreninde benim gönlüm bir hoştu,üç Hilalin altında!!..İyi ki davet edildim.İyi ki gitmişim. 12 Haziran seçiminde MHP'nin Samsun'da 3-0 la başlayabilir dersem, hayal olmaz!.

Bir naçiz uyarım da  Sn. Belediye Başkanlarına olacak,Beyler, locadan/protokol rezervasyonundan kurtulunuz, Sizlere oy verenlerin arasına katılınız.Sizden orada ne aş ,ne iş isteyen olmaz.Tatlı bir gülüşünüz yeter.Politbüro anlayışını terk ediniz.Masaları dolaşınız,gönüldaşlarınızın elini sıkınız.Çevrenizde ,karşınızda oturan “iki sırıtkan adam “ sizden değil bilesiniz.!Şimdilik sizdendirler,sizden görünendirler..Lütfen  yanınızdan uzaklaştırınız!!.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR