Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Sahibinden satılık&kiralık

SAHİBİNDEN SATILIK & KİRALIK 
KELEPİR KAMU HASTANELERİ

TTB Büyük Kongre Delegesi olan Samsun Tabip Odası eski Başkanı Uzman Dr. Cem Şahan tek kişilik ordu gibi mücadele ediyor halkı aydınlatabilmek için. Bunlardan bir yenisi de dün düştü e-posta adreslerine. Cem hoca Kamu Hastaneleri Özelleştiriliyor dedi son açıklamasında ve şu uyarılarda bulundu:


"Mart  2010 dan beri  TBMM de  bekleyen  Kamu  Hastaneleri Birliği  Yasa  Tasarısı, Meclisi  By-pass  yaparak  Bakanlar  Kurulu  Kararı  ile  hayat  buluyor
Bir gerçeğin altını çizmekte sonsuz yarar vardır. Hastanelerin özelleştirilmesi Tekel'e, şeker fabrikalarına, bankalara, otoyollara, eğitime, PTT'ye, havayollarına benzemez. Kuşkusuz onların da özelleştirilmesi çok olumsuzdur. Ancak insanların acıları, hastalıkları nedeniyle gitmek zorunda oldukları hastanelerin özelleştirilmesi telafisi imkansız sonuçlar doğurur. İşin özü parasız hizmete ulaşmak bütünüyle olanaksızlaşacak, devlet hastanesi olarak bilinen hastanelerin artık tamamen özel hastanelerden bir farkı kalmayacaktır. Bu tasarının yasalaşması halinde; sağlık hizmetleri bütünlük içinde verilemeyecek, bölgesel farklılıklar daha da artacak, sağlık alanı yerel politikacıların müdahalesine daha açık hale gelecek, cepten ödemeler ve katkı payları artacak, sağlığa erişim daha da güçleşecektir."
Söyledikleri bu kadar değil elbette Cem Şahan'ın. O kadar çok sakıncalarını saymış ki, bizim köşemizde yetmez bu zararları sıralamaya. Yarın, Cem hoca ne kadar da haklıymış dememek için herkes bir şey yapmalı!

TARİH TEKERRÜR İSE..

Nazi Almanya'sından papaz Martin Niemöller'in Günlügünden:
'' Once sosyalistleri topladilar, sesimi çıkarmadım;
çünkü ben sosyalist degildim.
Sonra sedikacıları topladılar, sesimi çıkarmdım;
çünkü ben sendikacı değildim.
Sonra Yahudileri topladılar, sesimi çokarmadım;
çünkü ben Yahudi değildim.
Sonra beni almağa geldiler; benim için sesini çıkaracak kimse
kalmamıştı...''

Günün Çizigisi

KALEM SİZDE

'Bütün insanları dostun bil, kardeşin bil kızım
Sevincin ürünüdür insan, nefretin... değil
Zulmün önünde dimdik tut onurunu
Sevginin önünde eğil kızım..''
(Teşekkürler Cem Şahan)
****

"80 yaşındaki dede eşine gençliğimizdeki flört zamanlarımızı hatırlıyor musun demiş.
Nene de evet özledim diyince dede yarın ilk buluştuğumuz yerde buluşup sevgiliyken yaptığımız şeyleri yapalım demiş.
Dede süslenmiş püslenmiş buluşma yerinde saatlerce beklemiş ama bakmış nene yok.
Eve gelince bir bakmış nene ağlıyor ne oldu demiş.
Ne olacak AŞKIM annem yollamadı demiş :))))
(Teşekkürler Recep Keleş)
****

İnsanlar vardır; berrak, pırıl pırıl bir deniz.
Boşa gitmez ne kadar güvenseniz.
Dibini görürsünüz her şey meydanda.
Korkmadan dalarsınız, sizi sarar bir anda.
İçi dışı birdir çekinme ondan.
Her sözü içtendir, her davranışı candan...
(Can Yücel- Teşekkürler Gülsüm Urfalı)
****

Calışıyor muyum diye soruyorsun. TABIKI CALIŞIYORUM!!! Ben aile yöneticisiyim, çalar saatim, aşcıyım, öğretmenim, dadıyım, hemşireyim, ütücüyüm, antrenörüm, kuaförüm, psikoloğum, bodyguardım, geleceği tahmin ederim, omzumda ağlanabilinir, navigasyonum (herşeyi bulurum) şoförüm bankamatikim 24/7 365 gün hazırım. :)) Eger bir ANNEYSEN ve bununla gurur duyuyorsan kopyala..
(Teşekkürler Gamze Var Çolak)

Tanıdınız mı?

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA
TANIDINIZ MI?

Şimdi size bir başka fotoğraf sunuyoruz. Yine Samsun'dan bir fotoğraf. Uzaklarda aramayın diye hep öyle yapıyoruz. Biliyorsunuz ki, bu fotoğrafın neresi olduğunu bilen bir kişi Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti çekecek. Cevaplarınızı Saat 17.00'ye kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 Cuma günü yayınladığımız Tanıdınız mı fotoğrafı LADİK/AKDAĞ idi. Bize doğru cevabı veren Sayın Nurettin Güneşdağ oldu. Kendisine Emir Balık Market Restoran'ta balık-ekmek ziyafeti için şimdiden afiyet olsun diyoruz.Kartınız bizde Sayın Nurettin Gümüşdağ

GÜZEL SÖZ

'Tarih, suçlardan ve talihsizliklerden ibarettir.'
Voltaire

DOĞRULAR

İki şirket ortağı küçük kasabadan şehre yeni gelmiş muhteşem güzel sekreteri işe almışlar... Ortaklardan bir tanesi "Mary çok güzel bir kız" demiş, "Bize hayli yararı olur... Ama çok saf... Ona neyin doğru neyin yanlış olduğunu neden öğretmiyoruz?" "Harika bir fikir" demiş diğer ortak, "Sen doğruları öğret..!"

İYİ PAZARLAR

Bir adamla bir kadın, bebekler gibi uyumakta. Sabahın üçünde, birden dışarıdan bir gürültü geldi. Kadın, panik içinde yataktan fırlayıp adama doğru bağırdı 'Aman Tanrım, Bu kocam galiba!' Adam da yataktan fırladı, korku içinde ve çıplak, kendini camdan attı, yere yapıştı. Dikenli çalının arasından koşabildiğince hızlı arabasına koştu; Birden aydı, geri dönüp yatak odasına girdi, ve karısına: "Senin kocan benim!!!' diye bağırdı. 'Yok yaa ne kaçtın öyleyse?' Ve kavga böyle başladı...

HAYYAM'DAN

Aşk dediğin nedir ki şu fani dünyada
Ahirete gitmek için girdik kuyruğa
Birinci olmak için uğraşırcasına
Cehennem bir iki adım uzakta olsa da.
İnci gibi saf ve tertemiz duygularla
Yürüyoruz yaradana aydınlığa..

Günün Fotoğrafı

GEÇMİŞ OLSUN

Dün gazetelerin manşetlerini okuyoruz: "Nazar mı değdi?", "Bakan Kılıç'a Kaza Şoku" Bizim Gazetede de var aynı haber, ancak bir farkla: bizim haber manşeten verilmedi. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç trafik kazası geçirmiş. Kendisine geçmiş olsun dileklerimiz var. Kazada Nazım Bozdağ isimli 78 yaşında bir yurttaşımız hayatını kaybetmiş. Hayatını kaybeden vatandaşımız bakanın arabasıyla çarpışan aracın sürcüsüymüş. Allahtan rahmet diliyoruz.

Tansu Tekin'in Objektifi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR